7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky otevřely rok 2018 vítězstvím

Měsíc musely čekat brněnské dorostenky na soutěžní utkání. Jejich chuť hrát a vyhrát poznaly ženy prvoligového Hradce. Juniorky v obou dnech zvítězily, byť ta přispění dvou hráček z Moravské Slávie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U-19: TJ Slavia Hradec Hrálové - VK Moravská Slávia Brno 0:3 (-24,-22,-25) a 1:3 (21,-23,-12,-20)

Základní sestava (1. utkání): Vitoulová, Weissová, Fialová, Vaďurová, Pavlíková, Herbočková, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Kuníková, Stráská

Základní sestava (2. utkání): Vitoulová, Kuníková, Stráská, Vaďurová, Pavlíková, Herbočková, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Fialová, Weissová

Juniorský program na sklonku 2017 ukončila nešťastná porážka s reprezentací kadetek. Následovala rekondiční příprava, některé hráčky absolvovaly program s reprezentací juniorek. A protože soutěže dorostu startují až o nadcházejícím víkendu, juniorky si zpestřily přípravu soutěžními utkáními v první lize žen. „Vyhodnotili jsme to jako lepší přípravu než absolvovat některý z lednových turnajů. V první lize žen šlo o postup mezi první tři týmy skupiny, hráčky se úkolu ale nezalekly a poprvé získaly vítězství za tři body, navíc hned dvakrát“ glosoval minulý víkend trenér Nezhoda. Nutno podotknout spolupráci se dvěma seniorskými hráčkami Moravské Slávie. „S Herbi (Lucií Herbočkovou) a Vituolem (Janou Vioulovou) se známe z předchozích let v KP. Pomoc na bloku jsme opravdu potřebovali, jak z důvodu výkonnostního, tak zejména toho, že celou sezónu absolvujeme jen s dvěma blokařkami. A Herbi jako bývalá reprezentantka odvedla pro tým spoustu práce. Jana nám naopak dodala klid na nahrávce. Upřednostnili jsme ji před naší Klárkou Daňkovou, která opravdu velice dobře trénuje a stále lépe přistupuje k přípravě týmu, je ale na nahravačském počátku a kvalitu zbytku týmu dohání. V utkáních šlo opravdu o hodně a jsme rádi, že jsme Moravské Slávii dodali klid do zbytku soutěže.“ doplnil domácí kouč.

Vývoj obou utkání byl jako na houpačce. Domácí měly vždy skvělé vstupy do utkání zejména díky podání Kohoutové, v prostřední části ale dovolily juniorkám stav srovnat. O naprosté většině setů rozhodly až koncovky a z nich se upřímně mohl radovat kdokoliv. Juniorky ale překvapivě prokázaly více klidu a vypjaté stavy zvládly, ať už to díky odvaze v útoku nebo koncentrované obraně na bloku a v poli. Brnu navíc vyšla v podstatě všechna taktická střídání, ať už to s Daňkovou na podání nebo stálé točení blokařek Stráské a Fialové.

K tradičním útočným oporám juniorek patřila univerzálka Vaďurová a smečařka Pavlíková, které si mezi sebe rozdělily zásadní bodový příděl. Jitka byla více vidět v pátek, sobota patřila Denise, rodačce z Trutnova. Ta se tak alespoň na chvíli se svým volejbalem přiblížila domovu. Předvést se navíc mohla před svým trenérem z KCM Petrem Kovalíčkem. Chuť hrát čišela ale také z Jany Weissové, která v obou dnech výrazně přispěla svým klidem a komplexní hrou k úspěchu družstva. „Janička byla opravdu vidět po oba dva dny, byť do sobotního utkání nastoupila až z lavičky. Bohužel se více vychybovala Kačka Kuníková, pro kterou víkend znamenal návrat na post smečařky, v reprezentaci nastupovala výhradně na univerzálu. Hodnotit jednotlivce je ale dnes těžké, protože každá hráčka si prožila svůj moment slávy. To platí pro blokařky Sísu a Fialku, v určitých momentech skvěle zafungovala Klárka z lavičky, Kuník zase dohrála druhé utkání za Jíťu, kterou jsme na konci nechali spočinout. A co víc, fantastické dvě utkání znovu prožila Digi na liberu, která si nese formu z  žen a reprezentace“ .

Program družstva pokračuje pátečním utkáním se silným Šternberkem, některé hráčky navíc vypomohou v sobotu v utkáních extraligy kadetek v Přerově.

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT