7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 40.-41. týdne

Logo_Ozveny_tydneZačala nám nová sezóna a s tím spojené pravidelné informování o úspěších (i neúspěších) našich mládežnických družstev. Tento víkend potvrdil dobrý start do sezóny většiny družstev. Juniorky vévodí tabulkám svých soutěží a také výkony kadetek proti výrazně starším soupeřkám zatím zaslouží pochvalu.

 

 

 

U-19: 3.-4. kolo Extraligy juniorek sk. B

3.10. 10:00 SG L. Daňka Brno - VK Přerov 3:1
  14:00 SG L. Daňka Brno - VK Přerov 3:1
Komentář: První zápas po nás nezačal dobře. Nehrály jsme svoji hru a neprojevovaly jsme žádné emoce. Naopak soupeř na nás byl velice nahecovaný a to mu pomohlo k dobré hře, která nás asi i trochu zaskočila. Na konci setu jsme se pomalu dostávali ke své hře, ale to už bylo pozdě a my první set ztratily. Do druhého setu už jsme nastoupily plné elánu, síly a pozitivní energie. Začaly jsme hrát to, co se od nás chtělo. Zlepšily jsme obranu na síti i v poli a k tomu jsme přidaly slušný protiútok. Díky tomu jsme získaly druhý set. Třetí set už byl celkem v naší režii, hrály jsme svoji hru, tlačily jsme soupeře servisem a dobře bránily. Díky tomu jsme vyhrály set. Ve čtvrtém setu se bojovalo od začátku o každý balon, oba týmy bojovaly, co to šlo. O vítězi se rozhodlo až v úplném závěru setu ve vyrovnané koncovce, kterou jsme na konec vyhráli a získali celý zápas v poměru 3:1.

Druhý zápas začal stejně jako první. V prvním setu jsme dělaly zbytečné chyby a neprojevovaly emoce, takže jsme stejně jako v prvním zápase první set ztratily. Druhý set jsme se ale zase vzchopily a nedělaly jsme tolik zbytečných chyb, začaly projevovat emoce a náš výkon šel nahoru. Druhý set jsme tedy získaly. Ve třetím setu to byl zase boj o každý balon, všechny jsme se obětavě rvaly. Třetí set jsme získaly v koncovce. Ve čtvrtém setu jsme hrály vyrovnaně až do půlky setu, kde jsme udělali pár chyb a začali jsme prohrávat o pět bodů. V tu chvíli nám pomohla podpora rodičů a trenérů, kteří nám začali fandit a přenesli pozitivní energii i na nás. My jsme si zase začali věřit a ve velmi vyrovnané a napínavé koncovce jsme vyhráli a získali celý zápas v poměru 3:1.

Anna Suchá

  Odkaz na tabulku soutěže

 

U-19: 5.-6. kolo Extraligy juniorek sk. B

11.10. 10:00 Sokol Frýdek-Místek - SG L. Daňka Brno 1:3
  14:00 Sokol Frýdek-Místek - SG L. Daňka Brno 0:3
Komentář:

 

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 3.-4. kolo 1. ligy juniorek sk. F

3.10. 16:00 VK Královo Pole B - Volejbal Vyškov 3:1
  18:00 VK Královo Pole B - Volejbal Vyškov 3:2
Komentář:

V pátek jsme hrály proti Vyškovu. Nečekaly jsme nijak těžkého soupeře. Pak to tak i začalo. Tolik kolik jsme udělaly my chyb na hřišti, tolik oni získaly bodů. Nedokázaly jsme se soustředit na to, co nám trenér vysvětluje a to, co jsme měly plnit jsme neplnily. Pokud jsme daly soupeřovi 15 bodů jen kvůli chybám, pak už to nejde moc otočit, takhle nad námi získaly 3 sety. Nehrály jsme svoji hru, spadly jsme do jejich hry, která se v některých chvílích přeměnila na bojovnost, měly všechno vyčapaný. Neměly ani tvrdý utok. Jen nás uhrávaly.  

My na konci druhého zápasu jsme začaly více útočit a dělat částečně to, co po nás trenér chtěl, nechybovat. Moc se na to nedalo koukat, ale vyhrály jsme, vítězství jako vítězství.

Klaudie Absolonová

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 5.-6. kolo 1. ligy juniorek sk. F

11.10. 11:00 VK Královo Pole B - TJ Sokol Č. Třebová II. 3:0
  15:00 VK Královo Pole B - TJ Sokol Č. Třebová II. 3:0
Komentář:

V sobotu 11.10. jsme v první lize juniorek nastoupily proti pravděpodobně nejsilnějšímu soupeři v naši skupině. Oba dva zápasy se odehrávaly v naší domácí hale na Botance za podpory rodičů. 

Do prvního zápasu jsme nastoupily s čistou hlavou, elánem a touhou po výhře. Hned od prvních balónů se nám dařilo, ale pořád jsme měly na paměti radu trenéra, že nemáme podcenit soupeře a dotáhnout skvěle načatý zápas do vítězného konce. Po druhém vyhraném setu nám bylo jasné že teď už se nesmíme spokojit s jiným výsledkem zápasu než s výhrou 3:0. A to se nám také povedlo.

Druhý zápas začal ve stejném duchu jako zápas přechozí. První set jsme jasně ovládly. V druhém setu jsme mírně polevily na koncentraci  a začaly více chybovat. Ale přesto jsme druhý set dotáhly do vítězného konce. Třetí set byl už poté jasně v našich rukách. To znamenalo výhru 3:0.

Za celý sobotní den jsme s naším výkonem spokojené a do tabulky jsme si připsaly šest bodů, čímž jsme se v průběžném pořadí  posunuly na první místo. Musíme ale podotknout že naše soupeřky nebyly v plné sestavě protože jim chyběla jedna z klíčových hráček.  

Hanka Ledahudcová a Sára Skybová

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 1.-2. kolo Krajského přeboru žen I. třídy

4.10. 10:00 SK Duhovka Břeclav - SG L. Daňka Brno 0:3
  13:00 SK Duhovka Břeclav - SG L. Daňka Brno 0:3
Komentář:

V sobotu ráno jsme jeli na zápas v kraji žen do Břeclavi. Atmosféra byla pozitivní už od samého začátku. Soupeřky byly slabší a tak už od rozcvičování se nám dařilo. Začalo to dobrým servisem, který nám pomohl k rychlé výhře. Válely jsme i na útoku, který ze strany soupeřek byl velmi slabý. Mohly jsme si vyzkoušet různé kombinace a nové věci v postavení. Zahrály jsme si všechny a všem se dařilo. Snažily jsme se plnit všechny požadavky trenéra i s úsměvem. Vyhrály jsme s přehledem 2x 3:0 a s dobrým pocitem jsme jely domů. I trenér byl s námi spokojený.

Míša Urbánková

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 3.-4. kolo Krajského přeboru žen I. třídy

11.10.   9:00 SG L. Daňka Brno - VK Pegas Znojmo 3:1
  13:00 SG L. Daňka Brno - VK Pegas Znojmo 1:3
Komentář:

Našim dnešním soupeřem v kraji žen bylo Znojmo. V loňské sezóně nám dal tento tým dost zabrat. První set jsme vyhrály díky tomu, že jsme plnily, co nám trenér řekl a nedělaly zbytečné chyby. V druhém setu jsme na začátku ztratily koncentraci hned na přihrávce, ale v polovině setu jsme se zase vzchopily a vyhrály. Třetí set byl zase o něco horší, nesplnily jsme obranu a všechno nám přestalo fungovat. Čtvrtý set opět pokračoval v naší režii, a i přes odpor soupeřek se nám set podařil dotáhnout do úspěšného konce a vyhrát první zápas 3:1.

Do druhého zápasu jsme nastoupily s tím, že chceme zase vyhrát. Bohužel jsme tento zápas podcenily. Hned od začátku prvního setu jsme se nesoustředily na přihrávku, takže jsme nemohly ani pořádně útočit. Druhý set už to bylo lepší. Míče jsme si lépe připravovaly a zbytečně nekazily, ale nakonec i druhý set pro nás skončil prohrou 23:25. Poučeny vývojem druhého setu jsme třetí set dotáhly do vítězného konce. U čtvrtého setu se nám to bohužel nepovedlo, takže druhý zápas v kraji žen proti Znojmu pro nás s končil prohrou 1:3.

Adéla Chevalierová

  Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 3.-4. kolo Extraligy kadetek sk. B

5.10. 11:00 SG L. Daňka Brno - TJ Ostrava 3:0
  15:00 SG L. Daňka Brno - TJ Ostrava 3:1
Komentář:

Základní sestava (1.utkání): Šloufová, Vaďurová, Pavlišová, Helanová, Digrínová, Matyášová, libero: Šalamounová a Novotná. Střídaly: Polická, Navrátilová, 

Základní sestava (2.utkání): Šloufová, Vaďurová, Pavlišová, Helanová, Polická, Matyášová, libero: Šalamounová a Novotná Střídaly: Digrínová, Navrátilová, Vondráková

Královopolské kadetky poprvé zvítězily v extraligovém klání, když v nedělním programu dvakrát zdolaly tým Ostravy. Na vítězství se nejvíce podílela lepší přihrávka brněnských hráček, organizovaná hra, kvalitní blok proti útoku z hlavního kůlu a konečně výborná spolupráce Šloufové s Vaďurovou. Po druhém hracím víkendu, tedy čtyřech odehraných utkáních, patří Brnu třetí místo za zatím neporaženým Přerovem a Prostějovem.

Komentář trenéra: Odvážně jsme nastoupili na bloku s Pavlišovou, což se nám vyplatilo. Vysvobodili jsme tak Helanovou z bloku a mohli hrát na dvě silné útočnice. Tuto roli sice Tereza nepotvrdila, za to jsme měli výbornou obranu v hlavním kůle. Mrzí mě neochota týmu přiřadit jednoznačnému utkání jednoznačný výsledek. To je odkaz zejména na druhé utkání, kdy jsme se ve třetí sadě porazili v podstatě samotní. 

Erik Nezhoda

  Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 5.-6. kolo Extraligy kadetek sk. B

11.10. 12:00 Sokol Frýdek-Místek - SG L. Daňka Brno
2:3
  16:00 Sokol Frýdek-Místek - SG L. Daňka Brno 0:3
Komentář:

TJ Sokol-Frýdek - KP Brno - 2:3 (-21,20,-17,23,-9)

Základní sestava: Vondráková, Vaďurová, Pavlišová, Helanová, Digrínová, Matyášová, libero: Šalamounová a Novotná. Střídaly: Polická.

TJ Sokol-Frýdek - KP Brno - 0:3 (-20,-17,-22)

Základní sestava: Šloufová, Vaďurová, Pavlišová, Helanová, Polická, Matyášová, libero: Šalamounová a Novotná.

Družstvo U-17 navázalo na výsledek z předešlého víkendu a znovu vybojovalo dvě vítězství. Body v prvním utkání se však nerodily vůbec hladce, Frýdek nastoupil proti mladičkému týmu v plné síle, minometné s Kůrkovou a Štundovou a od úvodu dominoval průběhu utkání. Byl lepší na podání a nekompromisně útočil zejména z pozice smečařek, ale i blokařek. Naproti tomu Brňankám se v prvním setu nedařilo, svoji roli zahrál i nízký strop, který nedovoloval chyby na přihrávce, v poli a dokonce ani vysokou nahrávku z pole. Královopolanky ale od druhého setu začaly upravovat distribuci svých nahrávek a naopak se obranou začaly věnovat nejdůležitějším hráčkám soupeře. K útočící Vaďurové a trápící se Digrínové se více přidala univerzálka Helanová, Brno vítězilo ve druhé sadě 25:20. Brněnské hráčky za vítězství vděčily i povedenému vstupu do druhé sady, tuto možnost však ve třetím setu promarnily a navíc mezi prvním a druhým technickým timeoutem zaznamenaly tříbodovou ztrátu. Soupeř navíc následně navýšil vedení na pět bodů a třetí set již ze své moci nepustil. Vstup do čtvrté sady se Brnu vydařil o mnoho lépe a utkání kontrolovalo až do stavu 18:12. Soupeř poté chyboval na postavení, čehož si nevšiml jak zápis, tak rozhodčí. Výsledkem byla nepřehledná situace, zmatek, ale také výhoda domácích. Nakonec i Brno dokázalo náskok v koncovce uhájit a utkání poslalo do tiebreaku. V něj brněnská děvčata dominovala, vedení držela od samého začátku a Frýdku nepovolila více jak 9 bodů.

Do druhého utkání nemohl Frýdek nastoupit se největšími oporami, které odehrály dvě utkání za juniorky a na hře to bylo rázem znát. Soupeř neměl patřičně nahráno, chyběla kvalita na přihrávce i v útoku, v dresu Brna navíc nastoupila na nahrávce Šloufová, která s naprostým přehledem dovedla svůj tým k vítězství.

Komentář trenéra: Po prvním setu jsem si říkal o co se to vlastně pokouším, tři prvoroční žákyně, další dvě druhoroční a proti nám například Alča Štundová. Frýdek však neudržel svoji koncepci hry, dal nám šanci a my ji beze zbytku využili. Oni mají možná radost z jednoho bodu, my hrály ale v sestavě na Český pohár + Novotná na liberu a Matyášová na bloku. Před dvěma týdny jsme hráčkám vyhlásili trochu bojovku, dostavil se první výsledek. Hráli jsme zodpovědněji, měli jsme v důležitých momentech disciplínu a konečně v útoku Vaďurovou a v druhé polovině utkání i Helanovou. Udělali jsme o 15 chyb méně. Druhý zápas se nám povedlo to, co jsme nezvládli proti Ostravě. Hráli jsme klidně, vyrovnaně a s obrovskou chutí a radostí. 

Erik Nezhoda

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 KKY: 3.-4. kolo Jihomoravského přeboru kadetek

12.10. 10:00 DDM Hippo Kuřim - VK Královo Pole 3:2
  13:00 DDM Hippo Kuřim - VK Královo Pole 0:3
Komentář:

VK Královo Pole - DDM Kuřim  3:0 (11,23,24)

Základní sestava: Navrátilová, Polická, Podsedníková, Svobodová, Šenková, Ognarová,  Střídala: Mičánková, Čerteková, Ondráčková 

VK Královo Pole - DDM Kuřim  2:3 (-20,23,17,-22,-10)

Základní sestava: Malachová, Polická, Podsedníková, Mičánková, Šenková, Ognarová,  Střídala: Svobodová, Čerteková, Ondráčková 

V krajském přeboru kadetek se družstvo složené z hráček žákyň A, červených kadetek a U17 postavilo v Kuřimi domácímu týmu DDM. Od prvních míčů bylo jasné, že osu našeho týmu tvoří trio Navrátilová, Polická, Podsedníková. První utkání bylo celkem i koukatelné a místy byly k vidění hezké akce. Po lehkém prvním setu následovaly dvě vyrovnané koncovky, ve druhém setu jsme otočili ze stavu 5:16 set na svoji stranu a třetí set jsme naopak udrželi i navzdory ztráty výrazného vedení. Druhé utkání celé odnahrávala mladá nahrávačka Malachová a její nevyhranost, zkušenostní deficit a první praktická zkušenost s hrou na jednu nahrávačku byly znát. Místy to díky velmi krátkým nahrávkám vypadalo na trénink jednonohy, které byly smečařkou Polickou dobře odpracovány. Celé druhé utkání nabídlo minimálně herních situacích, drtivá většina končila útoky do autu, nepřesným podáním, nebo chabým příjmem a to na obou stranách. Za pochvalu však stojí skvělá bojovnost, která přivedla utkání do tie breaku, který jsme ale nakonec neustáli.

Pohled trenéra: Mám velkou radost, že se po dlouhé práci začíná pozvolna projevovat progres nahrávačky Navrátilové, která neudělala v utkání výraznější chybu. Polická udržela svoji kvalitu a potvrdila extraligovou příslušnost, vytknout by se snad dal výběr řešení daných situací. Podsedníková udržela svůj výkon vysoko na více postech a týmu také výrazně pomohla. Ognarová mile překvapila, že ve svěřených úkolech nechybovala. Také nejmladší Ondráčková se blýskla povedenými momenty a odvážným výkonem na sobě nenechala znát svůj věkový deficit.

Petr Pavlica

  Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 1. kolo Jihomoravského přeboru žákyň sk. I

11.10. 9:00 VK Královo Pole A - Sokol Brno I. 0:2
      - VK Znojmo-Přímětice 0:2
      - ZŠ Novolíšeňská 2:0
Komentář:

VK Královo Pole A - Sokol Brno I  0:2 (-16,-18)

Základní sestava: Navrátilová, Podsedníková, Svobodová, Kanýzová, Mičánková, Šmerdová. Střídala: Hrochová

VK Královo Pole A - VK Znojmo - Přímětice A  0:2 (-16,-14)

Základní sestava: Navrátilová, Podsedníková, Kanýzová, Mičánková, Svobodová, Šmerdová. Střídala: Hrochová

VK Královo Pole A - Junior Brno 2:0 (15,18)

Základní sestava: Navrátilová, Podsedníková, Hrochová, Kanýzová, Mičánková, Šmerdová. Střídala: Svobodová

První skupinu žákyně A pod hlavičkou Králova Pole udržely, když obsadily 3. místo. Do prvního utkání jsme nastoupili s obrovským respektem k vlastním činnostem a především k přihrávce. Nepříjemnému servisu soupeře jsme raději uhýbali, než abychom se jej pokusili přihrát. Když už se nám podařilo přihrát, tak naše útoky končily vy výborném a obětavém poli hráček Sokola, které zaslouženě opanovali celé utkání. Přímětické áčko nás porazilo diametrálně odlišným způsobem, zatímco Sokol zdobila týmovost a rovnocenný výkon celého týmu, v Znojemském celku vyčnívala nad všechny levačka Krulová, která výrazně dopomohla zisku tří bodů pro domácí. Náš výkon se ani ve druhém zápase výrazně nezměnil. Třetí zápas se otočil v náš prospěch, když relativně zafungovala přihrávka, na útoku smečařky vítězily především na zadní nahrávačce a po úspěšných sériích na podání jsme utkání celkem bez problému ovládli.

Pohled trenéra: Po zpětném vyhodnocení mě velmi mrzela nevyrovnanost jednotlivých utkání a také nemožnost střídání. Docela vysoký nahravačský standart do hry začlenila a také dokázala udržet Navrátilová, která si i v kabině nebojácně vzala slovo. Podsedníková na první smeči také odehrála dobré utkání a vyrovnaným výkonem výrazně dopomohla udržet elitní skupinu. Z nevyhraných benjamínků stojí za zmínku pochvala Kanýzové, jejíž gradující výkon smolně zastavilo zranění v posledním setu. Velmi nebojácně a odhodlaně do utkání promluvila také Hrochová.

Petr Pavlica


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT