7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Mládeži odstartovala sezóna, juniorky slaví postup v Českém poháru

DSC09466

Sezóna dorostu odstartovala pěkně zhurta. Juniorky zavítaly v pátek do Frýdku, v sobotu pak na vlastní palubovce hostily první kolo Českého poháru. Kadetky zase prožily premiéru ve skupině „A“ extraligy.

 

 

  

 

 

 

EX-JKY: TJ Sokol Frýdek-Místek vs. KP Brno 0:3 (-16,-14,-19)

ZS: Grabovská, Kuníková, Koulisiani, Wilková, Weissová, Stráská, libero Fialová a Gronichová. Střídaly: Hanáková, Pokorná.

EX-JKY: TJ Sokol Frýdek-Místek vs. KP Brno 1:3 (20,-17,-24,-17)

ZS: Vondráková, Pokorná, Navrátilová, Kuníková, Weissová, Stráská, libero Fialová a Gronichová. Střídaly: Hanáková, Weissová.

Předehrávka prvního kola juniorské extraligy na palubovce nováčka z Frýdku vyzněla zcela pro brněnské hráčky. Ty odehrály první utkání natěšené na začátek sezóny a soupeři nedovolily překročit dvacet bodů. Druhé utkání, hranné až v 18:00, přineslo zlepšenou hru na straně domácích a unavený projev na straně Královopolanek. Frýdecké sokolky vycítily svoji šanci a první set získaly rozdílem pěti bodů. Brňanky první nezdar nezlomil, ale naopak zdravě nabudil. Téměř na dva sety tlačily na svého soupeře a nebýt ztráty osmi bodů v koncovce třetího setu, utkání by se již vyvíjelo jednoznačně. Takto musely Brňanky vybojovat třetí set v koncovce, čtvrtý byl již spíše formalitou.

ČP-Z: KP Brno - Junior Brno 3:0 (16,7,18)

ZS: Grabovská, Kuníková, Koulisiani, Wilková, Weissová, Stráská, libero Fialová a Gronichová. Střídaly: Hanáková, Navrátilová, Pokorná.

Juniorky letos vstupují do první ligy žen, v rámci účasti v seniorské soutěži byly společně s dalšími dvaceti týmy přihlášeny také do Českého poháru. A úvod do soutěže jim vyšel na výbornou, po napínavém začátku poměrně suverénně přehrály druhý brněnský celek 3:0 na sety. Tříčlenná skupina pokračovala utkáním Junioru s Novým Jičínem. I ten předvedl skvělý start a zvítězil také 3:0. Poslední utkání tak rozhodovalo o tom, kdo postoupí do druhého kola proti novému extraligovému týmu VK Brno (nebo také Volejbal Brno či Šelmy Brno).

ČP-Z: KP Brno - TJ Nový Jičín 3:1 (18,23,-17,15)

ZS: Grabovská, Kuníková, Koulisiani, Wilková, Weissová, Stráská, libero Fialová a Gronichová. Střídaly: Hanáková, Pokorná.

Třetí utkání bylo od úvodu vyrovnané, obě družstva se pravidelně střídala na podání až do příchodu Silvie Stráské. Ta zajistila první odskok od soupeře o tři body. Definitivní pojistku zaznamenala výborná obrana Brňanek při podání Natky Wilkové.  Ve druhém setu naše juniorky vedly o několik bodů již od samotného úvodu, Nový Jičín se však před dvacítkou nadechl k silnému závěru a set téměř srovnal. Samotný konec ale znovu patřil našim děvčatům, která napodruhé proměnila setbol a  zvítězila 25:23. Ve třetím setu dolehla na naše hráčky malá krize, kterou soupeřky dokonale zužitkovaly a zejména díky výbornému podání zvítězily 25:17. Ve čtvrtém setu podaly juniorky mimořádně bojovný a odhodlaný výkon. Zlepšily podání, obranu v poli a na obloku a k tomu byly mimořádně efektivní v útoku. S každou novou hráčkou na podání navyšovaly náskok a nakonec zvítězily rozdílem deseti bodů. Víkend tak završily čtvrtým vítězstvím a postupem do druhého kola Českého poháru. To se odehraje pravděpodobně ve čtvrtek 18.10.

EX-KKY: VK Královo Pole – PVK Olymp Praha 0:3 (-14,-17,-16)

Do prvního zápasu jsme vstoupili velice odvážně a s chutí vyhrát, čímž jsme zaskočili soupeře. Bohužel nám to moc dlouho nevydrželo a od stavu 11:8 se vše změnilo, kdy na servis přišla blokařka Olympu Bartošová a odcházela za stavu 11:15. Velice jsme se trápili na přihrávce, kdy nejvíc problémů dělal servis mezi libero a přední smečařku.  První set jsme prohráli 14:25. Ve druhém setu jsme začali lépe přihrávat, ale problém nám dělali vlastní chyby, kterých jsme během jednoho setu udělali celkem 16 z toho 9 na servise a s takovými čísli se nedá vyhrát. Třetí set se odvíjel bohužel ve stejném duchu. Zápas z naší strany od poloviny 1. setu byl odevzdaný a nebojovný a tak se v extralize kadetek vyhrávat nedá.

EX-KKY: VK Královo Pole – PVK Olymp Praha 2:3 (23,21,-19,-22,-9)

Druhý zápas byl už z jiného soudku. Před utkáním jsem vyměnil Áďu Röderovou z postu smečařky zpátky na blok. Do utkání jsme vstoupili opět velmi odvážně, ale na rozdíl od prvního zápasu jsme tuto odvahu udrželi až do konce prvního setu.  Kvalitu jsme přidali jak na servise, tak hlavně na přihrávce, která nás doposud velice trápila. Druhý set dlouho vypadal lépe pro Olymp, ale koncovka byla naše, kdy jsme servisem zatlačili Olymp do nesnází a ten začal chybovat z těžkých pozic na útoku. Koncovku jsme zvládli vyhrát v poměru 25:21 a dostali jsme se do vedení 2:0. Ve třetím a čtvrtém setu jsme pokračovali ve stejně odvážném výkonu, ale bohužel jsme již začali odpadat fyzicky a kvalita přihrávky šla dolů. Postupně nás soupeř dotáhl na stav 2:2 a šli jsme bojovat o prémiový bod do tiebreaku. V něm jsme se tahali se soupeřem o každý míč a za stavu 8:7 jsme otáčeli strany. Bohužel již nám v závěru tiebreaku odešel příjem úplně a extra bod jsme Olympu museli nechat v Praze.

1-JKY: VO TJ Lanškroun - VK Královo Pole B 1:3
První zápas jsme odehráli proti Lanškrounu. I přesto, že nám nahrávala jiná nahrávačka a souhra ze začátku byla trošku nervózní, zabojovali jsme a po bojovném výkonu vyhráli 3:1. Klára Bínová

1-JKY: VO TJ Lanškroun - VK Královo Pole B 1:3
Vstup do druhého zápasu se nám povedl, v průběhu prvního setu jsme si zvládli vybojovat náskok, hlavně díky servisu. V koncovce nás soupeř dotáhl, ale set jsme vyhráli. V druhé sadě jsme s Lanškrounem drželi krok až do koncovky, kterou jsme prohráli. Třetí set jsme po opět náročné koncovce vyhráli o dva body a ve čtvrté sadě soupeřky uhrály pouze 9 bodů. Adéla Hrnčířová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT