7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Extraligová tečka kadetek za rokem 2017

O uplynulém víkendu odehrály naše kadetky poslední utkání v roce 2017. Jejich soutěž má nyní reprezentační přestávku, trenéra Nováka a tři jeho svěřenkyně čeká kvalifikace o Mistrovství Evropy do sedmnácti let. V prosincové přípravě potkají mimo jiné i brněnské kolegyně v posledním kole extraligy juniorek.

 

 

 

 

U-19: TJ Ostrava - VK KP Brno 3:1 (-22,23,16,22) a 1:3 (-8,-18,20,-22)

Základní sestava (1. utkání): Šloufová, Weissová, Hanáková, Kuníková, Pokorná, Stráská, libero Podsedníková. Střídaly: Vaďurová.

Základní sestava (2. utkání): Daňková, Kuníková, Fialová, Vaďurová, Weissová, Stráská, libero Podsedníková. Střídaly: Pokorná.

První set prvního utkání přinesl slušný volejbal ve kterém dělaly Brňanky méně chyb než jejich soupeř a zásluhou zejména Kuníkové dobře ztrátovaly. Set se sice nesl ve znamení horší přihrávky, hráčky ale dokázaly svoji bojovností, prací na bloku a výborným servisem odskočit na skóre 16:11 a rozdíl pěti bodů zúročit také v koncovce. Po prvním setu přišel výborný nástup domácích Ostravanek a studená sprcha Brňanek. Královopolanky ale dokázaly hrozivý stav 4:12 zvrátit a dokonce vedly 16:15 a dokonce i 21:20. Soupeř šel na servis při nerozhodném skóre 23:23, šokoval dvěma dobrými servisy a zvítězil 25:23. Stále více zlobila obranu brněnských Karin Žolnerčíková, která se rozehrávala k výbornému výkonu, korunovanému skákaným rotovaným podáním. Dva obraty ve skóre sfoukly sebevědomí Brňanek jako domeček z karet. Dařilo se stále méně a to zejména na přihrávce. Ve zbývajících dvou setech byla Ostrava lepší, bojovnější, v koncovkách vedla vždy alespoň o pět bodů a na domácí palubovce zvítězila.

Druhé utkání přineslo změny v sestavě Brna a nad očekávání dobrý volejbal s rozhodným skóre 25:8. Odvážná Daňková na nahrávce, úspěšná Vaďurová s Kuníkovou na kůlu a k tomu netradičně bojovná hra Fialové na síti. Druhý set přinesl znovu výrazné skóre, tentokrát 25:18. Ve třetí sadě se Ostrava, které již chyběla Žolnerčíková, vrátila k dobrému podání a bojovné obraně. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Set jako na houpačce, přetahování se o každý míč. To vše do stavu 15:15. Poté se promazaný stroj Brna nadobro zastavil, Ostrava podobně jako v prvním utkání odskočila na rozdíl pěti bodů 21:16 a vítězství spolehlivě ohlídala.

Výkon Brňanek již nebyl tak přesvědčivý jako v prvních dvou setech, na Kuníkové se navíc začalo promítat víkendové vytížení ve třetím utkání. Po nedělním 72 útoku ji vystřídala Pokorná. Ta v útoku přidala jediný bod, v zásadní chvíli ale pomohla na podání. Po technickém tajmu se opakoval známý scénář, ve kterém soupeř odskočil na rozdíl pěti bodů, ovšem poté se stalo něco nevídaného. Téměř zázračnou šňůrou na podání zaúřadovala Fialová, která poslala Brno do vedení na závěr přetavené i do vítězství 25:22 a celkově 3:1 na sety. Rozhodující slovo v utkání si vzala Jana Weissová, která doslova odskládala závěr utkání.

Komentář trenéra (Nezhoda): "Rozhodně jsme neprožili dobrý víkend. Šrámy z něj si poneseme ještě pár dnů. Ale čelíme dvěma zásadním výzvám. Po ztrátě Vondrákové jsme přišli o týmovou identitu. Petra je pro nás důležitou kapitánkou, ale my se nyní učíme pracovat jako tým bez ní. A ruku na srdce, zatím nám to moc nejde. A nebavím se o kvalitě nahrávky. Přestože Šloufová se rozehrává a Daňková zatím učí, utkání byla odnahrávaná slušně, v rámci možností přihrávky řekl bych. Chybí nám ale přirozený vůdce skupiny uvnitř družstva. Za druhé jsme víkendem prošli bez "DD" tedy Denisy a Dády. A toto byl opravdu velký prubířský kámen. Jednoznačně uspěla Kuníková, nevedly si zle všechny tři blokařky. Vlastně Fialová si z pohledu statistik vedla skvěle. Ve druhém utkání zaznamenala 15 bodů, což je její letošní maximum. Přihrávka dnes byla ale strašná, v prvním utkání propadla pod 15%, ve druhém nastoupala alespoň k 30%. Za týden nás čeká poslední utkání proti reprezentaci kadetek, před tím si možná na rychlo odskočíme na Slovensko."

HRÁČKY VÍKENDU U-19
  VK KP Brno TJ Ostrava
Kuníková  33 28 Pavlovová
Vaďruová  21 18
 Žolnerčíková
Weissová  19 18
 Faltínová

U-17: VK KP Brno - VK Prostějov 3:2 (21,-15,-25,24,7) a 3:0 (17,19,17)

Do prvního setu jsme nastoupily podle mě velice dobře. Byly jsme pozorné hlavně na balóny zadarmo, díky tomuto jsme vyhrály první set. Ve druhém setě nám začala kolísat přihrávka a pozornost klesla také, koncovku jsme tím pádem nezvládly, stejně tak jsme nezvládly i třetí set, tak se nám stav otočil 1:2 pro Prostějov. Ve čtvrtém setě jsme si je nenechaly utéct, velmi dobře jsme bránily a par balónů odblokovaly a při průběžném vedení jsme vyhrály čtvrtý set. Přišel tiebreak, nastoupily jsme s odhodláním ho vyhrát, byly jsme trpělivé a velmi dobře bránily a blokovaly, tibreak jsme zvládly v podstatě bez zaváhání.

(Květka Grabovská)

Oproti prvnímu zápasu, se nám velmi zlepšila přihrávka. Útočili jsme razantněji a pestřeji, tvrdé údery jsme se nebály proložit i pár úlivkami. Dařila se nám obrana, jak na bloku tak jsme předvedli i skvělou hru v poli. Taky jsme přitlačily na servisu. Ve všech setech jsme si od soupeře držely slušný náskok, takže jsme mohly hrát v klidu a zápas jsme dotáhli do vítězného konce 3:0.

(Ela Koulisiani)

Komentář trenéra (Novák): "Kvalita hry mě nenadchla, ale touha vítězit je to co si na svých děvčatech cením. Ve druhém utkání nás posílily Jana Weissová a Katka Kuníková a jejich přítomnost dodala družstvu klid a předvedený výkon byl velice solidní a hezky se na to dívalo."

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT