7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky B slaví postup do 1.ligy, Áčko se utká o titul

DR126567Několika stupňovou kvalifikaci muselo projít juniorské Béčko na cestě z Krajského přeboru do První ligy. Ve všech utkáních byly úspěšné a tak se radují z postupu!

 

 

 

 

 

Brněnská juniorská záloha, která tedy daleko více připomíná kadetský tým, si v sobotu poradila v dramatickém tie-breaku s Bílovcem, aby následně vítězství potvrdila v utkání s Bedřichovem. Vyhraný tiebreak z prvního utkání se ukázal jako klíčový, juniorky postoupily do druhého dne a do konečné kvalifikační skupiny si přinesly dva body. Ty hned v prvním utkání navýšily o další tři za vítězství s Boskovicemi. V tu chvíli bylo jasno. Bílovec, který ve svém prvním utkání prohrál se Sokolem Šternberk, již nemohl první dva týmy ohrozit. Závěrečný duel dvou nejlepších týmů byl tak pouze o prestiž. Tu si vybojovaly brněnská děvčata. Zvítězilyä jednoznačné 3:0 a společně se Šternberkem POSTOUPILA do první ligy juniorek. Radovat se mohou i trenéři Jakub Redek a Radim Vlček. Obrovská gratulace!

Podobně by se mohly radovat již o víkendu Juniorky A (Juniorky 94 a 96), které ve svých rukou drží otěže závěrečného turnaje o mistra České republiky. Bodová matematika si s průběžným pořadím sice může pohrát, jednoznačné však je, že k titulu vedou tři vítězství za tři body. Brno má na svém kontě stejně bodů jako Olymp, vede o lepší skóre. Na třetím místě se s jednobodovou ztrátou drží Přerov, na chvostu se s jedním bodem krčí Budějovice. Ty mají však částečně splněno, vyhrály kategorii kadetek.

Brněnské hráčky vstoupily do prvního utkání excelentně. Takticky odbránily již první postavení Přerova a ujaly se vedení 14:0! Přerov dokázal jen částečně korigovat, ale na obrat se nezmohl. Když nepřišel ani v nadcházejících sadách, Brno jednoznačně zvítězilo v nejlehčím utkání sezóny 3:0.

Na další utkání se juniorky musely rozdělit. Kmenová část týmu 94 odjela na baráž o extraligu žen, kde však bohužel neuspěla. Družstvo složené ze třech hráček seniorského Áčka a lepší poloviny juniorek 96 dostalo šanci bojovat o tři body v důležitém utkání s Českými Budějovicemi. Ty si do Brna nepřivezly formu, což potvrdily i proti Brňankám. V utkání několikrát vedly, ale náskok využít nedokázaly. Brněnské juniorky byly odhodlanější a v koncovkách jim přálo i více štěstí. Brno zvítězilo 3:0 a po kolapsu Olympu v utkání s Přerovem vedlo finálovou skupinu.

Olymp do druhého dne zmobilizoval veškeré síly a do Brna povolal to nejlepší co mohl. V prvním setu však proti kompletním brněnským juniorkám nedominoval, k vítězství se dobelhal pouhými pěti body z útoku. To co naopak přestalo fungovat byla hra brněnských děvčat. Ta se k nejlepším výkonům v první sadě ani nepřiblížila, Olymp nechala rozehrát a v druhé půli si na něj v podstatě nešáhla. Mlejnková s Hodánovou splnily své úlohy na výbornou. Obě pro Olymp rozhodly těžké výměny a posunuly jej k zisku třech bodů. Olymp zvítězil 3:0 a Brno vyrovnal v průběžné tabulce.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT