7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky byly v generálce na sezónu třetí v Plzni, kadetky také třetí v Senici

Naše juniorky již za týden čeká předpremiéra v kategorii dospělých. V sobotu totiž vstoupí do českého poháru žen proti Junioru Brno a Novému Jičínu. Formu tak testovaly na ženském turnaji v Plzni. Odvezly si z něj třetí místo.

 

 

 

  

 

Turnaj naše mladé naděje otevřely proti druholigovému soupeři z Plzně a připsaly si poměrně jednoznačné vítězství. Ve druhém utkání se ale naopak setkaly s budoucím vítězem turnaje, Lokomotivou Plzeň "A" a v bojovném utkání byly slabším soupeřem. Nedařilo se zejména v koncovkách, které domácí celek zvládl na výbornou.

Třetí utkání dne patřilo tradičnímu duelu s juniorkami pražského Olympu. Po obědě se nejednalo o hezké utkání, vyhrát jej mohly prakticky oba celky, ten brněnský byl ale šťastnější v koncovce tie-breaku.

Čtvrtý zápas přinesl znovu setkánís první ligou žen, ve které budou naše juniorky letos nastupovat a jednalo se znovu o vyrovnané utkání, ve kterém sice Brňanky vyhrály první set a ve druhém smazaly osmibodové manko, na víc se ale nezmohly. Od stavu 18:18 prakticky nezískaly bod a hru nechaly rozhodnout tie-break. I zde rozhodl špatný úvod, díky kterému Pražanky zvítězily.

Ranní utkání proti slabšímu soupeři nabídlo možnost zapojení širší lavičky. Ta však prohospodařila dobrý úvod a koncovku přenechala soupeři. Návrat hráček ze základní sestavy zaručil hladký průběh dvou zbývajících setů a vítězství 2:1.

Po krátké pauze následovalo utkání s Dobříchovicemi a jednalo se o utkání se vším všudy. Juniorky potvrdily vzrůstající nárůst formy v průběhu turnaje, skvěle bránily a odvážně útočily. Výsledkem byl krásný bojovný volejbal s řadou dlouhých výměn a co hlavně, vítězstvím juniorek 2:0.

DSC09524

Konečně poslední utkání patřilo souboji s prvním týmem ženské první ligy, Českými Budějovicemi. Začátek utkání byl z říše snů, Kápéčko si rychle vytvořilo náskok, který zejména díky výbornému podání navyšovalo. První set patřil jednoznačně Brňankám. Od druhé sady nastala správná "válka" mezi oběma družstvy. Bojovalo se o každý bod a o vítězi rozhodly znovu až koncovky jednotlivých setů. Budějovice v nich ukázaly větší zkušenost a jistotu, opakované ubránily razantní útoky mladých hráček a následně i skórovaly. Druhý set Budějovice vyhrály 25:23, tie-break pak otočily z 5:8 na konečných 15:12.

Čtyři vítězství v sedmi utkáních a dva tiebreaky k tomu stačily k vybojování třetího místa, které je jistě v konkurenci ženských týmů a juniorek Olympu dobrým příslibem do sezóny.

 

  • KP Brno - 15. ZŠ Plzeň 2:0
  • KP Brno - Lokomotiva Plzeň "A" 0:2
  • KP Brno - PVK Olymp Praha JKY 2:1
  • KP Brno - Španielka Řepy 1:2
  • KP Brno - Lokomotiva Plzeň "B" 2:1
  • KP Brno - Dobříchovice 2:0
  • KP Brno - VK  České Budějovice 1:2

 

 Kadetky na zkušenou na Slovensku, výsledkem mile překvapily

Družstvo extraligových kadetek víkend před začátkem soutěže otestovalo svou výkonnost na juniorském turnaji ve slovenské Senici. Tým složen převážně s prvoročních kadetek a dvou žákyň změřilo své síly proti extraligovým juniorským družstvům Slovenska. Postupně se utkaly holky s družstvem Dráčik Slavia Bratislava B, domácí Senicí a na závěr základní skupiny s UKF Nitrou.

V prvním utkání proti Dráčiku Slavia Bratislava B jsme nastoupili s velkou odvahou a chutí hrát a soupeři jsme hned od začátku vnucovali svou hru podpořenou velice kvalitním servisem, kdy soupeř defakto neměl šanci hrát útoky do kombinace, a tak se nám dařilo je z vysokých míčů ubránit. Zápas jsme poměrně hladce vyhráli 2:0 (18,17).

V druhém utkání nás čekal pozdější finalista turnaje, domácí Senica. V tomto družstvu nastupují 2 reprezentantky slovenského národního týmu ročníku 2002. Zápas to byl od začátku plný emocí, ve kterém jsme bohužel za začátku 1. setu zaspali start a díky sérii senické blokařky jsme otáčeli první postavení za stavu 1:7 a tento náskok si soupeř udržel až do konce setu. Do druhého jsme vstoupili s mnohem důslednějším výkonem na přihrávce a také se nám již dařilo ubránit na síti hlavní oporu senického družstva smečařku Návratovou. Tiebreak již byl jen o tom, kdo se první urve a bohužel za stavu 10:10 to byl soupeř, který vytvořil méně chyb na útoku a my tak prohrály tiebreak poměrem 12:15. Celkově 1:2 (-20,17,-12).

Závěrečné utkání ve skupině jsme odehráli s UKF Nitrou, která vypadala zprvu jako jednoduchý soupeř, bohužel pro nás svým nadšením a bojovnosti nás velice trápila. V prvními setu jsme dokázali soupeři ještě diktovat hru a taky díky tomu jsme mohli zapojit do utkání i méně vytížené hráčky. Ve druhém setu již ale naše nepřesnost na přihrávce a netrpělivost na útoku přinesla rozehrání soupeře a také ztrátu druhého setu. Tiebreak byla loterie, zda emočně nastartovanou Nitru dokážeme porazit či nikoli. Až do stavu 8:11 to pro nás vypadalo bledě, ale díky kvalitní obraně na síti jsme vývoj tiebreaku otočili, a nakonec zápas vyhráli, což nás posunulo do semifinále. 2:1 (12,-22,12)

V tom nás čekal obhájce mistrovského titulu z loňského roku Dráčik Slavia Bratislava A. Zápas měl velký náboj již od začátku a kvalita utkání byla hodna extraligové úrovni. My jsme bohužel neustáli prostředek prvního setu, kdy jsme se zbytečně vychybovali na útoku, a tak první set šel na konto Bratislavy. Do druhého setu jsme si řekli, že zlepšíme práci na přihrávce a komunikaci mezi útočnicemi a nahrávačkou, která v předchozím setu vázla. Set jsme po celou dobu ovládali, ale bohužel v koncovce jsme zkazili 4 servisy a tím jsme dali možnost soupeři, aby se dotáhl na rozdíl 1 bodu. Nakonec ale naše touha vítězství byla větší a set jsme vyhráli 25:23. V tiebreaku jsme se tahali až do konce, ale bohužel jsme vytvořili veliké množství nevynucených chyb na útoku, díky kterým si soupeř vybudoval náskok a ten si udržel. 1:2 (-20,23,-12)

V zápase o celkové 3. místo jsme narazili na Nové Mesto nad Vahom. Na soupeři bylo vidět, že je již velice vyčerpaný z celodenního turnaje a my jsme hrozně moc chtěli zakončit turnaj vítězství, a tak když jsme do poloviny 1. setu postupně odstranili obě 2 jejich hlavní útočnice, tak to již bylo jen v našich rukách. Oba dva sety jsme podpořili kvalitní hrou v poli a na útoku a díky tomu jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Ze Senice si odvážíme krásné 3. místo. Musím pochválit hráčky za týmový výkon a chuť bojovat o začátku až do konce turnaje. Příští týden nás čeká 1. kolo s Olympem v Praze.

IMG 0871 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT