7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Krajský pohár JMK se o víkendu setkal s velikým ohlasem

 

V sobotu se na Volejbalových kurtech v Lužánkách uskutečnil Krajský pohár Jihomoravského kraje, během kterého se po koronavirové odmlce měla možnost potkat volejbalová komunita z celého kraje. A o turnaj byl veliký zájem, přihlásilo se totiž do něj hned 30 družstev ve třech kategoriích. „Z pozice organizátora jsem byl velmi mile překvapený, že se celá akce uskutečnila v takovém rozsahu, čekal jsem přece jen menší zájem oddílů způsobený nelehkou dobou. Na kurtech se odehrálo celkem 45 utkání, což jsme všichni potřebovali jako sůl. Pomalu nasazovat tu naši volejbalovou mašinku zpátky na koleje,“ uvedl organizátor akce Petr Pavlica.

 

Petr se v KáPéčku v uplynulé sezóně trenérsky pohyboval (kromě přípravek) v podstatě kolem všech věkových kategorií mládeže. Na starosti měl početnější družstvo kadetek/juniorek, které vyhrálo obě své soutěže, a dále družstva žákyň B a mladších žákyň E. Během sezóny ho napadlo uspořádat právě Krajský pohár. „Chtěl jsem vytvořit doplňkovou soutěž pro krajské týmy, protože jim běžně končí sezóna v březnu a další začíná v září, což je půl roku bez soutěžních zápasů. Proto jsme s Richardem Wiesnerem připravili doplňující soutěž nazvanou Krajský pohár, a to na jarní měsíce duben a květen,“ přibližuje Petr. Akci sice v únoru posvětila krajská konference mládeže, ale korona krize nakonec původně plánované termíny zrušila. „S postupným uvolňováním vládních nařízení jsme se ale rozhodli myšlenku oprášit a zkusit přizpůsobit současné situaci. Výsledkem se nakonec stal turnaj rozdělený do dvou termínů,“ dodal.

Úvodní termín odstartoval v sobotu 30. května kategorií žákyň, které se zúčastnilo 12 družstev. Barvy Králova Pole hájily hned čtyři týmy. Odpoledne pak pokračovala juniorská část s celkem 12 družstvy, z toho třemi z KP Brna. Turnaj si v Lužánkách ale nezahrála pouze děvčata, utkalo se zde totiž i 6 chlapeckých týmů juniorů. V rámci Krajského poháru JMK navíc došlo k slavnostnímu korunování vítězů kraje a předávání medailí za uplynulou sezónu. „Nás se týkalo první místo v kadetkách a první místo v juniorkách - obě to byla moje družstva," uvedl Pavlica.

Konečné výsledky sobotních zápasů kvalifikovaly družstva do druhého turnaje, který s bude hrát 6. června. „Se sobotní akcí jsem moc spokojený a pevně doufám, že se nám turnaj vydaří i v druhém termínu,“ věří Petr. 

A jak zpětně hodnotí uplynulou sezónu 2019/20 co se týká jeho týmů? „Tento ročník se samozřejmě zaryje hluboko do paměti především nevolejbalovou korona-vsuvkou, která ovlivnila vlastně vše. S juniorkami jsme celou sezónu směřovali k poslednímu dvojzápasu s Jehnicemi, kde by se rozhodovalo o vítězi krajského přeboru, a možnosti postoupit z následné kvalifikace do ligy juniorek,“ uvedl Pavlica. Právě koronakrize však jeho týmu tuto možnost odepřela a soutěž se nedohrála. „Je škoda že na tento vyrovnaný rivalský duel nedošlo, holky obou družstev by si takový finiš roční práce rozhodně zasloužily. Přesto beru pozitivně, že se oběma účastníkům "minifinále" dostalo možnosti ligové příslušnosti pro příští rok. Obě družstva možnosti využila,“ dodal Petr.

V hlavě teď má kromě druhého termínu Krajského poháru JMK už ale také vyhlídky na příští sezónu. „Moje práce bude zaměřena na mládež v klubu a v Jihomoravském kraji. Po několika letech rozdělujeme v klubu v dorostové části kadetské a juniorské družstvo zvlášť, na dvě (i když spolupracující) tak na sobě nezávislá družstva. U obou budu hlavním trenérem a moc se na další sezónu těším, protože je to pro mě velká výzva,“ říká Petr. V řešení je navíc i jeho případné trénování žákyň. „Když k tomu připočtu i další moje aktivity týkající se mládežnických kategorií v Jihomoravském kraji a práce pro Jihomoravský volejbalový svaz, tak se mi příští sezónu bude o volejbalu i zdát,“ usmívá se Petr Pavlica, který bude mimo jiné zastávat už druhým rokem post trenéra KCM JMK. 

 

Barbora Mertová

Foto: Erik Nezhoda

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT