7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Stříbrný brněnský víkend

Olymp_JKY_titul_14

Juniorky i žákyně skončily těstě pod vrcholem svých kategorií. Žákyně podlehly na domácím šampionátu Prostějovu, juniorky ani napodruhé neporazily pražský Olymp, jehož nadvláda tak nadále pokračuje.

 

 

 

 

 

Juniorky v sobotu navázaly na dobře rozehraný finálový turnaj z Brna, když porazily PVK Přerov i Madetu České Budějovice shodně 3:0. Utkání s Přerovem však rozhodně nepřipomínalo dva týdny starý brněnský duel. Přerov byl od začátku nepříjemným soupeřem, který se vytasil s totálním nasazením v obraně. Brněnské juniorky si musely první vítězství vydobýt bojovným volejbalem. Ještě těžším utkáním byl souboj s budějovickou Madetou. Utkání, ve kterém dostala příležitost na místo Kurkové Pospíšilová a blokařská dvojice Hudylivová a Vorlová, rozhodly až dvě nejtěsnější koncovky. Brno však i z tohoto klání vyvázlo bez ztráty setu a tedy se ziskem třech bodů. Po posledním utkání sobotního programu mezi Olympem a Přerovem bylo jasno. Olymp zvítězil 3:0 a odkázal Přerov ke třetímu místu. Současně se také rozhodlo o tom, že titulem mistra České republiky se bude pyšnit to družstvo, které zvítězí v posledním klání sezóny.

A bohužel tím pražský Olymp, který do utkání vstoupil koncentrovaněji a zejména odhodlaněji. Na Brno narukoval s kvalitním servisem a vysokou obranou nad sítí. Královopolská děvčata nabrala šestibodové manko, k bodům přicházela jen velice těžko a po tuhém boji. Naopak Pražanky trestaly každé zaváhání jednoznačným útokem. Na první pohled ztracený set však z ničeho nic dospěl do napínavé koncovky, která připadla bohužel i za přispění rozhodčích Olympu. Jasně dobrý útok Součkové viděli oba sudí jako aut, na místo korekce skóre na 21:22 bylo 20:23, za protest následovala žlutá karta pro brněnskou lavičku znamenající 24 bod a první setbol.

Pražanky ač koncovku dotáhly do vítězného konce, ztratily pevnou půdu pod nohama a v utkání přestaly dominovat. Otěže do svých rukou převzala zejména nahrávačka Kurková, která výborně režírovala útok proti slabinám Olympu. I přes další chybná rozhodnutí sudích Brno vybojovalo druhý set 25:23 a ve třetím mířilo suverénně k vítězství. Volejbalový osud však asi letos týmu Ondry Marka nepřál. Brněnská děvčata se zasekla na dvacítce, přišla o pětibodový náskok a dokonce přepustila Olympu vedení. Pražanky přišly z čistajasna k vítězství, ve které snad ani nedoufaly.

Jak tomu ve volejbalu bývá, Královopolanky se ze šoku neprobraly. Na úvod čtvrté sady přišla řada nezdarů na přihrávce i v útoku, Olymp odskočil do čtyřbodového vedení, které si vzít nenechal. V lepším psychickém rozpoložení se naplno projevila vyrovnanost pražských smečařek Hodánové s Mlejnkovou. Poslední krůček k titulu obstarala útokem středem sítě Magda Dostalová, domácí hala mohla propadnout v radost a jásot z obhajoby juniorského zlata.

Stříbrné medaile ve finále vybojovali: Nahrávačky Anna Pospíšilová a Marie Kurková, libero Klára Uhlířová, blokařky Lucie Herbočková, Simona Holečková, Tereza Vorlová a Eva Hudylivová, útočnice Kamila Součková, Sabina Menšíková, Barbora Najbrtová, Kateřina Slámová, Eva Beránková a Anna Suchá.

 

Na stříbrném úspěchu se však výrazně podílely i další hráčky v čele s Kateřinou Nálezkovou, dále pak Eliškou Hrabovou, Veronikou Hrazdírovou, Veronikou Hrochovou, Lucií Chvátalovou, Michaelou Klimešovou, Michaelou Kulhánkovou, Annou Kurkovou, Terezou Matouškovou, Lenkou Podhrázskou, Klárou Střížovou a Marikou Tesařovou!

Info z MČR žákyň připravujeme

(foto: Olymp Praha - Štefan Matúš)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT