7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Hala Vodova hostila mezi svátky Memoriál Vaška Fabiánka

9A1271E2 E874 47F7 8A15 86E77C5C9C56

 

Po pauze způsobené pandemií Covidu se tento týden uskutečnil v hale Vodova tradiční, již osmnáctý ročník povánočního Memoriálu Vaška Fabiánka. Ten je určený pro družstva Krajských center mládeže, která sdružují v každém kraji nejlepší hráčky ročníku 2008 a mladší. „Letošní ročník vznikal v době, kdy restrikce nepovolovaly více než 100 osob na jedné akci, proto jsme přihlášky omezili na deset startujících družstev, ačkoliv zájem byl větší. Nakonec se turnaje zúčastnilo celkem sedm krajů a během dvoudenní akce každý výběr absolvoval šest utkání," popsal organizátor akce Petr Pavlica

 
Atmosféra memoriálu byla velmi přátelská a bylo znát, že si všichni účastníci váží možnosti odehrát turnaj s krajskými výběry. Ročníky 2006 totiž o svoji vrcholovou akci v rámci reprezentace kraje z důvodu zmiňované pandemie před dvěma lety přišly a ze stejného důvodu propásly celý herní rok i hráčky ročníku 2007. Celý memoriál byl tedy organizátory vnímán jako herní restart krajských center mládeže. „Velmi děkujeme všem zúčastněným, že jsme tento motor znovu nastartovali tím nejlepší možným způsobem - parádním turnajem," pochvaloval si akci Petr Pavlica. 

A jako trenér KCM Jihomoravského kraje přidal i další postřehy: „Když vynecháme jednodenní srazy KCM během letošního podzimu, tak poslední herní akce výběru JMK proběhla v Brně přesně před dvěma lety na 17. ročníku právě tohoto memoriálu. Mým největším přáním tedy bylo, aby se situace zase nějak nezhoršila a případná nová omezení nám nezákazala hrát, protože jsme se na memoriál všichni už dva roky moc těšili," uvedl.

Na organizaci turnaje spolupracovala také nová trenérka KCM Jihomoravského kraje (a současně profesionální hráčka A-týmu Králova Pole) Romana Pavlicová. Do turnaje nastoupil výběr Jihomoravského kraje se dvěma družstvy, která měla v pondělí spíše poznávací zadání a hledání nových vazeb spolupráce mezi hráčkami z různých oddílů. Proto i označení A a B nebylo výkonnostní, ale pouze orientační. Družstvu A se podařilo porazit jediný tým, který startoval až na  výjimku se staršími hráčkami ročníku 2007. Zbylé tři utkání prohrálo, ale dva zápasy ztratilo smolně až v tie-breaku. Družstvo B odehrálo základní skupinu vyrovnaně s dvěma výhrami a dvěma porážkami.

„Na úterý jsme pak promíchali sestavy tak, abychom viděli další herní možnosti a potenciál našeho výběru. Až na jeden zápas jsme v tento den všechny tři zbývající vyhráli, a celkově se tak umístili na turnaji na pátém, respektive devátém místě. Především herní projev a varianty hráček na jednotlivé posty hodnotíme kladně a pevně doufáme, že jsme se tímto úspěšným turnajem zase posunuli v práci za naším cílem, kterým je Olympiáda dětí a mládeže," zhodnotil memoriál Petr Pavlica.

 
Výsledky Memoriálu Vaška Fabiánka:
 
1. Středočeský kraj A (2008)
2. Moravskoslezský kraj A (2007)
3. Zlínský kraj (2008)
4. Pardubický kraj (2008)
5. Jihomoravský kraj B (2008)
6. Olomoucký kraj (2008)
7. Středočeský kraj B (2008)
8. Kraj Vysočina (2008)
9. Jihomoravský kraj A (2008)
10. Moravskoslezský kraj B (2008)

 

 

Barbora Mertová, Petr Pavlica

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT