7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Po kadetkách míří do první čtyřky také juniorky

Cílem uplynulého víkendu bylo zabojovat v extralize juniorek o čtyři body, znamenající postup mezi čtyři nejlepší týmy soutěže. Celé družstvo podalo v neděli výborný výkon a nad Přerovem zvítězilo dvakrát 3:0.

 

 

 

 

 

 

U-19: VK KP Brno vs. Volejbal Přerov 3:0 (17,16,20) a 3:0 (16,20,27)

Sestava Brno - (1. utkání): Daňková, Kuníková, Fialová, Vaďruová, Weissová, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Koulisiani, Pokorná,

Sestava Brno - (2. utkání): Daňková, Kuníková, Fialová, Vaďruová, Weissová, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Grabovská, Koulisiani, Pokorná, Wilková

Na dvě utkání z Přerovem se upínala veškerá pozornost týmu, který si dal za cíl nečekat do poslední chvíle s postupem mezi elitní týmy juniorské extraligy. Na tvářích brněnských děvčat se dalo od samého začátku vyčíst nasazení, pozornost a chuť se rvát o každý bod. Brňanky si dokázaly dobrým servisem a pozornou obranou na síti vydobýt potřebný náskok v každém setu již na jeho počátku, zbylý průběh tak byl o pozornosti nenakupit více zbytečných chyb ihned po sobě a bezpečně ztrátovat. Samotný výkon družstva nebyl ani tak o rozdílových hráčkách v útoku, ale o soustavném velikém tlaku na soupeře, který naopak v zakončení často selhával. A když Brno dokázalo co možná nejvíce eliminovat největší hrozbu soupeře, kterou byla blokařka Jehlářová, i tak s 11 body nejlepší hráčkou utkání, oslavilo vítězství 3:0 a výrazně se přiblížilo k vytouženému postupu.

Zdánlivě podobný výsledek a přesto úplně odlišná hra, tak by se dal charakterizovat druhý zápas juniroské extraligy. V řeči čísel, zatím co v prvním utkání stačilo brněnským juniorkám aktivně uhrát pouhých 39 bodů, ve druhém to 56. V útoku nejvíce řádila Kuníková s Vaďurovou, obě si připsaly po patnácti bodech, obě zaznamenaly také jeden bodový blok, Kuníková navíc přímý bod z podání.  Zanedbatelných nebylo ani sedm bodů Fialové, která patřila k nejaktivnějším hráčkám na podání a konto soupeře zatížila čtyřmi esy. K součtu přidala navíc jeden útok a dva bloky. O něco méně práce měla naopak Weissová, která byla nejúspěšnější útočnicí v prvním utkání, ve druhém si připsala pouze šest bodů.

Za pozornost nejvíce stála koncovka třetí sady. Utkání pozvolna upadalo v koncentraci a nadšení, nový příliv energie na hřiště přinesly mladé pušky Natka Wilková, Ela Koulisiani a zejména Květka Grabovská. Ta v samotném konci doslova vybláznila Jitku Vaďruovou a doomohla uhrát napínavý závěr 29:27.  

Komentář trenéra (Nezhoda): "Na utkání s Přerovem jsme se připravovali důsledně a s pokorou. Dobře jsme věděli, o jak houževnatého a nepříjemného soupeře se jedná, navíc jsme nemohli nastoupit v nejsilnější sestavě. Dnešní body jsme ale opravdu chtěli a bylo to vidět od začátku až do konce utkání. Příjemně nás dnes všechny překvapila Klára Daňková na nahrávce, velkou práci ale dnes odvedly obě smečařky Kuníková s Weisovou, které se poučily z utkání se Šternberkem a opravdu makaly. Konec druhého utkání byl kontrastem předešlé hry, Květka Grabovská naprosto změnila nahravačskou linku a maxinálně prodala Vaďurovou, která je zvyklá družstvo táhnout spíše od úvodu než na samotném konci. Času na pochvalu je málo, dnes si ji ale zaslouží každá hráčka, která se neděle zúčastnila. Radost máme také z toho, že nás doprovází naše kapitánka Peťa, která se pomalu zotavuje ze zranění a evidentně ji stoupá chuť po volejbalu."

 

HRÁČKY VÍKENDU U-19
  VK KP Brno Přerov
 Kuníková 25
19  Jehlářová
 Vaďurová 21 18  Skálová
 Weissová 14 14 Šádková

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT