7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Pokračovaly soutěže dorostu, odstartovala první liga žen

DSC09665

Kadetky zaznamenaly první vítězství, juniorky drží neporazitelnost v extralize a slaví první bod v první lize žen. Nedařilo se juniorskému béčku proti Zlínu.

 

 

  

 

 

 

1-Z: KP Brno B - Sokol Dobříchovice 1:3 (23,-13,-18,-12)

ZS: Grabovská, Pavlíková, Koulisiani, Vaďurová, Kuníková, Stráská, libero Fialová. Střídaly: Navrátilová, Vondráková, Wilková

Vstup do první ligy žen se juniorkám příliž nepovedl. Sice vybojovaly první set v koncovce, následnému tlaku výborné hry soupeře vzdorovat nedokázaly. Ve druhém setu zlobila naše děvčata přirhávka, ve zbývajících sadách pak nedostatečně kvalitní útok. Soupeřky naopak využily nabídnutých příležitostí a brněnské hráčky útokem suveréně převýšily.

1-Z: KP Brno B - Sokol Dobříchovice 2:3 (-22,17,24,-23,-4)

ZS: Grabovská, Pavlíková, Koulisiani, Vaďurová, Weissová, Stráská, libero Fialová. Střídaly: Navrátilová, Daňková, Wilková

Druhé utkání bylo o poznání lepší. Zásluhu na tom měla zlepšená hra Pavlíkové a znamenitá hra druhé smečařky Weissové. K jejich výkonu se přidávaly ostatní, výsledkem toho byly tři napínavé koncovky, vedení 2:1 a nevyužité šance z pohledu domácích ve čtvré sadě. Ta mohla klidně připadnout Brnu, Dobříchovice se však nevzdaly a po vybraném tajmu a podářeném střídání Brňanky znovu přejely.  

EX-JKY: VK Prostějov - KP Brno 0:3 (-17,-23,-12)

ZS: Grabovská, Kuníková, Hanáková, Wilková, Weissová, Navrátilová, libero Gronichová. Střídaly: Daňková, Fialová, Pokorná.

EX-JKY: VK Prostějov - KP Brno 0:3 (-20,-22,-20)

ZS: Daňková, Pokorná, Hanáková, Kuníková, Wilková, Navrátilová, libero Gronichová. Střídaly: Fialová, Weissová.

Tradičním šlágrem podzimu bylo utkání mezi rivaly z Prostějova a Brna. Situace v obou táborech po prvním kolem byla ale rozdílná. Zatímco Brno plně bodovalo ve Frýdku, Prostějov neuhrál ani set v Přerově. Prostějov se o tomto víkendu mohl spolehnout na výhodu domácího prostředí, k zisku bodů nebo alespoň setů to znovu nestačilo. Brno ve většině utkání vedlo, malé drama přinesla jen koncovka druhého setu. Mladý prostějovský tým kladl odpor jen v dílčích částech obou utkání a nebýt opadající koncentrace brněnských děvčat, utkání by pravděpodobně skončilo výraznějším rozdílem. Takto dostal prostějovský tým nabídku vedení o sedm bodů ve třetím setu druhého zápasu, Brno se ovšem dokázalo svoji hrou vrátit do sady a "šestý" set dokázalo vybojovat znovu ve svůj prospěch. Za povinná vítězství označila dnešní utkání kapitánka Jana Weissová: "Do Prostějova jsme jeli pro šest bodů, věděli jsme ale, že se nesmíme přizpůsobit hře soupeřek, což se nám ne vždy dařilo. Ve druhém utkání v posledním setu jsme soupeřkám dali větší herní prostor a proto jsme museli dotahovat body, které jsme zbytečně ztratili." O přípravě svého týmu pak více prozradil trenér Brna Erik Nezhoda: "Přiznám se, že sílu soupeře jsme tušili z předsezónní přípravy a dovolili jsme si tak doma nechat pět hráček. Na rozdíl od soupeřů máme v nohách kromě těžké kondiční přípravy i osm mistrovských utkání, protože kromě juniorské extraligy nastupujeme i v první lize žen a Českém poháru žen. Jsme pyšní za bod uhraný nad Dobříchovicemi, stejně tak jako na postup do druhého kola ČP proti VK Brno. Zároveň ale poctivě hlídáme vytížení jednotlivých hráček a snažíme se, aby v utkáních rotovalo všech patnáct."

 

DSC09644

 

EX-KKY: VK České Budějovice - VK Královo Pole 0:3 (-21,-17,-20)

ZS: Mokrá, Mičánová, Novotná, Vybíralová, Šmardová, Röderová, libero: Ježková

První zápas proti Českým Budějovicím jsme začali odvážně a plné odhodlání, i když jsme se se soupeřem až do koncovky tahali o každý bod, tak první set skončil pro náš prospěch 25:21. V druhém setu jsme měli hned na začátku několika bodový náskok, ten jsme si udrželi až do konce setu, a tak jsme ho vyhráli 25:17. V třetím setu nás soupeř trochu vytrápil na přihrávce, ale v koncovce jsme to otočili a s přehledem dohráli třetí set 25:20.

Lucka Šmardová, smečařka

EX-KKY: VK České Budějovice - VK Královo Pole 0:3 (-27,-7,-23)

ZS: Mokrá, Mičánová, Novotná, Vybíralová, Šmardová, Röderová, libero: Ježková

V sobotu 29. září jsme odehrály druhý extraligový zápas. Druhý zápas jsme vyhrály 3:0. Předváděli jsme pěkný volejbal, radovaly jsme se z každého míče, hrály odvážně. První set jsme hrály hodně vyrovnaně, chvilku jsme vedly mi chvilku soupeř, ale v koncovce nás podražil tvrdý servis a vyhrály jsme 29:27. Druhý set u nás opět dominoval odvážný servis, kdy přišla Monča Novotná na servis a dala dlouhou šňůru na podání poté jsme se nebály hrát odvážně a vyhrály jsme 25:7. Třetí set byl podobný jako první pouze v koncovce se nám nedařilo přihrát ani složit balón ale i tam jsme to zvládly a vyhrály jsme 25:23.

42757582 1812113225562632 1422848439539990528 n

 

 1-JKY: KP Brno B - VSC Zlín 1:3 (-21,-9,22,-20)

ZS: Nesrovnalová, Podsedníková, Dědková, Škrabalová, Kožoušková, Hrochová, libero Mičánková
Střídaly: Hrnčířová, Teplá, Řičánková
 
Ráno jsme vstali do zápasu odhodlané vyhrát. Ještě před zápasem jsme mluvili o bojovnosti, že nepokazíme podání a nebudeme dělat chyby. Ovšem po prvním setu naše nálada opravdu klesla. Kazili jsme, na co jsme sáhli. Ano, měli jsme i momenty, na které jsme opravdu pyšné, ale většinu našeho utkání stálo za nic. O druhém setu ani nemluvím. Na třetí set jsme si řekli a dost! A šli jsme do toho odvážně a bojovali o každý balón. A tak se nám podařilo jeden set vyhrát. V dalším setu nás nejspíš porazila únava a vyčerpání, protože jsme se celou dobu drželi soupeřů, ale utekli nám v koncovce. No co už, každý tým občas musí prohrát, aby byl silnější a poučil se z chyb. My už tu prohru máme teď za sebou a vrhneme se snad do samých vítězství! Eliška Teplá

1-JKY: VK Královo Pole B - VSC Zlín 0:3 (-20,-10,-20)
ZS: Nesrovnalová, Podsedníková, Dědková, Hrnčířová, Škrabalová, Hrochová, libero Mičánková
Střídaly: Kožoušková, Teplá


Do druhého zápasu jsme vstoupily s obnovenou náladou a odhodláním vyhrát. Bohužel jsme dělaly chyby na servise a naší největší slabinou byla vzájemná komunikace a podpora na hřišti. První set jsme proto prohrály. Druhý set se odehrával ve stejném duchu. Těžké balóny jsme přehrávaly přes a neriskovaly jsme. Neprojevily jsme týmového ducha ani bojovnost. Proto nás soupeř porazil podruhé. Třetí set byla naše poslední naděje. Stále jsme se nebyly schopné domluvit a všechny jsme byly ve špatné náladě. Proto jsme celý zapas prohrály 0:3. Jak řekl náš trenér - i prohrávat se musí umět, ale my jsme ten den prohrály na plné čáře. Natálie Kochová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT