7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Odstartováno, dorostenkám začala sezóna

DSC09524

Čtyři měsíce čekání jsou u konce. Družstva U-19 a U-17 otevřela nové extraligové ročníky v Jihlavě a Ostravě. Nejlepší si navíc střihly dvě utkání v 1. lize žen.

 

 

  

 

 

 

1-Z: KP Brno B - TJ Jiskra Havlíčkův Brod 3:2 (-25,-22,10,9,7) a  3:0 (21,23,20)

ZS (1. utkání): Mokrá, Bukovská, Koulisiani, Vybíralová, Pokorná, Stráská, libero Gronichová. Střídaly: Pelikánová, Hanáková.

ZS (2. utkání): Grabovská, Weissová, Koulisiani, Kuníková, Pokorná, Stráská, libero Gronichová a Šmardová. Střídaly: Mokrá, Pavlíková.

Juniorky rozehrály ženskou soutěž s nováčkem z Vysočiny. První dva sety přinesly pohledný, bojovný volejbal, ve kterém závěrečné rozehry patřily Havlíčkobrodským. Ani jeden tým si v průběhu sady nevytvořil větší náskok a o vítězi rozhodovaly bezchybné koncovky děvčat z Vysočiny.

Třetí set otevřela na podání Magda Bukovská šňůrou šesti bodů a zcela neočekávaně přetočila kormidlem utkání zcela na stranu našeho týmu. Zatím co se Královopolské juniorky soustředily na kvalitní servis, vysokou obranu na síti a odvážnou dohrávku na brejk, hra hostujcích hráček se překvapivě rozpadla. Jiskra uhrála v dalších třech setech pouhých 26 bodů a utkání ztratila v tie-breaku. 

Protože se většina hráček družstva U-19 v sobotu odebrala do Jihlavy na extraligu, o druhý zápas s Havlíčkovým Brodem se postaraly čtyři hráčky z ženského Áčka. Celé utkání měl tým řízený Luďkem Grabovským pod kontrolou, o výsledku 3:0 ale přeci jen rozhodly až koncovky. V nich byl náš tým důraznější a zaváhání nepřipustil. Na úvod soutěže tak v Brně zůstalo pět ze šesti bodů

Komentář trenéra (Nezhoda): "Do první ligy vstupujeme třetím rokem a již víme co očekávat. S Havlíčkovým Brodem jsme si navíc zahráli v srpnové přípravě a tak trochu věděli co nás čeká. První dvě sady z naší strany nebyly špatné, jen jim chyběl punc dospělého volejbalu, tedy zvládnout vypjaté chvíle v dohrávce na brejk nebo hrát nejlepší volejbal v samotné koncovce setu. To v dalších třech sadách jsme hráli již poučeně, lépe takticky pracovali a navíc výborně dostřídávali. Skvělé vstupy měla Pelda jako druhá nahrávačka i Nikola, která dopomohla více na podání a v obraně v poli. Za obrat je potřeba holky pochválit, vyhrály zaslouženě, stejně tak jako Radku Mokrou, která tým dovedla k prvnímu vítězství. Druhé utkání jsem neviděl, hráčky ho odpracovaly s Luďkem Grabovským. Věřím ale, že pod vedením zkušenějších hráček jsem splnili roli favorita a měli utkání pod kontrolou.

EX-JKY KCTM Vysočina - KP Brno 0:3 (-16,-11,-13) a 0:3 (-2,-19,-11)

ZS (1. utkání): Pelikánová, Bukovská, Röderová, Vybíralová, Andrýsková, Hanáková, libero Mičánová. Střídaly: Novotná, Oujezdská.

ZS (2. utkání): Pelikánová, Bukovská, Oujezdská, Vybíralová, Novotná, Hanáková, libero Mičánová. Střídaly: Andrýsková, Röderová.

KCTM Vyosična vyhověla žádosti Králova Pole a první utkání sezóny odehrálo na vlastní palubovce. Po bojovném úvodu domácích a rozpačitém vstupu Brněnských bylo sice skóre vyrovnané, ve druhé půli setu, stejně tak jako po zbytek utkání, se ale ukázala síla brněnského týmu, který zápas kontroloval agresivním servisem a kompaktním blokem. Slabší hru v poli zastoupila důrazná Magda Bukovská na smeči. První set druhého utkání přinesl také raritní situaci. Katka Pelikánová, v těchto zápasech první nahrávačka, odpodávala v podstatě celý set, který skončil 25:2. Družstvo KCTM však předvedlo ještě jednou bojovný, odvážný výkon a ve druhém setu se přiblížilo pomyslné koncovce. Třetí, poslední sada, byla již spíše formalitou. 

Komentář trenéra (Nezhoda): Družstvo KCTM se statečně drží v juniorské extralize a i letos bude chtít dokázat, že v soutěži není pouze do počtu. Nicméně má před sebou ještě dluhou cestu, tak dlouhou jako my ke svému cíli, kterým je obhajoba juniorského titulu. Rozdíl mezi družstvy byl citelný, na druhou stranu nám výrazně pomohl brutální útok Bukovské. Jsem rád, že se do utkání úspěšně zapojila každá hráčka, která s námi do Jihlavy odcestovala. Všichni před sebou máme ještě velký kus práce, nicméně na úvod sezóny můžeme být spokojení.

TJ Ostrava - VK Královo Pole 1:3 (-22,-22,13, -23) a 3:0 (24,16,32)
ZS: Pelikánová, Müllerová, Moudrá, Vítková, Gardavská, Miškufová, libero: Měřínská. Střídaly: Šimečková, Vičarová.

Tři body vyválčily na horké půdě Ostravy kadetky. Soutěž prokázala, že omlazením kadetské kategorie soutěž trochu utrpí, neztratí ale na bojovnosti a odhodlání týmů vítězit. A přesně takové byly zápasy v Ostravě. Oba týmy strašně bojovaly, snažiliy se a hecovaly, oba týmy ale udělaly také nepřeberné množství chyb. Několikrát byly k vidění dlouhé série na podání, vrazné odskoky jednoho či druhého týmu a následná bodová ztráta. Pět setů ze sedmi tak dospělo do opravdu drásajících koncovek. V těch prvních dvou úřadoval servis Kačky Pelikánové a touha celého týmu nenechat spadnout míč na palubovku. Ostrava poté prokázala svoji sílu a ve třetí sadě brněnská děvčata doslova rozebrala. Čtvrtý set ale zase připomínal první dva. Brňanky v koncovce smazaly ztrátu a Ostravu dotřetice porazily. První tři body nové sezóny tak putovaly na jih Moravy. 

Ve druhém utkání byl soupeř od úvodu lepší a kdyby se nedopustil zbytečných chyb, do koncovky by se ani nedošlo. To prokázala druhá sada, kde Královopolanky byly spíše divákem Ostravské jízdy. Do třetího setu proházel brněnský lodivod Martin Štětka odvážně posty, když Báru Müllerovou umístil na post univerzálky a Kristýnu Vítkovou na smeč. Útoku to ale zásadně nepomohlo a tak v zápase dostala znovu příležitost Eva Šimečková a z útočnic se jí vedlo nejlépe. Ostrava svůj mečbol nevyužila, ale ani Brno mnoho pokusů na zisk prvního setu nepřetavilo. Nervydrásající sada se protáhla téměř o polovinu času, druhý, rozdílový bod však zaznamenala až nahrávačka Eliška Výtisková za stavu 33:32. Ostrava tak oplatila porážku z prvního utkání a zaslouženě vyhrála 3:0.

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT