7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Neobvyklou sezónu mají za sebou i družstva žákyň

Žákyně2021

 

Koronavirová pauza samozřejmě v uplynulé sezóně zasáhla i žákovskou složku, jejíž šéftrenérem je Štefan Zbur. V průběhu pandemie pracovali trenéři s děvčaty alespoň formou online tréninků, aby nebyly od volejbalu úplně odtrhnuté. Jakmile došlo na jaře k rozvolňování sportovních aktivit, rozhodli se trenéři pro tento ročník upustit v některých případech od masovosti a více směřovat ke kvalitě. „Proto jsme družstva žákyň zredukovali z šesti na čtyři," vysvětlil Zbur. 

 

„Žákyně B zůstaly ve složení z minulé sezóny, potřebovaly pracovat co nejvíc na technice a víc se vyhrát. Bylo to na úkor žákyň A, které mohly být doplněny některými hráčkami z žákyň B," dodal. Děvčata z ročníků pro družstva žákyň D a E pracovala v květnu nejprve ve třech skupinách, následně z nich ale byla vytvořena družstva dvě. „S některými děvčaty jsme se bohužel museli rozloučit, což je nám opravdu líto," uvedl Štefan Zbur.

Alespoň částečnou náhradou za neodehrané soutěže pak byla účast žákyň A a B v Krajském poháru a v moravské části Letního poháru ČVS. 

„Doufám, že si v průběhu pandemie děvčata uvědomila, jak jim chybí volejbalový kolektiv a možná také my, trenéři. A samozřejmě pohyb a tréninky," dodal ještě Zbur.

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT