7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Memoriál Vaška Fabiánka v tradičním mezivánočním čase

09EA9F47 97DE 4F68 9F05 6B00BC82D61E

 

I letos mezi svátky hostila hala Vodova Memoriál Vaška Fabiánka. Jubilejního dvacátého ročníku se zúčastnilo 13 výběrů Krajských center mládeže (KCM) z osmi krajů České republiky. Vítězem se stal Středočeský kraj, družstvo A Jihomoravského kraje obsadilo třetí místo. „Turnaj splnil naše očekávání, naše bilance byla sedm vyhraných zápasů a tři prohry. Ukázal sice několik nedostatků, ale především mnoho pozitiv, na kterých chceme dál stavět," uvedl po skončení organizátor Petr Pavlica.

 

Memoriálu se účastnila děvčata ročníku 2009 a mladší. Jihomoravský kraj měl na turnaji hned dvojnásobné zastoupení a družstvo B v něm celkově skončilo deváté. „V samostatné soutěži B týmů se jihomoravskému družstvu dařilo výborně, z pěti zápasů totiž vyhrálo hned čtyřikrát," doplnil Pavlica. Z Králova Pole se memoriálu zúčastnilo osm hráček z žákyň A a jedna z žákyň B. Trenérka Aneta Novotná (a současně juniorská nahrávačka), která tvoří trenérské duo KCM společně s Petrem Pavlicou, se memoriálu nemohla zúčastnit, a tak ji na něm zastoupil břeclavský kouč Petr Baránek.

Výběr jihomoravského kraje prošel před turnajem obměnou na postu nahrávaček a celý memoriál byl kvůli tomu trochu krokem do neznáma. „Naše výběry měly na soupiskách na postech nahrávaček hned tři nová jména ze čtyř. Víc než na cokoli jiného jsme se tak soustředili na sehrávání a nastavování situací pro hlavní akci letošní sezóny, kterou bude v červnu Olympiáda dětí a mládeže v Českých Budějovicích," upřesnil Petr Pavlica.

 

Celkové pořádi Memoriálu Vaška Fabiánka 2023:

1. Středočeský kraj A

2. Kraj Vysočina A

3. Jihomoravský kraj A

4. Plzeňský kraj A

5. Pardubický kraj A

6. Kraj Vysočina B

8. Moravskoslezský kraj A

9. Jihomoravský kraj B

10. Středočeský kraj B

11. Zlínský kraj A

12. Pardubický kraj B

13. Olomoucký kraj B

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT