7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky vyloupily Přerov, kadetky si snadno poradily s Ostravou

Juniorky si v sobotu dvěma vítězstvími upevníly vedoucí pozici ve skupině, kadetky si pojistily druhé místo a nadále mohou vyhlížet utkání o první příčku se Šternberkem.

 

 

 

 

 

 

U19: VK Přerov vs. VK KP Brno 0:3 (-12,-18,-33) a 1:3 (-9,20,-16,-21)

Sestava Brno - (1. utkáýní): Daňková, Kuníková, Fialová, Vaďruová, Pavlíková, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Grabovská, Podsedníková

Sestava Brno - (2. utkáýní): Daňková, Kuníková, Fialová, Vaďruová, Pavlíková, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Grabovská, Haníková, Podsedníková

Brněnské juniorky odjížděly do Přerova s velkou pokorou. V přerovské sportovní hale se tradičně nevyhrává snadno, utkání se navíc nezúčastnila kapitánka Petra Vondráková, která dostala volno po náročném programu zakončeném čtvrtečním utkáním extraligy žen. Brno tak spoléhalo zejména na své tradiční útočné opory Vaďurovou s Pavlíkovou, prvně v životě nastoupila v základní sestavě extraligového utkání nahrávačka Klára Daňková. A byla to ona, která dodala svému týmu ihned v úvodu patřičné odhodlání, bojovnost, ale také jistotu výborným servisem. První set byl vůbec spanilou jízdou. Brňanky hrály uvolněně, s chutí a radostí kombinovaly z obou kůlu a Přerov porazily 25:12. V první sadě se tak necítílo pouze brněnské libero Digrinová, která v průběhu utkání nabyla jistoty a znovu posunula svá čísla na přihrávce k padesáti procentům. Druhý set byl podstatně vyrovnanější, Brnu se nedařilo blokovat, navíc začalo chybovat ve chvílích, kdy naopak potřebovalo hru uklidnit. Za druhého technického tajmu Brn vedlo o jediný bod, v precizně zvládnuté koncovce ale odskočilo a nakonec zvítězilo 25:18. Do třetí sady změnil Přerov rozestavení, svoji nejlepší hráčku, reprezentantku Jehlářovou přemístil na blok a věřil ve zvrat. A bylo pravdou, že Přerovu se dlouho dařilo hájit výrazné vedení čtyřech bodů. Přerov vstupoval do koncovky s vedením 21:16 (!), Brno se střídající nahrávačkou Grabovskou. Ta v hodině dvanácté společně s Podsedníkovou uklidnila projev týmu. Brno zvládlo důležitou bitvu a vyrovnalo na 25:25. Přerov poté viděl nevídanou sérii, ve které mělo každé družstvo několik setbolů, respektive z pohledu Brna se jednalo o mečboly. Některé utnuly zkažená podání, jiné výborné útočné akce obou týmů. Poslední bod ovšem připadl brněnským děvčatům, která zvítězila 35:33 a ovládla první utkání 3:0.

Brněnská děvčata sice do druhého utkání vstoupila v totožné sestavě, poměrně brzy však dostala prostor Podsedníková. Tým znovu zvládl fantasticky první set, který zásluhou razantního podání získal 25:9. Druhou sadu družstvo zahájilo bez Pavlíkové, vinou řady nepřesností v druhé polovině setu přišlo o vedení a nakonec i o samotný set. Přerov v té době předváděl svůj nejlepší volejbal. S jistotou útočil na ztrátu, dobře dohrával připravené rozehry. Jehlářová dostala také podstatně více prostoru nad sítí než v prvním utkání a snadno získávala body pro svůj tým. Přes dobrý úvod Daňkové i druhému utkání nakonec pomohla Grabovská, pro kterou se jednalo o první starty v juniorské extralize. Hvězdou druhého zápasu se ale nakonec stala Kuníková, v útoku zaznamenala sedmnáct bodů. Chvíli slávy na síti prožila střídající Hanáková, která dokázala jako první zablokovat, a to dokonce opakovaně, Jehlářovou na středu sítě.

Komentář trenéra (Nezhoda): "Dnes jsme soupeře předčili hrou na síti i v obraně. Statisticky jsme byli ve všech činnostech lepší, v průběhu utkání jsme ovšem přidávali na vlastních chybách, což nás stálo nervy na konci prvního utkání, stejně tak jako ztracený set v utkání druhém. Rozhodujícím faktorem byla ovšem útočná potence Vaďurové, Pavlíkové a Kuníkové. Zásadní pro nás bylo také dnešní zapojení hráček, které zatím nedostávaly takový prostor. Daňková se premiyry zhostila velice dobře, Grabovská ji dopomohla podtrhnout výsledek dnešních utkání. Věřil jsem ve větší vytížení Podsedníkové, ta však musí ještě zapracovat na stabilitě herního výkonu. Za dva týdny nás čekají dvě utkání v první lize žen a v neděli dvojzápas s Prostějovem, všechny hráčky musí být dobře připravené, abychom program zvlídli. Na závěr gratulace Jitce, která dnes perfektně fungovala v roli kapitánky a lídra týmu, její projev byl příkladný."

 

HRÁČKY VÍKENDU U-19
  VK KP Brno VK Přerov
Vaďurová  40 22 Šádková
Pavlíková  27 18
 Jehlářová
Kuníková  26 12
 Dostalíková

 

VK KP Brno vs. TJ Ostrava 3:1 (17,-19,13,11) a 3:0 (12,18,14)

Do prvního setu prvního zápasu jsme nastoupily velmi bojovně a měly jsme jasnou převahu. V druhém setu nás soupeř překvapil soustředěnou přihrávkou a hrou v poli. Dělaly jsme hloupé chyby z nepozornosti a kazily jsme podání. Tento set jsme prohrály. Ve třetím a čtvrtém setu jsme se začaly soustředit, zlepšily jsme podání a hru jsme měly jasně pod kontrolou opět my.

Do druhého zápasu jsme opět najely s tím že chceme vyhrát a první set byl z naší strany dobře odpracovaný a soustředěný s vítězným koncem. V druhém setu jsme najednou začaly být nesoustředěné, kazily jsme přihrávku a podání. Nedařila se nám obrana na síti. Soupeř měl náskok asi 2 body ale od půlky setu jsme začaly opět hrát naši hru a set jsme dotáhly do vítězného konce. Ve třetím setu se nám nepodařil začátek ale opět jsme se vzchopily a mohli jsme se radovat z vyhraného zápasu.

(autor Ela Koulisiani)

 

HRÁČKY VÍKENDU U-17
  VK KP Brno TJ Ostrava
 Weissová  27  18 Kundlová
 pokorná 20
 17 Žarnovnická
 Pokorná 15
 10 Hurníková

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT