7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky zabraly a dvakrát zvítězily, juniorky dál hájí neporazitelnost

DSC09748Hektický víkend dorostenek přinesl deset bodů. O pět z nich se postaraly naše kadetky, které prolomily bariéru a doma konečně zvítězily. Juniorky dál hájí náskok v čele juniorské extraligy po vítězství nad Frýdkem. Druhé místo ve skupině "F" drží také juniorky v první lize, postup by jim už neměl uniknout.

 

 

 

 

 Družstvo U-19

1-Z: TJ Hronov - KP Brno 3:1 (17,23,-8,24) a 3:1 (22,-23,19,23)

ZS: Vondráková, Pavlíková, Koulisiani, Kuníková, Weissová, Stráská. Libero Fialová a Gronichová. Střídaly Mokrá, Navrátilová, Wilková.

V pátek 9.11. jsme odjeli do Hronova na 1.ligu žen. Soupeřky nás od začátku tlačily dobrým servisem a my jsme nebyly schopny přihrát. (23:25) V druhem setu jsme získaly náskok několika bodu ale bohužel se nám ho nepodařilo udržet a kvůli vlastním chybám jsem 2.set prohrály (23:25) Ve třetím setu jsme zatlačily servisem a soupeř měl potíže z přihravkou a vůbec jsme je nepustily ke hře (25:8) poslední set byl podobný druhému a v koncovce jsme měly dokonce i setball ale soupeřky díky fantastickému publiku obrátily a vyhrály (24:26)

Kateřina Kuníková (smečařka KP Brno)

V pátek nás přivítala plná hala hronovských fanoušků a atmosféra na nás zpočátku měla obrovský vliv. V sobotu už to nebylo natolik bouřlivé, ale opět nás zaskočil kvalitní servis soupeřek a od toho se vyvíjela celá hra a taky náš výsledek. Do každého setu jsme nastoupily s vervou a pokaždé jsme vedly, díky kvalitnímu servisu a obraně, ale nedokázaly jsme náskok udržet a v koncovce jsme vždy tahaly za kratší konec.

Jana Weissová(smečařka KP Brno)

EX-JKY: KP Brno - Frýdek-Místek 3:1 (-21,8,25,20) a 3:2 (-21,23,-13,23,11)

ZS: Vondráková, Kuníková, Hanáková, Weissová, Fialová, Navrátilová. Libero Gronichová. Střídaly Mokrá, Koulisiani, Stráská

Dne 11. listopadu jsme na Botance odehrály zápas extraligy juniorek proti Frýdku Místku. První set se nám moc nedařilo, nebyly jsme dostanečně koncentrované a byla na nás znát únava, tudíž první set skončil 25:21 pro Frýdek. Druhý set jsme soupeřky nepustily ke hře. Naše hra nám perfektně vycházela a Frýdek jsme porazili 25:8. Další sety nebyly tak jednoznačné a se soupeřkami jsme se tahaly v koncovkách. Byly jsme ale odvážnější na útoku a dokázaly jsme je ubránit. Vybojovaly jsme si delší výměny a vyhrály jsme 27:25 a 25:20. 

Nikola Hanáková (blokařka KP Brno)

První set v druhém zápase měl podobný průběh jako v zápase prvním, Frýdek-Místek si dobrou hrou v poli vypracoval několikabodový náskok, který jsme se snažily po celou dobu setu dohnat, ale v koncovce jsme set nedotáhly do vítězného konce a Frýdek vyhrál první set 25:21. Druhý set jsme zlepšily jak příjem tak i útok a soupeře jsme v koncovce přehrály 25:23. Třetí set se nám vůbec nepovedl, nedokázaly jsme si zvednout balón, tak abychom mohly zaútočit a soupeře dostat pod tlak. Frýdek využil našeho zaváhání a vyhrál 25:13. Čtvrtý set jsme se zvedly a dokázaly zlepšit hru v poli, díky tomu se nám výrazně zlepšila i hra na síti a po několika úspěšných obranách a útocích jsme v dramatické koncovce vyhrály 25:23. Ve zkráceném pátém setu jsme si dokázaly nad soupeřem vypracovat náskok a celkovou dobrou hrou jsme tento set dovedly do úspěšného konce výhrou 15:11.

Eva Gronichová (libero KP Brno)

Družstvo U-17

Na svatomartinskou neděli nám vyšlo derby s pražským Olympem. Zápas to byl velice důležitý, jelikož v prvním kolem na Olympu jsme soupeři vzali pouze 1 bod, i když jsme v druhém zápase sahali po všech 3. Na holkách bylo od začátku vidět, že zápas berou velmi zodpovědně a uvědomovaly si, jak je důležité dnes vyhrát. Celý první zápas nás bohužel trápilo podání, ve chvíli, kdy jsme se dostali do dobrého postavení a soupeře držely velice dobrou obranou jak na síti, tak v poli, pomohli jsme jim vždy zkažený servisem. A proto jsme se dostali v prvním utkání až do tiebreaku, který se otáčel nejtěsnějším možným výsledkem 8:7 pro nás. Pro nás dobře vyšlo znovu jedno postavení, kde si již holky daly říct a pouze servisem rozehru zahájily a nechaly soupeře hrát. 

Druhé utkání již bylo z naší strany ve velké únavě a také to tak šlo vidět v prvním setu, kdy lacinými chybami na přihrávce jsme soupeři velice zjednodušili vítězství v prvním setu. Nevzdali jsme se a změnili pár jednoduchých věcí jak v obraně na síti, tak v organizaci přihrávky a další sety byly úplně o něčem jiném. Do hry se zpět vrátily emoce a chuť vítězit a jít si pro plný počet bodů. Velkou zásluhu na vytrápení soupeře na útoku měla Sísa Stráská, která v posledních 2 setech přidala 9 bodových bloků a zvyšovala tím frustraci soupeře. Družstvo podalo velmi dobrý týmový výkon ať to byly hráčky, které hrály v základní sestavě anebo dostřídávající hráčky, či hráčky z servisovým úkolem. Získali jsme důležitých 5 bodů, ale práce je stále velice hodně.

VK Královo Pole - PVK Olymp Praha 3:2 (23,-23,17,-23,9)

ZS: Mokrá, Bukovská, Koulisiani, Vybíralová, Mičánová, Stráská, libero: Šmardová
Střídaly: Novotná, Röderová, Andrýsková, Müllerová, Pelikánová

V sobotu proběhl dvojzápas s Olympem Praha. v prvním utkání, které jsme vyhráli 3:2, jsme v prvním setu měly ospalý nástup, kdy jsme místy prohrávaly až o 8 bodů, postupně jsme zlepšovaly náš výkon až do vítězství prvního setu 25:23. 

Druhý set Olymp zlepšil servis a hru v poli a my jsme mu pomohly k vítězství, tím že jsme měly mnoho zkažených podání. V tomto duchu pokračovaly obě družstva, kdy se střídaly lepší výkony s horšími, a tak utkání dospělo do pátého setu, ve kterém jsme soupeře přehrály výbornou obranou, jak na bloku, tak v poli a to nás dovedlo k výhře 3:2.

Eliška Andrýsková - hráčka


VK Královo Pole - PVK Olymp Praha 3:1 (-18,20,21,12)

ZS: Mokrá, Bukovská, Koulisiani, Vybíralová, Mičánová, Stráská, libero: Šmardová
Střídaly: Andrýsková, Müllerová, Pelikánová

Do zápasu jsme nastoupili s plným odhodláním vyhrát. Hráli jsme s velmi silným soupeřem Olympem Praha, ale i s tím se dá hrát velmi dobře. Na druhý zápas jsme se pořádně posilnili a odpočinuli si. A taky to šlo poznat hned od začátku jsme do nich sázeli jeden bod za druhým. Tolik jsme už nekazili podání jako v prvním setu, ale Olymp jsme ve druhém zápase poráželi nejvíce bloky a týmovou hrou, kterou jsme celý den předváděli. Zápas jsme nakonec vyhráli 3:1.

Magdaléna Bukovská - hráčka

Družstvo JKY KP

KP Brno B - Lanškroun 3:1 (-25,23,21,21)

Sestava: Nesrovnalová, Podsedníková, Dědková, Hrnčířová, Kožoušková, Hrochová, libero Řičánková
Střídaly: Teplá, Andrýsková, Škrabalová, libero Ježková

V prvním setu jsme lehce polevily, protože jsme například daly více chyb po sobě a naše emoce spadly dolů, proto nám taky ten set utekl a musely jsme ho dohánět, ale další sety jsme to vytáhly, podotýkám, ze jsme v druhém otočily ze stavu 5:16 a tlačily jsme našeho soupeře podáním, měly jsme i hezké akce, čímž se nám taky povedlo naše další vítězství. Adéla Řičánková

KP Brno B - Lanškroun 3:1 (14,22,-21,24)
Sestava: Nesrovnalová, Andrýsková, Oujezdská, Hrnčířová, Kožoušková, Hrochová, libero Ježková
Střídaly: Teplá, Škrabalová, libero Řičánková

Do druhého zápasu jsme nastoupily bez naší nejlepší smečařky, takže jsme se docela obávaly, jak se zápas bude vyvíjet. Naštěstí jsme si nenechávaly utéct začátky setů jako v prvním utkání, takže ani když jsme v průběhu setu prohrávaly, tak jsme do koncovky nevstupovaly s tak velkou ztrátou na Lanškroun. Až na třetí set, který jsme prohrály, se nám v koncovkách dařilo lépe než soupeři. Celý zápas nám pomáhal dobrý servis a dařila se nám i mezihra. Adéla Hrnčířová

Celou sezónu nás provází kvalitní výkony, které však jsou často poznamenané kolísavou ztrátou koncentrace. To způsobuje velké bodové výkyvy, kdy například v prvním utkání s Lanškrounem v prvním setu prohráváme 17:24 a prohrajeme až 25:27, druhý set prohráváme 5:16 a set otočíme do vítězného konce 25:23. Podobný průběh byl i u posledního setu druhého utkání, kde v rozhodnutém utkání za stavu 2:1 na sety a 20:10 dokážeme polevit a darovat soupeři dokonce setbol. Koncentrace a psychické vyrovnání s tlakem je něco, na čem musíme nejvíce pracovat. Každopádně po dvanácti utkáních máme deset vítězství a držíme náskok sedmnácti bodů na postup do vrchní části první ligy. Petr Pavlica

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT