7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky začaly nervózně, Ostravu poté deklasovaly, kadetky zmrazily Prostějov

Nadmíru spokojení mohli být trenéři extraligových soutěží. Jejich týmy nepoznaly hořkost porážky a ve druhém hracím víkendu získaly všech dvanáct bodů.

 

 

 

 

 

 

VK KP Brno vs. TJ Ostrava 3:1 (-23,15,15,16) a 3:0 (11,8,22)

Pro juniorky byl duel s Ostravou premiérou na vlastním hřišti a nutno říci premiérou značně nervózní. Brněnské hráčky kupily v úvodu utkání chybu za chybou a pustily Ostravu do výrazného trháku. Opravdu špatný start nakonec odnesla smečařka domácích Kuníková, která byla vystřídána Weissovu. Ta se za poskytnutý prostor odvděčila velice slušným výkonem ve zbytku dne. Po zbytek prvního setu nebylo moc co chválit mimo výkon Stráské na bloku, které nakonec odehrála jedno ze svých nejlepších utkání. Výraznou ztrátu na Ostravu pomohla nejdříve zredukovat servisem Fialová, za stavu 19:23 navíc do utkání střídala Daňková, která bravurním výkonem na servisu srovnala na 23:23, na více se ale družstvo nezmohlo a prohrálo 23:25.

Druhý set postupně dodal brněnským hráčkám ztraceného klidu. Královopolské juniorky přestaly dělat zbytečné chyby, začaly lépe číst útočné kombinace soupeře a co více, začaly se prosazovat v útoku po obraně. S přibývajícím časem výkon domácích gradoval až začal připomínat předcházející výkon z Jihlavy.

Domácí juniorky postupně přebraly otěže do svých rukou a v podstatě svému soupeři nedaly šanci na zvrat ba ani malou zápletku.

Druhé utkání bylo od začátku až překvapivě jasnou záležitostí. Soupeř příliš nekladl odpor a domácí hrály velice dobře. Navíc nad všechny vyčníval výkon Denisy Pavlíkové, která první dvě sady odhrála opravdu výborně.  Kvalitní hra základní sedmičky umožnila do hry zapojit zbytek týmu a i ten hrál velice pěkně. Na nahrávce dostala poprvé výraznější prostor Klára Daňková, na smeči Lucka Podsedníková a na postu univerzálky dostala příležitost Kuníková. Domácí hala tak sledovala napínavý třetí set o kterém rozhodla až lepší koncovka domácích. Týmový obětavý výkon a vítězství 3:0 bylo nejlepším zhodnocením přípravy.

Extraliga má nyní reprezentační přestávku, družstvo se poté poprvé po šesti letech představí v první lize žen v utkání s Nuslemi. Pro doplnění, Královo Pole letos spolupracuje na této soutěži s týmem Moravská Slávia Brno a odehraje osm utkání základní skupiny.

Hráčky pozvané do národního výběru RD 2000: Digrinová, Kuníková, Pavlíková, Stráská, Vondráková, Weissová.

VK Prostějov vs. VK KP Brno 1:3 (-18,-15,21,-18) a 0:3 (-18,-21,-26)

Jmenuji se Aleš Novák a pro sezónu 2017/2018 jsem ve VK Královo Pole dostal na starost družstvo kadetek. Minulý týden jsme si na domácí palubovce rozdělili body se sokolkami z Frýdku Místku a v sobotu 23. září jsme jeli na horkou půdu VK Prostějov. První zápas jsme začali v sestavě s Grabovskou, Novotnou, Hanákovou, Wilkovou, Pokornou, Koulisiáni a s liberem Ježkovov. První dva sety děvčata předváděla soustředěný výkon založený na dobrém podání á pozorné obraně (25:18, 25:15). Ve třetím setu jsme nakupili příliš mnoho chyb a soupeř zaslouženě vyhrál 25:21. Čtvrtý set řádila na nahrávce a podání Květka Grabovská a svým výkonem strhla celé družstvo k jednoznačné výhře 25:18. Do druhého utkání znovu natoupila Květka, Monika, Nikola, Natka, Eliška, Ela a na liberu Tereza, která si chtěla svým výkonem dát hezký dárek k narozeninám (a taky si ho nadělila). Domácí na nahrávce s Klárou Dvořáčkovou a na bloku ze 190 cm vysokou blokařkou Veronikou Dudovou vypadaly hodně nebezpečně, ale na nás to tentokrát nestačilo. Druřstvo předvedlo zatím nejlepší výkon a hlavně se mohlo opřít o kvalitní lavičku, protože Lucka Veselá, Lucka Šmardová i Adéla Rödrová vždy výrazně pomohly a výsledek 3:0 (25:18, 25:21 a 28:26) byl i jejich zásluhou. Na svou premiéru v dresu Brna čeká Radka Mokrá, ale její čas jistě přijde.

Hlas trenéra: „Jsem spokojený.“ Aleš Novák Trenér kadetek VK Královo Pole

Hráčky pozvané do národního výběru RD 2002: Grabovská, Koulisiani, Pokorná, Röderová

 

  

HRÁČKY VÍKENDU U-19
  VK KP Brno Vysočina
     
       
       

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT