7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 42. týdne

Logo_Ozveny_tydneVíkend byl ve znamení pouze dorostových soutěží a to zejména extraligových utkání se Sokolem Šternberk. V nich byla naše děvčata úspěšná v poměru 3 ku 1. Také juniorky uhájily svoji neporazitelnost ve Svitavách v rámci 1. ligy.

 

 

 

U-19: 7.-8. kolo Extraligy juniorek sk. B

19.10. 11:30 SG L. Daňka Brno - Sokol Šternberk 3:0
  15:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Šternberk 3:0
Komentář:

Základní sestava: Šloufová, Suchá, Podhrázká, Kopáčová, Mikelová, Hudylivová, libero Vaňková (Přibylová, Malánová, Tesařová, Helanová) 

Do prvního setu,prvního zápasu, jsme nastoupily poněkud netrpělivě a zbrkle. Dělaly jsme nevynucenné chyby a kazily podání. Díky tomu,se soupeř dostal do vedení a my se dostaly do mírného tlaku. V druhé polovině setu se ovšem ukázala naše kvalita a ujaly jsme se vedení. Soupeř se ale nevzdával,ale přesto podlehl v prvním setu 25:23. Druhý set byl podobný prvnímu,ale úvod setu byl z našeho pohledu lepší. A opět jsme nepodlehly tlaku v koncovce a získaly druhý set 25:22.

Ve třetím setu jsme zlepšily podání a útok po obraně. Naše hra působila klidně s přirozeným sebevědomím. První zápas jsme dokázaly dovést do vítězného konce 3:0.

V druhém zápase se nám vyrázně zlepšilo podání a obrana na síti. Soupeř měl problém s přihrávkou a byla na něm vidět značná unáva,toho jsme využily a získaly první set 25:16. Druhý set jsme nepodcenily a díky naší koncentrovanosti jsme vyhrály druhý set 25:19. Ve třetím setu jsme byly jednoznačně lepší a obhájily jsme zasloužené vítězství v prvním zápase. Soupeře jsme porazily bez ztráty setu 3:0.

Marika Tesařová
  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 7.-8. kolo 1. ligy juniorek sk. F

18.10. 10:00 TJ Svitavy - VK Královo Pole B 3:1
  14:00 TJ Svitavy - VK Královo Pole B 3:2
Komentář:

V sobotu 18.10. se tým juniorek KP musel vyrovnat ze souběhem dvou soutěží a to Kraje žen a 1.ligy juniorek. Takže na každé dvoj utkání bylo nominováno sedm statečných. První skupina odjela do Svitav kde po bojovném výkonu získaly dvě vítězství. Tyto výhry nás udržely na prvním místě tabulky s velkým náskokem a zůstáváme tak jediným neporaženým týmem v naší skupině.

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 7.-8. kolo Krajského přeboru žen I. třídy

18.10. 09:00 Sokol Újezd u Brna - SG L. Daňka Brno 3:0
  12:00 Sokol Újezd u Brna - SG L. Daňka Brno 3:0
Komentář:

Tým měl ambice urvat minimálně jedno vítězství i přes velmi kombinovanou sestavu, kterou měla vést k úspěchu na první smeči hrající kapitánka Chevaliérová a Hernychová hrající na liberu. Bohužel naše plány vzaly za své v prvním setu prvního utkání za stavu 1 : 1 kdy se naše kapitánka zranila a odcestovala na vyšetření. Reakce na tuto situaci mohla být jen jedna a to, že Klárka Hernychová převlékla dres a obsadila post smečařky. Tato nepříjemnost tým rozhodila a následovala jasná prohra 0:3. Ve druhém utkání se děvčata statečně prala s osudem, ale bohužel opět prohrály 0:3 a však tentokrát dobře hrajícímu soupeři vzdorovala mnohem lépe a všechny tři sety ztratily v koncovkách. 

  Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 7.-8. kolo Extraligy kadetek sk. B

18.10. 10:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Šternberk 1:3
  13:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Šternberk 3:1
Komentář:

Kadetky ve své třetím domácím víkendu přivítaly silné družstvo Sokola Šternberk. Ten od úvodu výborně podával, čímž zatlačil domácí do těžké defenzívy. Zatím co po první set domácí hráčky prohrály a nic nenasvědčovalo šanci na vítěství, druhá sada přinesla opačný výsledek. Brno se ujalo vedení hned na samém začátku a díky méně chybám a stabilnější přihrávce získalo druhý sadu ve svůj prospěch. Třetí sed byl však znovu malou přihravačskou tragédií. Poté co se rozpodávala smečařka Kratochvílová bylo o setu rozhodnuto. Brnu se nedařilo, nevzmohlo se na žádný odpor a rezignovaně set prohrálo 9:25. Ve čtvrtém setu brněnský tým vsadil na všechny tři své nejlepší přihrávačky, tedy Digrínovou, Polickou a libero Novotnou a přesunul Vaďurovou na post univerzálky. V setu pak dlouho vzdoroval, ale nadějné koncovky nevyužil a utkání prohrál 1:3. 

Do druhého utkání Šternberk nevstoupil koncentrovaným výkonem, naproti tomu Brno riskovalo na podání a bylo úspěšné. Zcela se také změnila hra Vaďurové, které se prvním utkáním protrápila, naproti tomu druhý zápas útočně jasně opanovala. Vyjma zaváhání ve třetím setu Královopolanky držely otěže utkání pevně ve svých rukou a z přetěžkého víkendového klání vydolovaly tři důležité body. 

Komentář trenéra: Jsem strašně rád, že komentář píši až po nedělních utkáních juniorek. Když jsem viděl naše "juniorky", které nastupují v základu s pěti kadetkami a Šternberku nedaly šanci, vzpomněl jsem si na těžký průběh loňské sezóny zakončený titulem. Letos nám nastupují do utkání minimálně čtyři žákyně, musíme strašně bojovat a hlavně hrát na maximu svého umění. Když budeme mít víru, že dokážeme porazit každého, vždy můžeme mít na hřišti nejlepší nahrávačku, nejlepší útočnici, být dobří na přihrávce a mít nejvíce zorganizovanou hru. Bolí to, je to náročné, ale třeba z nás něco bude. Máme tři body a držíme postupovou příčku, to je hlavní.

Erik Nezhoda

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT