7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky šokovaly Střešovice, kadetky potvrdily vzrůstající formu proti Budějovicím

DSC09748Várku šesti utkání mají za sebou družstva U-19 a U-17. Nejdříve se společně podělila o páteční utkání extraligy juniorek, aby poté sehrály dvě napínavá utkání v první lize žen. Kadetky v sobotu pečetily úspěšný víkend dvěma vítězstvími nad Českými Budějovicemi. 

 

 

 

 

Družstvo U-19 

1-Z: Sokol Dobříchovice - KP Brno 3:0 (14,22,10) a 3:0 (12,10,10)

ZS: Vondráková, Kuníková, Hanáková, Weissová, Vybíralová, Navrátilová. Libero Šmardová. Střídaly: Fialová, Mokrá, Röderová.

Již minulý týden zavítaly juniorky do Prahy. Ve značně omlazené sestavě nedokázaly vzdorovat prvnímu týmu soutěže a podlehly dvakrát shodně 0:3. Samotné výsledky vypadají o něco hůře než průběh samotných utkání. Zejména ve druhém utkání naše juniorky bojovaly, seč jim síly stačily, ovšem Dobřichovice hrály strojový a bezchybný volejbal a žádné komplikace nepřipustily.

EX-JKY: Sokol Šternberk - KP Brno 3:2 (26,16,-25,-22,8) a 2:3 (21,17,-25,-24,12)

ZS: Vondráková, Kuníková, Koulisiani, Weissová, Vybíralová, Stráská. Libero Gronichová. Střídaly: Fialová, Navrátilová, Hanáková.

Po těžkém výjezdu do Dobříchovic pokračovaly juniorky dvěma utkáními proti Šternberku. V ůnavě se nejednalo o pěkné zápasy ani z jedné, ani z druhé strany. I přes zranění Ambrožové dokázal Šternberk zvítězit v první i druhé sadě, v koncovce třetího setu ale vyhrát nedokázal a Brňanky začaly utkání otáčet ve svůj prospěch. Nezvládlý tie-break však přisoudil bonusový bod na stranu soupeře. První tři sady druhého utkání ukázaly jinou tvář Brněnských. Hráčky hrály daleko uvolněji a téměř do konce kontrolovaly průběh utkání. Stejně ale jako Šternberk v prvním zápase, tak Brno ve druhém nedokázalo vyhrát třetí set a začalo drama, které opět rozsoudil tie-break. Body se tentokrát dělily obráceně a tak se nakonec oba týmy rozešly smírně se třemi body.

EX-JKY: KP Brno - VK Prostějov 3:0 (24,18,16) a 3:0 (7,13,15)

ZS(1. utkání): Vondráková, Weissová, Koulisiani, Navrátilová, Kuníková, Hanáková. Libero Gronichová.

ZS (2. utkání): Mokrá, Bukovská, Röderová, Vybíralová, Fialová, Hanáková. Libero Šmardová.

Juniorky nezačaly dopolední utkání šťastně, trápily se na přihrávce a dělaly spoustu chyb. Lepší závěr nakonec stačil k dorovnání koncovky a nakonec i těsnému vítězství v první sadě. Druhý a třetí set ukázal lepší výkon, přesto nikterak oslavný. Hráčky vybojovaly povinné tři body a druhé utkání předaly kadetkám.

Kadetky za pomoci Gabči Fialové a Nikči Hanákové předvedly naopak velice pěkný výkon, který nedal soupeři šanci pomýšlet na vítězství. Všechny hráčky velice dobře podávaly, Radka Mokrá předvedla pestrou hru, která činila soupeřkám velké problémy. Ani kadetky ve svém utkání nezaváhaly a vybojovaly další tři body. 

1-Z: KP Brno - Tatran Střešovice 2:3 (20,-8,-12,22,-7) a 3:2 (23,21,-15,-15,14)

ZS(1. utkání): Vondráková, Weissová, Koulisiani, Navrátilová, Kuníková, Hanáková. Libero Šmardová a Gronichová. Střídaly: Bukovská, Mokrá, Vybíralová, Röderová.

ZS(2. utkání): Vondráková, Weissová, Koulisiani, Vybíralová, Kuníková, Navrátilová. Libero Šmardová a Gronichová. Střídaly: Bukovská, Hanáková, Mokrá, Röderová, 

Střešovice patří dlouhá léta k nejlepším týmům první národní ligy. Naše juniorky si této zkutečnosti byly dobře vědomy a při absenci Pavlíkové a Stráské věděly, že v utkáních mohou pouze překvapit. A o překvapení nakonec nebyla nouze. Tím prvním bylo hladké vítězství v prvním setu. Zatím co juniorky hrály koncentrovaně a bez chyb, Střešovice po dlouhé cestě z Prahy často chybovaly v útoku a na podání. Svoji kvalitu však potvrdily ve druhém a třetím setu, ve kterých nenechaly juniorky nadechnout. Do čtvrtého setu zasáhla kadetka Bukovská a svoji odvahou výrazně ovlivnila průběh setu. Juniorkám se povedlo přivést sadu do koncovky a v ní těstě zvítězit. Pražanky si v tie-breaku nenechaly nic líbit, od úvodu znovu mladé hráčky skříply a s přehledem zvítězily 15:7.

Střešovice nastoupily do druhého utkání s několika změnami v sestavě a to se jim nakonec stalo osudným. Královopolanky v utkání pracovaly na sto procent, znovu zvládly první set, byť až v koncovce, ve druhém byly o tolik lepší, že Tatran vrátil celou základní sedmičku zpět na hřiště. Pro druhý set to bylo až moc pozdě. Střešovice tak musely svoji sílu dokazovat za nepříznivého stavu 0:2, jejich výkon byl ale sebejistý a juniorkám nedal moc šancí na zisk třech bodů. Jinou kávou byl ale tie-break. Tentokráte to byly naše hráčky, které měly dostatek sil a hlavně odvahy, výborně podávala Röderová, po ní Bukovská. Brňanky otáčely příznivým skóre 8:5, poté ale prohrávaly 10:8. Nevzdaly se, ještě jednou zabojovaly a koncovku vydřely 16:14. 

Komentář trenéra (Nezhoda): "Rozhodně neprocházíme lehkým obdobím, významná váha zodpovědnosti leží na Vondrákové, Weissové a Kuníkové. Pokud to některé ze tří nehraje, moc to nehraje ani zbytku týmu. Za poslední tři týdny jsme prošli řadou zklamání, o to více jsme za holky šťastný, že proti Střešovicím vybojovaly 3 body. Staré opravdu strašně dřely, mladé přidaly velice dobré výkony. To jen společnými silami zdolaly takto silného soupeře. Pomohla opravdu každá hráčka, Janička Weissová ale vyčnívala, když navázala na formu ze začátku sezóny. Kačka Kuníková zase dřela hubou zem, když se ji nedařilo v jedné činnosti, bojovala v těch ostatních. Mladým hráčkám byly opravdu příkladné. Zásadní byla také zlepšená hra Peti Vondrákové, která začala více využívat první sled." 

Družstvo U-17

VK Královo Pole - VK České Budějovice 3:0 (16,20,18)

 
ZS: Pelikánová, Bukovská, Novotná, Vybíralová, Müllerová, Roderova, libero: Šmardová
Střídaly:Jurdaková, Andrýsková, Měřínská
 
První zápas s Budějovicema jsme rozehrály dobře šla nám souhra se smečařkami ale trochu méně s blokařkami a měly jsme dobré pole a přihrávku na které nás podrželo naše libero Lucie Šmardová. Tlačily jsme soupeře servisem a první set jsme jasně ovládly (25:16). V druhém setu jsme na začátku udělaly více chyb hlavně na podání, soupeř nám na začátku odskočil a my jsme musely zabojovat a přes dramatickou koncovku jsme set dotáhly do vítězného konce (25:20). Třetí set už byl o něco lepší. Stále jsme docela dost chybovaly ale méně než soupeř. Pomohla nám útočná síla na postu smečařky Magdaléna Bukovská. Všichni jsme hrály dobře skládaly jsme balóny z dlouhých rozeher a měly jsme neuvěřitelné zákroky v poli. Třetí set jsme vyhrály (25:18). A celý zápas skončil 3:0 pro nás.
 
Kačka Pelikánová - nahrávačka
 
VK Královo Pole - VK České Budějovice 3:0 (10,21,17)
 
ZS: Pelikánová, Bukovská, Oujezdská, Müllerová, Andrýsková, Roderova, libero: Šmardová
Střídaly: Jurdaková, Novotná, Mokrá, Vybíralová, Měřínská
 
Ve druhém utkání se již projevila v naší hře únava ,ale i tak jsme zapojili veškeré síly a bojovali jsme o vítězství ,které nás posunulo v tabulce na 4. místo. Vyhráli jsme diky naší bojovnosti a také diky tomu že  jsme nekazili podání a příjem a na útoku jsme byly odvážní a nebáli se. Také se v naší hře projevili emoce a všichni měli chuť bojovat o vítězství. Vyhráli  jsme 3:0 a diky tomu jsme jsme získali 6 důležitých bodů. Jako družstvo jsme podali dobrý týmový výkon.
 
Lucinka Oujezdská - blokařka
 
Družstvo JKY KP
 
VSC Zlín - VK Královo Pole 3:1 (17,14,-22,20)
Sestava: Nesrovnalová, Podsedníková, Hrochová, Hrnčířová, Kožousková, Golasowská, libero Ježková
Střídaly: Teplá, Škrabalová, Řičánková
Utkání jsme začali v 10 hodin ráno. První set se nám moc nepovedl. Nemluvily jsme mezi sebou, nedokázaly jsme rozproudit vítěznou náladu. A proti Zlínu, těžkému soupeři, jsme pak neměly šanci vyhrát. Druhý set začal podobně, nedařil se nám příjem, ani podání. Tak jsme i druhý set prohrály. Na třetí set jsme si řekly, že do toho dáme maximum a užijeme si naši hru. Začaly jsme se povzbuzovat, běhaly jsme pro každý míč, nenechaly jsme jej spadnout na zem. V koncovce se nám podařilo tento set vyhrát a tak jsme šly s úsměvem do dalšího setu, který jsme ovšem prohrály. Ikdyž jsme prohrály 3:1, zápas jsem si užila, protože jsem hrála s lidmi, které mám opravdu ráda a mohla jsem se herně zlepšovat. Eliška Teplá

VSC Zlín - VK Královo Pole 3:0 (10,8,19)
Sestava: Teplá, Podsedníková, Hrochová, Hrnčířová, Kožousková, Golasowská, libero Ježková
Střídaly: Nesrovnalová, Škrabalová, Řičánková
Pane trenére, posílám ozvěnu:
Do druhého sobotní zápasu jsme nastoupily naprosto bez emocí. Vázla nám komunikace a celková bojovnost. Dělaly jsme hrozně moc zbytečných a hloupých chyb, nedařil se nám servis a přesně přihrát jsme také nedokázaly. Nezvládaly jsme plnit ani jednoduché úkoly. Takto to vypadalo celý první i druhý set. Ve třetím setu jsme se ale snažily zvednout a hrát se soupeřem vyrovnanou hru. To se nám také dařilo. Už jsme jim nedávaly body zadarmo, omezily jsme své zbytečné chyby a hra byla mnohem bojovnější. Ale od stavu 17:18 pro ně nás začal soupeř opět tlačit podáním a nám se tento set nepovedlo dotáhnout do vítězného konce. Zápas jsme tedy prohrály 0:3. Tereza Ježková
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT