7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Sany Onderková: Evropské poháry a rutina? Vůbec ne, moc mě baví

Sanny

Naše nejzkušenější hráčka Sandra Onderková vypráví o atmosféře při polské odvetě CEV CUPu, kde naše děvčata prohrála s Bielsko Biala i podruhé 1:3. Brňanky tak v poháru končí a sestupují do nižšího Vyzývacího poháru. Naše pětadvacetiletá blokařka také uvažuje o tom, co nám zatím chybí k extraligovým výhrám.

 



 

Jak podle tebe vypadala polská odveta?

Zápas byl hodně podobný tomu prvnímu u nás v Brně. Neodehrály jsme špatný zápas, jenže nás klasicky potkaly výkyvy, kdy jsme si několik výměn nepřihrály a tím pádem ani dobře neútočily. Proto jsme poslední dva sety uhrály tak málo bodů. Před sezonou jsme si uvědomila, že některé holky hrají klubový mezinárodní zápas úplně poprvé. Poprvé musely před zápasem předkládat pasy a občanky pro zaregistrování hráčky. Jsme mladé, musíme tyto výkyvy časem odbourat.

Ty hraješ evropské poháry pravidelně už řadu sezon. Rozhodí tě v nich ještě někdy něco?

To se může stát. Rutina to pro mě rozhodně není. Stále se mám co učit. Poháry mě ohromě baví. Je to výborná zkušenost pro extraligová utkání. Vidím jiný typ volejbalu, hraju s jinými míči, podívám se na zajímavá místa a potkám se se špičkovými volejbalistkami, které znám z televize.

Bielsko Biala nebylo tak suverénní, jak se čekalo. Štve tě proto vyřazení v prvním kole CEV CUPu jako loni?

Vyřazení ve mně hlodalo, ale loni mě vyřazení mrzelo víc. Hrály jsme s Mariborem, což byl snadnější soupeř.

Polsko se pyšní divokou diváckou kulisou, ale atmosféra byla poměrně klidná. Co jsi tomu říkala?

Hala je malá. Čekala jsem, že bude plná po strop a fanoušci udělají humbuk. Kupodivu tam bylo jen třicet divočáků. Ostatní byli v klidu. Byl to spíš komorní zápas. Třeba loni v Bulharsku jsme v poháru zažily divočejší publikum.

Byla to v součtu s extraligou už pátá prohra v řadě. Nemáš obavu o další výkony týmu v české soutěži?

Takhle nepřemýšlím. Los nám vůbec nepřál. Čekat výhru v Olomouci jsme asi moc nemohly, o Prostějovu nemá smysl mluvit a zápas s Frýdkem nám nevyšel. Prohrály jsme s Frýdkem i v přípravě, tak jsme si asi špatný pocit přenesly i do extraligy. Musíme se teď chytit výhrou s SG. Hrajeme taky 3. kolo Českého poháru s Olomoucí, takže máme šanci skočit na vítěznou náladu i tam. Věřím tomu. Kdybychom hrály první zápasy v extralize tak jako s Polkami, není co řešit.

V čem je v extralize zatím problém?

Potřebujeme udržet pozornost ve všech setech. Ztráta koncentrace nás trápí. Máme mladý tým. Je to tím. Pořád to omíláme dokola. Nechci se na to vymlouvat. Je pravda, že si musíme projít pár porážkami. Mladé holky hrály loni v SG, které celý rok jen prohrávalo. Myslím, že jim zatím trošku chybí chuť vyhrávat. Teď musí chytit šanci za pačesy. Musí se naučit zlomit zápasy, které jsou na hraně. Jak párkrát vyhrajeme, holky tomu přijdou na chuť a chytíme se. Věřím nám.

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT