7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky přidaly další výhru v první lize, klopýtly ale s Přerovem

DSC09748Druhý lednový víkend zahájil herní sezónu v roce 2019. Na pilno měly zejména hráčky družstva U-19 a vybrané kadetky, které bojovaly v první lize žen a junirské extralize. V obou soutěžích naše děvčata vybojovala jedno vítězství. 

 

 

 

 

 

Družstvo U-19 

1-Z: TJ Slavia Hradec Králové - KP Brno 3:0 (19,20,13) a 2:3 (-20,23,23,-19,-13)

ZS (1. utkání): Vondráková, Pavlíková, Röderová, Navrátilová, Weissová, Koulisiani. Libero Šmardová. Střídaly: Fialová, Mokrá, Wilková. 

ZS (2. utkání): Vondráková, Pavlíková, Röderová, Wilková, Weissová, Koulisiani. Libero Šmardová. Střídaly: Fialová, Mokrá, Navrátilová, Stráská.

Utkání s Hradcem patří tradičně k vyrovnaným a ne jinak tomu bylo i o víkendu. Tedy, až ve druhém utkání, protože to první se našim juniorkám vůbec nepovedlo. Nefungovala jak souhra na přihrávce a v poli, tak útočná kombinace na obou kůlech. Hradecká děvčata navíc předvedla proti Brnu svůj nejlepší výkon a otěže utkání držela pevně ve svých rukách. Kromě úvodu prvního setu a následné heroické koncovce juniorek nebylo o lepším týmu vůbec pochyb.

Druhé utkání ale přineslo zcela jiný obrázek. Mladý tým, v utkání vedený kapitánkou Peťou Vondrákovou, si zcela jistě večer sáhl do svědomí, výsledkem toho byl bojovný výkon s řadou pěkných individuálních akcí. Utkání přivedly do tie-breaku dvě koncovky, ve kterých byl šťastnější zkušenější soupeř. Jak to ale se štěstím bývá, jeho vrtkavost přinesla vítězství našemu týmu. To když za stavu 13:13 dala Jana Weissová eso a následně po tajmu soupeře zablokovala Sisa Stráská.

Statistiky bodů (1. utkání): Brno: Koulisiani 8 bodů, Weissová 6, Wilková 5. HK: Nožičková 13, Gruntová Z. 11, Gruntová N. 10.

Statistiky bodů (2. utkání): Brno: Pavlíková 24, Weissová 23, Koulisiani 12. HK: Šotolová 20, Gruntová Z. 14, Nožičková 14.

EX-JKY: KP Brno - Volejbal Přerov 3:0 (23,18,23) a 1:3 (-20,-29,19,-11)

ZS(1. utkání): Mokrá, Pokorná, Hanáková, Navrátilová, Kuníková, Fialová. Libero Gronichová. Střídaly: Grabovská, Oujezdská, Wilková.

ZS (2. utkání): Mokrá, Pokorná,Hanáková, Wilková, Fialová, Hanáková. Libero Gronichová. Střídaly: Grabovská, Navrátilová, Oujezdská.

Zatím co koncovky prvního utkání vyzněly lépe pro domácí, tu rozhodující, ve druhém setu druhého zápasu, lépe zvládl Přerov. A přestože se Brno ještě vrátilo do utkání vítězstvím ve třetím setu 25:19, čtvrtá sada byla spíše exibicí hostí. Utkání, do kterého zasáhly spíše mladé hráčky brněnského dorostu a hráčky s nižším herním vytížením, tak byla po celý svůj průběh vyrovnaná a mnohdy o vítězi rozhodovaly pouze detaily.

Statistiky bodů (1. utkání): Brno: Pokorná 19, Wilková 12, Kuníková 7. Přerov: Jehlářová 11, Grančaiová 10, Kulová 6.

Statistiky bodů (2. utkání): Brno: Pokorná 18, Wilková 12, Hanáková 7. Přerov: Jehlářová 31, Grančairová 11, Řehořová 8.

Komentář trenéra (Nezhoda): Máme za sebou úvodní víkend nového roku, který nebyl vůbec jednoduchý. Starší a zkušenější hráčky vybojovaly cenné vítězství v Hradci

Družstvo JKY KP
 
1-JKY: KP Brno - TJ Sokol Jehnice 3:0
Sestava: Nesrovnalová, Podsedníková, Hrochová, Čerteková, Kožoušková, Jurdáková, libero Mičánková
Střídala: Ježková
 
KP Brno - TJ Sokol Jehnice 0:3
Sestava: Nesrovnalová, Podsedníková, Hrochová, Ježková, Kožoušková, Jurdáková, libero Mičánková
Střídala: Čerteková
 
V sobotu 12. října jsme odehrály dva zápasy proti Jehnicím. V prvním zápase jsme hned od začátku ukázaly velmi profesorský volejbal a první set tak skončil 25:9. Tlačily jsme podáním a útoky a měly výborné pole. První zápas tedy skončil 3:0.
Ve druhém zápase se bohužel začaly projevovat veškerá zranění a přetažení a my začaly hodně kazit. Ještě větší smůla pak přišla, když si blokařka Eliška Jurdáková udělala výron a my se nedokázaly zvednout a tak zápas skončil 0:3. Pavla Nesrovnalová

JM-KKY:
KP Brno - Drásov 2:0
KP Brno - Kuřim 2:0
KP Brno - Boskovice 1:2
Sestava: Kabelová, Bínová, Bělohlávková, Hrnčířová, Kochová, Dědková, libero Škrabalová
Střídala: Vesselá

V prvním setu prvního utkání jsme se, jako vždycky, musely dostat do hry. To zapříčinilo, že jsme se s Drásovem tahaly o každý bod. Naštěstí jsme se v koncovce dostaly do vedení a to se nám povedlo udržet do konce setu. Ve druhém setu jsme byly lepší skoro ve všech činnostech, takže jsme zápas zaslouženě vyhrály.
Druhý zápas byl hlavně o servisu a útoku smečařek. Díky vysokému náskoku jsme mohly vystřídat i hračky na lavičce a zápas jsme vyhrály.
Třetí, poslední zápas jsme hrály s domácím týmem. První set jsme vyhrály opět díky kvalitnímu servisu vysokým rozdílem. Do druhého setu jsme nechtěly jít s tím, že se to vyhraje samo, ale nepovedlo se nám to. Přestal nám fungovat servis a zhoršila se i přihrávka. Set jsme prohrály. V tiebreaku v podstatě stačilo soupeři jen podávat, Boskovice díky dobrému servisu vyhrály tiebreak vysokým rozdílem. Adéla Hrnčířová
 

 ,

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT