7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Víkend ozdobila dvě vítězství juniorek i výhra kadetek nad Prostějovem

DSC09524Další náročený víkend brněnských dorostenek přinesl pět bodů nad juniorkami Šternberku i dva body kadetek v Prostějově. Nad dveře klepe další super víkend v podobě čtyř sobotních utkáních na Botanické.

  

 

 

 

 

 

1-Z: TJ Hronov - KP Brno 3:1 (22,-20,14,20) a 3:0 (20,15,14)

ZS (1. utkání): Pelikánová, Andrýsková, Röderová, Vybíralová, Novotná, Hanáková, libero Gronichová. Střídala Mičánová a Oujezdská.

ZS (2. utkání): Pelikánová, Andrýsková, Oujezdská, Vybíralová, Mičánová, Hanáková, libero Gronichová. Střídala Nvotná a Röderová.

Nesnadný a skoro nemožný úkol před sebou nesly naše juniorky v utkáních první ligy žen. Ve značně omezené sestavě se postavily proti druhému nejlepšímu týmu tabulky, Hronovu. První utkání přineslo až překvapivě vyrovnaný boj, ve kterém to byl velice dobrý servis, který přivedl jednotlivé sady až do samotných koncovek. Na druhou stranu to bylo nepřeberné množství chyb, které nedovolilo našim mladým hráčkám v utkání bodovat. 

Druhý zápas již neukázal tak napínavou bitvu. Hronovské hráčky předvedly o řád lepší volejbal a na naše juniorky vytvořily opravdu velký tlak. Brňanky s přesilou nedokázaly držet krok a utkání prohrály bez zisku jediné sady.

Komentář trenéra (Nezhoda): "Po reprezentační pauze nebylo vůbec snadné poskládat víkendový program, navíc s vidinou dalších těžkých nedělních bojů ve Šternberku. Bohužel nám nezbilo nic jiného, než utkání sehrát v devíti lidech. Za první utkání musím hráčky pochválit. Nevzdávaly se a bojovaly až do konce. Bohužel pro ně byl soupeř vždy nad jejich možnosti. Víkend nejlépe zvládla Eliška Andrýsková, která předvedla nejodvážnější volejbal.".

EX-JKY: TJ Sokol Šternberk - KP Brno 0:3 (-25,-23,-6) a 2:3 (-25,17,13,-12,-10)

ZS (1. utkání): Mokrá, Kuníková, Judlová, Rožnovjáková, Kamasová, Stráská, libero Šmardová. Sřdíaly: Andrýsková, Koulisiani.

ZS (2. utkání): Mokrá, Kuníková, Judlová, Rožnovjáková, Kamasová, Koulisiani, libero Šmardová. Sřdíaly: Andrýsková, Stráská.

Napínavá bitva dvou novodobých rivalů skončila lépe pro naše juniorky. Díky lépe zvládnutným koncovkám v prvním utkání a následné bezchybné hře ve třetí sadě ovládly první utkání a vybojovaly první tři body. Také úvod druhého utkání se nesl ve znamení urbutného boje a vyrovnané koncovky. Šternberk následně uzmul otěže utkání a skóre obrátil na 2:1. Úspěšný nebyl pouze v obraně, ale také útoku s postu univerzálky, kde se výborně dařilo Jarošové. Brňanky však nesložily zbraně. Precizní a zarputilou hrou nejen že uzmuly soupeři největší útočnou zbraň, ale vlastní změnou rytmu hry v útoku obrátily utkání znovu ve svůj prospěch. Bodově se v utkáních nejvíce zaskvěly smečařky Kuníková (12 b. a 23b.) s Kamasovou (15b. a 20b.), ve druhém se navíc přidala Rožnovjáková (13b.).  

Komentář trenéra (Nezhoda): "Za taková to utkání jsem vděčný. Samozřejmě bylo vidět, že družstvo je společně trochu nesehrané, svůj potenciál ale odhalovalo až do posledního míče. Šternberk byl opravdu dobrým a houževnatým soupeřem a donutil nás hrát na doraz. Navíc to vypadalo, že ve druhém utkání ztrácíme dech, ale nakonec malá změna taktiky a rytmu utkání vrátila náš herní projev na nejvyšší úroveň. Vést tato utkání jsem si opravdu užíval a věřím, že hráčky na své výkony naváží i v dalších víkendech. Navíc bylo super, že holkám na lavičce pomohl Martin a Saša, snáze se pak hojí malé rány a bolístky."

EX-JKY: VK Prostějov - KP Brno 3:0 (-25,-23,-6) a 2:3 (-25,17,13,-12,-10)

ZS (1. utkání): Veselá, Müllerová, Dvořáková, Vítková, Gardavská, Miškufová, libero Navrátilová. Střídaly:Jedličková, Matějková, Šimečková.

ZS (2. utkání): Křižanovská, Müllerová, Dvořáková, Jedličková, Gardavská, Miškufová, libero Navrátilová a Měřínská. Střídaly Matějková, Šimečková.

Náš první zápas jsme hráli s Prostějovem. První set jsme hráli celkem vyrovnaně. Pomáhali jsme si dobrým příjmem, ale nakonec jsme vypustili koncovku. Druhý set byl opět celkem vyrovnaný, i přesto že jsme nemohli složit balón a často jsme kazili servis. Bohužel nám opět utekla koncovka. Poslední set jsme nic výrazně nedokázali změnit, proto jsme ho také prohráli. Zápas jsme prohráli 3:0. Veronika Miškufová, blokařka.

Druhý sobotní zápas jsme hráli proti Prostějovu. První set jsme začali s nadšením a nedělali jsme moc chyb ale pokazili jsme si to v koncovce a tak jsme prohráli. Druhý set jsme zase nastoupili s nadšením ho vyhrát a taky jsme ho vyhráli. Třetí set jsme taky vyhráli a drtili jsme je podáním. Čtvrtý set jsem hráli dobře až zase na koncovku a tak jsme ho prohráli. V pátém setě jsme bojovali a nakonec jsme ho vyhráli. Celý zápas jsme měli dobrý příjem. Tereza Křižanovská, nahrávačka
 
Komentář trenéra (Štětka): "Do prvního zápasu jsme nastoupili velice dobře, vybudovali jsme si postupně až 5 bodový náskok, bohužel to co nás trápilo celý první zápas, chyby na servise a nebojovnost na hřišti nás potrestala v koncovce 1. setu, kde se na nás soupeř dotáhl a vybojoval si i 2bodový náskok. Poslední chybou, která rozhodla o vítězství v 1. setu, byla špatná hráčka na našem servise a tak jsme set prohráli 23:25. I do druhého setu jsme vstoupili dobře, jen velké množství nevynucených chyb na naší straně pomáhalo soupeři v jednoduchém boji. Druhý i třetí set tak prohráváme. Na servise jsme během 3. setů udělali neuvěřitelných 19 chyb.Musím pochválit soupeře za velkou bojovnost v poli. Do druhého zápasu jsme obměnili sestavu na postu nahrávačky a univerzálky. Větší koncentrace na servis a odvaha na útoku znamenali vedení 2:1 na sety. I 4 set jsme díky velice dobré obraně dotáhli do koncovky s 5 bodovým náskokem a 1. matchballem za stavu 24:19. Bohužel se zde stalo nevídané a my dvěma esy a několika chybami na útoku set prohráváme 25:27 a museli jsme se o vítězství v zápase jít porvat do Tiebreaku. Ten nakonec vyhráváme poměrem 15:9 a tak si z Prostějova odvážíme alespoň 2 body. Z obou dvou zápasů musím vyzdvihnout výkon libera Zuzky Navrátilové, která na svůj věk, předvedla velice nadstandardní výkon jak na přihrávce tak hlavně v poli."
 
Příští sobotu čeká kadetky velmi důležité utkání doma proti Ostravě, se kterou se budeme bít o 2. místo v tabulce.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT