7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Domácí premiéra přinesla body jen juniorkám, činily se i ty v Olomouci

DSC09524

Jak již nadpis napovídá, úspěšný domácí start neprožily kadetky, které nenašly recept na sehraný tým Liberce. Naopak juniorky porazily oslabený Šternberk. Béčko juniorek zvládlo důležitý dvojzápas v Olomouci a bralo všech šest bodů. Naopak na vítězství v 1. lize žen stále čekáme.

 

 

  

 

 

 

1-Z: TJ Tatran Střešovice vs. KP Brno 3:0 (24,19,25)

ZS: Grabovská, Pavlíková, Fialová, Vaďurová, Weissová, Stráská, libero Gronichová.

1-Z: TJ Tatran Střešovice vs. KP Brno 3:0 (19,23,19)

ZS: Vondráková, Kuníková, Navrátilová, Wilková, Weissová, Stráská, libero Gronichová.

Páteční utkání na Tatranu nabídlo oboustranně živelný volejbal. Obě družstva riskovala servis, což ve výsledku přineslo řadu přímých bodů i chyb. V utkání nebyla nouze o razantní útoky, dlouhé výměny a úspěšné bloky. Silnou stránkou Střešovic se staly koncovky prvního a třetího setu. V nich mladé Brňanky sahaly po setbolu nebo vyrovnání, set ale ani jednou nezískaly.

Druhý den byl pro brněnský celek podstatně složitější. "Ženské" posily odjely na domácí utkání do Brna, to stejné platilo pro kadetku Grabovskou, která jela vypomoci družstvu U-17. V Praze se tak prala pouhá sedmička statečných, která nebyla daleko k zisku druhého setu. V rozhodujících chvilkách byly ale Střešovice opět trpělivější na podání a v obraně, následně pak přesvědčivější v útoku. Juniorky si tak z Prahy neodvezly ani body, ani set. Dá se ale očekávat, že to nejtěžší mají za sebou a v utkáních se zbytkem skupiny by mohly pohlížet na vyrovnané soupeře.

EX-JKY: KP Brno vs. TJ Sokol Šternberk 3:1 (16,-21,18,22)

ZS:Vondráková, Pokorná, Navrátilová, Wilková, Weissová, Stráská, libero Gronichová. Střídaly: Daňková, Fialová.

EX-JKY: KP Brno vs. TJ Sokol Šternberk 3:1 (28,-16,13,19)

ZS: Vondráková, Pokorná, Navrátilová, Weissová, Weissová, Fialová, libero Gronichová. Střídaly: Daňková, Hanáková, Stráská.

Utkání Brna a Šternberku jsou vždy svátkem volejbalu v moravské skupině juniorské extraligy. Nejinak tomu bylo i dnes, ač na obou stranách chyběly minimálně tři hráčky ze základní sestavy. Hrál důrazný volejbal se spoustou zápletek, dlouhých výměn a střídání obou celků ve vedení. Brněnská hra však byla přeci jen díky přítomnosti Vondrákové ucelenější než hra soupeřek, z čehož mohly postupně více a více těžit brněnské útočnice. V rozhodujících chvílích navíc často zapracovala vysoká obrana na síti, stejně tak jako houževnaté pole. Ale ani Šternberk se nenechal zahanbit, srdnatě bránil a byl odvážný v útoku. Absence klíčových hráček ale byla nakonec znát, Brno si ve většině setů pohlídalo střední pasáž a soupeři odskočilo na nedosažitelnou vzdálenost. Po oboustranně urputném boji Brno vyválčilo dalších šest bodů a nadále zůstává stoprocentní.

EX-KKY: VK Královo Pole vs. VK Dukla Liberec 0:3 (-19,-15,-11)

ZS: Grabovská, Pokorná, Novotná, Vybíralová, Bukovská, Röderová, libero Ježková. Střídaly: Šmardová, Andrýsková, Mokrá.

Do zápasu jsme vstoupili plní touhy porazit Liberec, velice dobře jsme bránili v poli a na síti. Poměrně dost bodů jsme si ale vytvořili i odvahou na útoku, kde v základní sestavě nastoupila po zranění Magda Bukovská. Bohužel co se nám v ani jednom ze dvou utkání dne nedařilo, tak byl servis a ten rozhodl, že jsme v koncovce tahali za kratší provaz my. 3 chyby na servise od stavu 16:18 rozhodli o tom, že jsme první set nezvládli a soupeře jsme dostali na koně, ze které jsme jej již nedokázali sundat. Druhý set začal hrozivým skórem 1:8, kdy nás blokařka Liberce Pája Beldová svým kvalitním servisem zatlačila do velkých nesnází. Tento náskok si Liberec udržel do konce a získal tím náskok 2 setů. 3 set byl ve stejném duchu a začátek 2:9 jsme také již nedokázali smazat, a tak i díky nepřesnostem na přihrávce mnoha nevynuceným chybám na útoku jsme zápas prohráli poměrně hladce 0:3.

EX-KKY: VK Královo Pole vs. VK Dukla Liberec 0:3 (-16,-15,-16)

ZS: Grabovská, Pokorná, Novotná, Vybíralová, Šmardová, Röderová, libero Ježková. Střídaly: Bukovská, Andrýsková, Mokrá, Oujezdská.

Druhý zápas nebyl o moc lepší. Chuť hrát a trápit soupeře nám vydržela jen první polovinu 1. setu a opět velkém problémy v organizaci se podepsali na prohře družstva. Musím pochválit soupeře, hlavně jejich libero Báru Chaloupkovou, která byla velice kvalitní hráčkou na postu libera.

Teď je před námi 2týdenní reprezentační pauza, po které se vydáme do Chodova u Karlových Varů.

1-JKY: VK UP Olomouc B vs. KP Brno 0:3 (-19,-12,-17)

ZS: Mokrá, Podsedníková, Oujezdská, Andrýsková, Kožoušková, Hrochová, libero Mičánková, střídaly: Teplá, Škrabalová
 
V prvním utkání jsme domácí družstvo z Olomouce zaskočily skvělým servisem a pro soupeřky bylo těžké se pořádně do hry dostat. Z naší strany jsme byly úspěšné na útoku jak z hlavního kůlu, tak i za hlavou. Naše blokařky si připsaly řadu úspěšných bloků a zápas jsme ovládly 3:0. Lucie Podsedníková
VK UP Olomouc B vs. KP Brno 0:3 (-18,-19,-19)
 
ZS: Mokrá, Podsedníková, Oujezdská, Andrýsková, Kožoušková, Hrochová, libero Mičánková, střídaly: Teplá, Škrabalová, Zapletalová
 
Po krátké přestávce na jídlo jsme opět nastoupily na hřiště s dobrou náladou. Do zápasu jsme z prvního zápasu přenesly naši úspěšnost na podání, útoku i bloku. Díky skvěle rozehraným začátkům setů se na hřiště dostaly i hráčky ze střídačky a v druhém zápase jsme zdolaly Olomouc opět 3:0. Lucie Podsedníková

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT