7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Mája Kašubová o MČR Mladších žákyň

DR126539

Vrcholem naší sezóny byla účast na neoficiálním Mistrovství Moravy a Čech 7 tříd. Dvacet týmů z celé republiky se sjelo do Brna, aby v halách na Vodové a na SG Botanická se popraly o titul přeborníka republiky. 

 

 

 

 


Družstva byla rozdělena do čtyř skupin. Hrací systém nám přivedl v základní skupině do cesty soupeřky z České Třebové, Bílovce, Světlé nad Sázavou a Kladna.Druhé místo z turnaje ml. žákyň v Olomouci týden před MM7, ale především předvedená hra ve finále s KCM Jihomoravského kraje, naplnila děvčata optimismem a nadějí na medaili z republiky. Po svých starších kolegyních si daly dostaveníčko v Brně také mladší žákyně.

Specifičnost republikového turnaje, kdy v podstatě každý zápas rozhoduje o konečném umístění, se podepsala na psychice děvčat. Jejich velká motivace je svazovala natolik, že předvedená hra nebyla tou líbivou volejbalovou podívanou, která jim byla v řadě utkání v sezóně vlastní. Nervozita se projevovala nejmarkantněji na přihrávce řadou nevynucených chyb. Po výsledcích Česká Třebová 2:1, Bílovec 2:0, Světlá nad Sázavou 0:2, Kladno 2:1 jsme postoupily jako druhý tým ze skupiny mezi 8 nejlepších. I když jsme v mnoha momentech nepředváděly nejlepší výkon, musíme děvčata pochválit za maximální bojovnost a nasazení zejména v momentech, kdy skutečně družstvu "teklo do bot". To platí zejména o utkání s Kladnem, kdy v tie-breaku za stavu 11:14 už nikdo z nás nevěřil ve vítězství. Neskutečným obratem jsme dovedly set do úspěšného konce (17:15) a zajistily si tak postup do skupiny o 1. - 8. místo. První překážku v podobě Olympu Praha A jsme nezvládly. Především jsme nedokázaly ubránit jejich nejlepší levorukou směčařku a i chytrou hru Pražanek na síti. Po zasloužené prohře 2:0 jsme se šly rvát o co nejlepší umístění ve skupině o 5. - 8. místo.
Postupně jsme zdolaly Olymp Praha B 2:0 a v boji o páté místo Hlincovku 2:1. Většinu zápasů zahajovala utkání sestava Peťa Navrátilová, Kristýna Kikinka Polická, Bára Neterdová, Verča Šikralová, Tereza Helča Helanová, Klára Klimešová. Střídaly: Lucie Podsedníková, Jana Jašková, Lucie "Miči" Mičánková, Lucie "Ogy" Ognarová, Julka Fausová, Natálie "Naty" Neradílková. Nejstabilnější, i když taky ne svůj nejlepší výkon, předváděla po celou dobu kapitánka družstva Petra Navrátilová, která po právu získala cenu pro nejlepší hráčku našeho družstva na tomto turnaji. Velmi dobře plnila svou roli střídající hráčky Lucka Podsedníková, která po každém vyslání na hřiště splnila svou roli na 100%. Ostatní se bohužel, nevyhnuly nevyrovnaným výkonům. Přesto musíme všechna děvčata pochválit za přístup a znovu zdůraznit velkou bojovnost v kritických pasážích utkání.

Tentokrát nás zradilo to, co jsme celou sezónu u nich neznaly - psychika. Nechceme ani opomenout další hráčky, které se nedostaly na hřiště, ale přesto byly družstvu velkou oporou na lavičce jako fanynky a skvělý servis pro hráčky na hřišti - Bára "Bea" Šalamounová, Petra "Šmerdík" Šmerdová, Kačka "Čert" Čerteková a naše nejmladší Danka Šnapková. Páté místo nebereme jako neúspěch. Pro děvčata to byla první velká zkušenost, a i když volejbalové umění občas zklamalo, nahrazovala je obrovskou bojovností a silou týmového ducha. řada z nich je příslibem do královopolské volejbalové budoucnosti. Nesmíme a ani nechceme opomenout ještě jeden velmi významný faktor. Naši fanouškovskou základnu. Způsob, jakým rodiče povzbuzovali své ratolesti (mexické vlny) a zejména v jakém počtu přišli do hlediště,to jsem za svou dlouholetou trenérskou kariéru ještě nezažila. Oni byli dalším členem našeho družstva a oporou děvčat. Velké díky Vám všem nejen za republikový turnaj, ale především za celou sezónu, kdy jste nás doprovázely na všechny akce. Ať Vám to nadšení vydrží !!!!

A protože to bylo poslední vystoupení našeho týmu v této sezóně, chceme tímto způsobem také poděkovat děvčatům za práci po celou dobu. Sezóna byla dlouhá, ale s takovým to týmem, který byl skutečným TÝMEM, ta sezóna byla hodně krátká. Lépe než můj j kolega Petr Pavlica bych to nevyjádřila: " A když už tak nostalgicky sumarizujeme uplynulou sezónu, tak bych se ještě jednou rád vrátil k finálovému zápasu v turnaji v Olomouci. i když nebyl zakončen vítězně, tak to pro mě byl jeden z nejsilnějších zážitků a nejkrásnějších zápasů. Po celé sezóně s extraligovými kadetkami nemohu říci, že by holky odehrály takové utkání jako vy v Olmiku. Tam jste ze mě udělali hrdého trenéra, který byl vaším výkonem téměř až dojmut. Srdečně vám za tento zážitek děkuji".

Děkujeme divoženky.

Marie Kašubová a Petr Pavlica

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT