7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Mistrovství republiky žákyň ovládly „Italky“

DR125157

Žákyním Králova Pole zacinkala na mistrovství republiky medaile. Družstvo Vény Starého navázalo na úspěch v Českém poháru a stalo se vícemistrem pro rok 2013.

 

 

 

 

 

Domácí šampionát kategorie žákyň měl letos netradiční formu a jméno vítězného týmu zní minimálně zvláštně. Vysvětlení faktu, že Mistrovství České republiky žákyň ve dnech 3. – 5. května v Brně ovládly Italky, je ovšem snadné. Může za to červnový světový šampionát juniorek, které hostí právě Brno. Kvůli vrcholné akci dostává řada mládežnických volejbalových akcí atraktivnější tvář.

 

Za prvé je potřeba říct, že vítězem víkendového mistrovství republiky je družstvo Prostějova, stříbro patří týmu VK KP Brno a bronz celku Studio Sport Praha.

 

Všech šestnáct účastníků si už dříve vylosovalo jeden tým, který se za necelé dva měsíce představí v Brně na juniorském mistrovství světa. Pod hlavičkou tohoto státu potom turnaj účastník odehrál. Prostějov si vylosoval Italky, KP Brno se zhostilo jako domácí tým role České republiky, třetí Pražanky hrály za Mexiko a tak dále.

Atraktivní program

 

Systém soutěže byl také stejný jako blížící se juniorský vrchol sezony, aby přiblížil systém vrcholných volejbalových akcí. Zajímavý doplněk turnaje pořadatelé pro dívky nachystaly v podobě dovednostních soutěží. Žačky se tak podobně jako hráči hokejové NHL při All Stars Game trumfovaly v kvalitě servisu, příjmu nebo nahrávky.

Proběhla také zajímavá a atraktivní vědomostní soutěž s názvem Víš, koho reprezentuješ? Mladé volejbalistky testovaly svoje vědomosti o zemi, kterou reprezentovaly. Vyhrálo družstvo Olympu Praha A, kterému patřila role Brazilek.

 

Všechna utkání bylo možné sledovat na portálu TVcom.cz a každý den vysílalo Studio volejbal, které shrnovalo dění v hale formou komentářů a rozhovorů.
Organizátoři závěrem děkují za podporu města Brna, které akci spolufinancovalo.

 

Fotky sobota:

 

Fotky neděle:

(foto: Ondra Driml)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT