7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Víkend dorostenek přinesl dvě vítězství v šesti utkáních

DSC09524Juniorky zdolaly v pátečním programu tým Žižkova 3:1, v sobotu ale byly Pražanky nad jejich síly. Silná Ostrava nás připravila o tři body v juniorkách a posílený Šternberk nezaváhal proti našim kadetkám.

 

 

 

  

 

 

1-Z: KP Brno - TJ Sokol Žižkov 3:1 (21,-20,14,22) a 2:3 (19,-17,-24,21,-14)

ZS (1. utkání): Mokrá, Kuníková, Koulisiani, Navrátilová, Pokorná, Judlová, libero Šmardová.

ZS (2. utkání): Mokrá, Kuníková, Koulisiani, Navrátilová, Pokorná, Hanáková, libero Šmardová. Střídaly: Kamasová, Rožnovjáková.

První utkání proti žižkovskému Sokolu přinesl povedený volejbal, kterému dominovaly obě brněnské smeřařky Pokorná s Kuníkovou. Obě předvedly velice stabilní výkon a dovedly družstvo ke třem bodům. Stejně dobře nastoupily i do druhého zápasu, bohužel v úvodu druhé sady znejistily na přihrávce a povolily soupeři převzít otěže utkání. Domácí hráčky se ke své hře dostaly po začlenění mladých pušek Kamasové a Rožnovjákové do hřiště. Díky zlepšenému podání a disciplínované obraně řízené Elou Koulisiani družstvo přivedlo utkání do tie-breaku. Vsup do zkrácené sady sice mladým brněnským hráčkam nevyšel, po změně stran ale předvedly téměř dokonalý obrat. Sokolky musely napnout veškeré síly a zvrátit nepříznivé skóre 11:14. Brnňanky rozhodující patnáctý bod nezískaly a sadu, stejně tak jako celé utkání prohrály a to nejtěsnějším rozdílem 14:16.

EX-JKY: KP Brno - TJ Ostrava 1:3 (-20,19,-21,-23) a 3:0 (10,10,9)

ZS (1. utkání): Pelikánová, Andrýsková, Oujezdská, Vybíralová, Novotná, Hanáková, libero Mičánová. Střídaly: Kamasová, Rožnovjáková, Röderová.

ZS (2. utkání): Pelikánová, Kamsová, Oujezdská, Vybíralová, Andrýsková, Röderová, libero Mičánová. Střídaly: Novotná.

Komentář trenéra (Nezhoda): "Máme za sebou jeden z nejtěžších víkendů, bohužel nám nezbývá než některá utkání sestavou obětovat. Páteční utkání proti Žižkovu bylo velice povedené, škoda, že jsme nedokázali brát dva body v sobotu, vždyť jsme vedli 14:11. V prvním utkání s Ostravou jsme měli hrát tie-break, v poslední chvíli jsme se ale zalekli urhát bod. Naopak druhé utkání bez ostravských posil z žen bylo pouze formalitou. Hráli jsem velice disciplínovaně, naopak soupeř už měl asi splněno. Současný stav vytváří tlak na hráčky, které v minulé sezóně dostávaly méně prostoru a perou se s tím statečně."

EX-KKY: KP Brno - TJ Sokol Šternberk 1:3 (23,-11,-14,-18) a 1:3 (22,-16,-19,-17)

ZS (1. utkání): Křižanovská, Müllerová, Moudrá, Vítková, Gardavská, Miškufová, libero: Měřínská. Střídaly: Jedličková, Matějková, Navrátilová.

ZS (2. utkání): Křižanovská, Müllerová, Moudrá, Vítková, Gardavská, Miškufová, libero: Měřínská. Střídaly: Jedličková, Matějková, Navrátilová

V neděli 13.10. jsme odehráli 1. zapas proti Šternberku. První set jsme drželi krok se soupeřem a perfektně jsme zvládli koncovku. V druhém setu nás začali drtit servisem a my nebyli schopné přihrát. Ve třetím jsme hráli vyrovnaně, ale přehráli nás v koncovce. Ve čtvrtém setu jsme se drželi jenom minimální  rozdílem, ale kazili jsme servis a tak nám utekli. (Anežka Meřínská, libero)

Druhý neděli zápas jsme hráli proti Štenberku. První set jsme nastoupili koncentrované a s chutí zvítězit. Druhý set jsme prohráli protože jsme nebyli schopné přihrát a nekomunikovali jsme. Třetí set nás drtili podáním a moc se nám nedařil servis. Čtvrtý set už jsme nebyli koncentrované a nekomunikovali jsme. (Terka Křižanovská, nahrávačka)

Komentář trenére (Martin Štětka): "Do obou dvou zápasů jsme vstoupili odvážně, bojovně a s chutí vyhrát. Bohužel v dalších setech již chyběla komunikace jak na přihrávce, tak na útoku. Svou premiéru v základní sestavě si odbyla Terka Křižanovská, která do zápasu vstoupila vždy dobře, bohužel postupně díky již zmíněné absenci komunikace, se její přesnost nahrávky zhoršila a distribuce zjednodušila. Pozitivum ale vidím ve druhém zápase, kdy si dala říct a snažila se nahrávat i ve výskoku, čímž soupeři ztížila čtení její nahrávky. Ve druhém zápase jsme se soupeřem drželi krok mnohem déle, ale vždy rozhodlo jedno postavení, ve kterém si Šternberk udělal několikabodovou šňůru, kterou dokázal vždy již postupně odstrátovat.
Nic se ale neděje, zápas nám ukázal na čem je potřeba pracovat a teďka máme 2 týdny na přípravu."

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT