7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Rozlučka v Ústí nad Orlicí

Minulý víkend kadetky odehrály poslední antukový turnaj v jarní přípravě. Hráčky v Ústí nad Orlicí završily svůj první rok v dorostu klubu a současně ukončily spolupráci s trenérem Erikem Nezhodou a asistenty Marií Kašubovou a Petrem Pavlicou. Jak se jim v Ústí dařilo zjistíte uvnitř článku.

 

 

Tradiční antukový turnaj v kraji volejbalu zasvěceném doprovázela od počátku výborná nálada a krásné počasí. Mnozí trenéři i hráčky se viděli naposledy ještě v probíhající sezóně, tedy v zimě. Turnajovou účast navíc okořenil český národní tým ročníku 1996 a kluby z Polska a Slovenska.

Šestnáct družstev změřilo síly nejdřív ve čtyřech skupinách. Královo Pole tak poměřilo síly s kadetkami Přerova (2:0), Českým národním družstvem "červeným" 2:0 a týmem z Polska (2:0). Turnajový systém první dva týmy a dva kvalifikanty ze třetích míst dále nasměroval do dvou skupin o první až desáté místo. Zde si Brno poradilo s Náchodem 2:0, poté remizovalo s juniorkami Ostravy 1:1 a následně v nedělním programu prohrálo s juniorkami Přerova 0:2 a ještě jednou remizovalo, tentokráte s Jihlavou 1:1. Díky lepšímu poměru bodů tým proklouzl ze druhého místa do malého finále a to opět proti červenému týmu České republiky. O zlato se popraly týmy Přerova juniorek a bílých reprezentantek 96.

Organizátoři turnaje neodolaly tlaku družstev na změnu pořadí utkání, a tak se hrálo velké a malé finále současně, což byla trošku škoda. Červené národní družstvo po celý turnaj nabývalo na kompaktnosti a v úspěch tento fakt přetavilo i v malém finále. Královopolankám se nejdříve vůbec nevydařil první set a ač v tom druhém zabojovaly, i o něj přišly a to v koncovce a stavem 23:25. Bronz tak získal červený národní tým, stříbro braly bílé reprezentantky, vítězem turnaje se staly juniorky Přerova. Na naše hráčky zbyla nepopulární bramborová medaile. Malou brněnskou útěchou mohl být alespoň fakt, že v dresu bílé reprezentace zaujala brněnská hráčka Eva Hudylivová, která si vysloužila cenu pro nejlepší blokařku turnaje.

Komentář trenéra: Loučíme se s uplynulou sezónou, ze stabilního týmu tu chyběly pouze tři hráčky naopak jsme přivítali nové dvě a to Tesařovou a Hrochovou. První den vyšel nad naše očekávání, excelovala v něm zejména smečařka Bárková. Druhý den naopak vůbec povedený nebyl, buďto jsme se nedokázaly srovnat s rolí, kterou jsme si v úvodu turnaje vybojovaly nebo na nás dolehla únava z náročného týdne. Na turnaji mi pomohl asistent Fedor Tiršel, za to mu moc děkuji, shodli jsme se, že nejlépe turnaj odehrála Míša Klimešová. Kdybychom na turnaji stáli na bedně, bylo by to překvapivé a milé zakončení sezóny, ale i čtvrtým místem jsme splnili plán a můžeme být šťastní.

Soupiska brněnského týmu: nahrávačka Kulhánková, libero Matoušková, útočnice Bárková, Beránková, Klimešová, Střížová, Tesařová, Vitoulová, blokařky Chvátalová, Hrabová, Hrochová.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT