7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 44. týdne

Logo_Ozveny_tydnePo obrovském úspěchu v Extralize žen, kdy se U-19 radovala v této soutěži z vítězství po dlouhých 2 letech a 7 měsících, se dostavila určitá "kocovina" v podobě zaváhání na půdě TJ Ostravy. Zraněními decimovaná U-17 urvala bod u lídra tabulky Přerova. A v neděli měla soutěžní premiéru některá družstva mladších žákyň.

 

 

 

 

U-19: 9.-10. kolo Extraligy juniorek sk. B

1.11. 11:00 TJ Ostrava - SG L. Daňka Brno 3:2
  15:00 TJ Ostrava - SG L. Daňka Brno 0:3
Komentář:

V sobotu 1.listopadu jsme hráli zápas proti Ostravě u nich doma. Jelikož byli domácí měli to v prvním zápase jednodušší. My jsme do prvního zápasu vstoupili nepozorní a ukázalo se to tak na stavu kdy jsme prohrávali o 6 bodů. Měli výborný servis, který nám ubíral sebevědomí na přihrávce. I když se příjem nezlepšoval dokázali jsme otočit v náš prospěch a set vyhrát. V druhém setu Ostrava přitvrdila na podání díky kterému měla náskok. Nemohli jsme dohnat a o set jsme přišli. Třetí set byl o bojovnosti v koncovce a o trpělivosti, bohužel udělali jsme moc chyb a prohráli. Celý zápas jsme dotáhli k tie-breaku, který byl velice vyrovnaný, hrálo trošku štěstí, které více přálo Ostravě. Tie-break skončil 16:14 pro Ostravu. Určitě nás to mrzelo, ale zatěžovat jsme se s tím nemohli, protože nás čekal i druhý zápas, kde jsme to chtěli napravit. Do druhýho zápasu jsme už vstoupili více pozorní a byly jsme více seznámení s prostředím. Příjem nám šel lépe, dělali jsme méně chyb, přitvrdili jsme na podání a velice se nám dařilo. Měli jsme velké sebevědomí, které Ostravě chybělo. Vyhráli jsme 3:0 s velkým náskokem. Celkový den proběhl bez potíží a všichni jsme si ho užili.

Klára Mikelová
  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 7.-8. kolo 1. ligy juniorek sk. F

1.11. 11:00 Sokol Dolní Újezd - VK Královo Pole B 1:3
  15:00 Sokol Dolní Újezd - VK Královo Pole B 0:3
Komentář:

 

  Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 9.-10. kolo Extraligy kadetek sk. B

1.11. 10:00 VK Přerov - SG L. Daňka Brno 3:2
  14:00 VK Přerov - SG L. Daňka Brno 3:0
Komentář:

Poslední kolo extraligy před následnými odvetami jely brněnské kadetky do letos silného Přerova. V sestavě se poprvé objevila nadějná hráčka ročníku 2002, Pokorná, která tak alespoň zčásti měla zakrýt tréninkově absentující blokařky Matyášovou a Helanovou. První dva sety nebyly oku nijak lahodící, jednalo se o utrápený volejbal snad ve všech jednotlivých činnostech a to na obou stranách. Přesto jsme se ujali vedení 2:0. Ve třetím setu se však Přerov rozehrál a výrazně zlepšil přihrávku, následkem čehož bylo zapojení do hry mladé středovky Jehlářové (ročník 2000). Na její útoky jsme neměli odpověď. Naše bídné herní výkony nespasila v tie breaku ani druhá nahrávačka Vondráková, která měla na smeči Vaďurovou se Šloufovou. Utkání jsme zaslouženě prohráli.

Druhé utkání bylo Brno nuceno odehrát ve zcela improvizované sestavě, jelikož hráčky Vaďurová a Polická vinou zdravotního omezení nemohly do druhého utkání zasáhnout. Proto ve druhém utkání ještě klesl věkový průměr lehce nad 14 let (v soutěži 17ti letých). Od prvních okamžiků bylo zcela evidentní, že se bude jednat o vraždění neviňátek z pohledu Přerova. Naše chybovost se výrazně zvýšila, přibylo zkažených servisů, útoku do pásky, postavení hráčky v síti, technické chyby jako "dvojáky" a také nesmyslné řešení situací. V prvním i druhém setu je výsledek naprosto neadekvátní průběhu hry, kdy soupeř vedl 13:3 a 16:7. Vinou vlastních sérií chyb nám Přerov daroval alespoň kosmeticky přijatelnější podobu skóre. Druhé utkání vystihuje jediné slovo, "bezmoc".

Erik Nezhoda

 

Hodnocení trenéra: V prvním utkání 3 a ve druhém 4, to jsou počty hráček v základní sestavě, které nebyly klubovými tréninky poslední týden nebo dva, připraveny k víkendovému zápasu extraligy. Pro mě osobně to byla jedna z nejhorších zkušeností co se týče přístupu k utkání. Soupeř může mít lepší parametry, soupeř může být starší, vyšší, kvalitnější, kompaktnější... To ovšem neznamená, že sevřeme půlky a budeme čekat na konec zápasu. Kvalitně nám šla bohužel jen jedna činnost a to jako tým být neškodný.

Petr Pavlica

  Odkaz na tabulku soutěže

 


ŽKY-D:
 1. kolo Jihomoravského Poháru 7. tříd sk. II.

2.11. 09:00 VK Královo Pole D - ZŠ Milénova 2:0
      - VS Drásov 0:2
      - Sl. Slavia Uh. Hradiště 2:1
Komentář:

První kolo P7T jsme zahájily ve druhé skupině, která svedla proti sobě dvě chlapecká a dvě dívčí družstva.

Pro nás turnaj znamenal i premiéru ve hře se dvěma nahravačkami. Na tomto postu se střídaly Petra Hofbauerová, Anička Hložánková a Monika Novotná. Celý turnaj naše výkony formou statistiky (také poprvé) zaznamenávala Markéta Kopečná.

V prvním utkání jsme se střetly s chlapeckým družstvem. V úvodním setu se nám moc nedařilo. Měly jsme zmatek

v postavení. Ale nakonec jsme to s našimi i trenérčinými silami jednoznačně zvládly. Dobře smečovaly Květka s Adélkou, které byly nejvíce bodujícími hríčkami.

Druhé utkání bylo těžké. Kluci z Drásova na nás platili dobrým servisem. První set jsme přesto odehrály velmi pěkně a jako jediné jsme je dokázaly potrápit. Svou statečnost na hřišti projevily při vybírání útoků soupeře Anička H., Petra H. v prvním setu a v ne příliš podařeném druhém Ela K. na bloku. Druhý set jsme předvedly odevzdaný výkon, místy až ustrašený zásluhou tvrdého soupeřova podání.  

Nejhezčí utkání celé skupiny bylo poslední utkání. Dívčí souboj jsme nakonec vyhrály v tie breaku. Byl to napínavý zápas, který jsme po mnoha střídáních zvládly. Kája s Aničkou  úspěšně podávaly, Adélka byla nejlépe blokující hráčkou . Nejvíce bodující hráčky Kája s Květkou.    

Skvělou atmosféru zápasu vedle výkonu hráček podtrhli i fanoušci obou družstev a především naše lavička, která byla pro děvčata na hřišti skvělou oporou a podtrhla týmový výkon celého družstva.

Marie Kašubová

 

 

ŽKY-M: 1. kolo Jihomoravského Poháru 7. tříd sk. IV.

2.11. 09:00 VK Královo Pole M - Sokol Jehnice 2:0
      - ZŠ Novolíšeňská B 2:0
      - VK Znojmo-Přímětice C2 0:2
Komentář:

V neděli nastoupilo družstvo žákyň ze Základní školy Milénova k 1. kolu Poháru 7.tříd ve 4.skupině.

Sestava: Miriam Štorová, Tereza Janková, Alžběta Dvořáková, Sára Zemková, Aneta Metznerová, Zuzana Macháčková, Marie Šabatová a Kristýna Škrabalová.

V prvním utkání nás čekaly Jehnice. S lepším servisem a menším množstvím chyb nás po 30 minutách čekalo vítězství 2:0. Stejným poměrem jsme zvládli i utkání proti Novolíšeňské „B“. Pouze družstvo domácího Znojma bylo nad naše síly. Do příště vypilujeme vrchní podání s přihrávkou a pokusíme se postoupit o skupinu výš:))) Děkujeme rodičům, kteří nám pomáhali s dopravou a perfektní sportovní kulisou))

Véna Starý

 

 

ŽKY-E: 1. kolo Jihomoravského Poháru 7. tříd sk. VI.

2.11. 09:00 VK Královo Pole E - VK Královo Pole G 1:1
      - VK Znojmo-Přímětice D 0:2
      - VK Královo Pole F 2:0
      - Lokomotiva Břeclav B 1:1
Komentář:

V nedělním mlhavém ránu jsme s děvčaty z družstva žákyněk E vyhrazily do Břeclavi na 1. kolo, a pro děvčata vůbec první zápasy šestkového volejbalu, Poháru 7. tříd. Holky plné očekávání vstoupily do haly v modrých dresech se lvíčkem a nastoupily ke svému 1. zápasu dne s našimi klubovými kolegyněmi od trenérky Alenky Dobešové, žákyněmi G. První set byl plný nervozity a nejistých pohledů, ale brzy si děvčata zvykla a dokázala druhý set vyhrát. Zápasy se hrály pouze na dva hrané sety, tudíž výsledný poměr se ŽKY-G 1:1

Ve druhém zápase nás čekal nedělní nejtěžší soupeř z Přímětic, který prokázal své volejbalové kvality a hned od prvních výměn bylo jasné, kdo je na hřišti pánem. Děvčata se ale nenechala zakřiknout a snažila se se soupeřem držet krok. Zápas jsme ale jasně ztratili 0:2.

Ve 3. zápase následoval další bratrovražedný souboj, a to se družstvem žákyněk F a trenérkou Peťkou Pospíšilovou. Ukázalo se obrovské odhodlání, rivalita a chuť porazit nám tak blízké soupeře. Zápas naše děvčata zvládla na jedničku a zapsala si tak první vítězství 2:0.

V posledním zápase nás čekalo domácí družstvo Lokomotivy Břeclav. V prvním setu se naše hra sypala a nevycházelo nám nic nadstandartního, první set jsme prohrály. Druhý set jsme se ale tahaly o každý bod a v závěru setu na podání dala Eliška Jurdáková úžasnou šňůru 10 kvalitních servisů a společně s prezicní prací v obraně jsme stav vyrovnaly na 1:1 na sety. 

Pro všechny byl 1. společný šestkový turnaj Poháru 7. tříd obrovským zážitkem a pevně věřím, že tento byl pro nás odrazovým můstkem pro další zlepšování a pěkné výkony.

Šárka Melichárková

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT