7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 7. týdne

Logo_Ozveny_tydneVenkovní utkání dorostových družstev nám mnoho radosti neudělala. Pouze z Českých Budějovic dokázala U-19 přivézt 2 body, ale tyto nám pořadatelství finálového turnaje EX-JKY určitě nepřiblíží. Dvě domácí vítězství družstva JKY v 1.lize mají punc jistoty 1. místa a děvčata se už mohou začít připravovat na play-off o postup do Baráže EX-JKY, kde je bude nejpravděpodobněji čekat tým z Děčína. Všechna žákovská družstva uhájila svoji příslušnost ve svých skupinách KP a dokonce družstva "A" i "B" poskočila o skupinu výše.

 

U-19: 7.-8. kolo Extraligy juniorek sk. o 1. - 6. místo

14.2. 17:00 VK České Budějovice - SG L. Daňka Brno 3:2
15.2.  10:00 VK České Budějovice - SG L. Daňka Brno 3:2
Komentář:

O víkendu sme odohrali dva zápasy v Českých Budějoviciach v nadstavbovej časti extraligy junioriek. Prvý zápas sme prehrali v piatich setoch 2:3 vo veľmi bojovnom výkone z našej strany.      

Po úvodnom vyhratom sete, prehratom druhom aj treťom sete sme dokázali vo štvrtom sete, v ktorom sme neustále dobiehali súpera, zápas zdramatizovať vybojovaným víťazstvom setu a vyrovnali sme stav na 2:2 na sety. No piaty set sme prehrali výrazným bodovým rozdielom keď sme sa nedokázali presadiť útokom voči súperovej obrane.

Zostava: Šloufová, Suchá, Tesařová, Diatková, Kopáčová, Hudylivová, libero Vaňková, striedali Malánová, Plešingrová, Podhrázká.

Druhý zápas dopadol rovnakým výsledkom 3:2 v prospech Č.Budějovíc keď do našej zostavy pribudla Mikelová a Č.Budějovice sa posilnili o Lucie Novú. Vyhrali sme opäť prvý set, druhý sme začali zle, no do hry sme sa vrátili a vyrovnali na 23:23 zo stavu 16:7 pre súpera. Set sme nedotiahli do víťazstva pretože sme urobili dve útočné chyby v jeho závere a prehrali sme set 23:25. Tretí set bol veľmi vyrovnaný a po veľkom úsilí sme ho vyhrali 29:27. Štvrtý set sme začali dobre, mali sme vybudovaný niekoľko bodový náskok, no rozladili nás niektoré výroky rozhodcov a neudržali dobrý výkon v našej hre a prehrali sme set 20:25. Tento neúspech sme preniesli aj do piateho setu a prehrali sme ho.

Zostava: Šloufová, Suchá, Podhrázká, Diatková, Mikelová, Hudylivová, libero Vaňková, striedali Kopáčová, Plešingrová, Malánová, Tesařová.

Marek Meriač, hlavní trenér

Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 7.-8. kolo Extraligy kadetek sk. o 7. - 12. místo

14.2. 16:00 Slavia VŠ Plzeň - SG L. Daňka Brno 3:0
15.2. 10:00 Slavia VŠ Plzeň - SG L. Daňka Brno 3:1
Komentář:

Zatímco v prvním kole nástavby dokázala brněnská děvčata uhrát nad svým soupeřem tři cenné body, v odvetě jasně dominovaly plzeňské hráčky. První utkání bylo jedno z nejhorších, které Brňanky v letošní sezóně zahrály. Totálně propadly na přihrávce, která jim znemožnila smysluplně útočit do výtečné obrany soupeře. Po nadějích šahaly pouze v koncovce druhého setu, kdy se výborným servisem projevila Vaďurová, třetí podání však zkazila. Druhé utkání přineslo zodpovědný a energický vstup Královopolanek s výborně dodrženou taktikou proti soupeři, který šetřil první nahrávačku. Její vystřídání za Hipčovou, společně s odstoupením smečařky Šmidové znamenalo obrat v utkání. Koncovku druhého setu Brno ani rozhodčí nezvládli jak nejlépe mohli, poté byl na hřišti pouze jediný tým. Brno prohrálo 1:3 a z Plzně body nepřivezlo.

Základní sestava (sobota): Vondráková, Digrinová, Stráská, Helanová, Polická, Pavlišová, libero Sedláčková. Střídaly: Podsedníková, Vaďurová

Základní sestava (neděle): Vondráková, Digrinová, Pavlišová, Vaďurová, Polická, Helanová, libero Podsedníková.

Erik Nezhoda, hlavní trenér

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 7.-8. kolo 1. ligy juniorek finálové sk. III

14.2. 10:00 VK Královo Pole B - TJ Nový Jičín 3:0
  13:00 VK Královo Pole B - TJ Nový Jičín 3:0
Komentář:  
  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 27.-28. kolo Krajského přeboru žen I. třídy

15.2. 10:00 SG L. Daňka Brno - VSK Univerzita Brno 0:3
13:00 SG L. Daňka Brno - VSK Univerzita Brno 3:1
Komentář:

Odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-A: 7. kolo Krajského přeboru žákyň sk. II

15.2. 09:00 VK Královo Pole A - Jm KCM `01-02 2:0
      - Volejbal Vyškov A 2:0
      - Sokol Šlapanice 2:0
Komentář:

Žákyně A měly jednoznačný úkol a to vrátit se do první skupiny krajského přeboru. Úkol byl splněn, ale cesta k němu byla odlišná od našich předpokladů. Volejbal se moc často nehrál, naopak týmy po většinu času "trénovaly" servis a přihrávku. Naše družstvo nebylo výkonnostně nadprůměrné, pouze podáním naše hráčky převyšovaly všechny uvedené soupeře. Ostatně konečné skóre po šesti setech 150:69 hovoří za vše. Bohužel je citelně znát propastný výkonnostní rozdíl mezi první a druhou skupinou. 

Komentář trenéra: Navzdory výsledku převládá spokojenost pouze s jednou naší činností a to podáváním. Většinu obdržených bodů jsme darovali soupeřům naší nedůsledností a neschopností komunikovat, také emoce během utkání byly lehce nad bodem mrazu. Výrazně pozitivní bylo zapojení útoků naší nahrávačky Navrátilové. Zbývá jediné, v posledním kole podat co nejlepší herní výkon před závěrečnou částí. 

Petr Pavlica, asistent trenéra

  Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-B: 7. kolo Krajského přeboru žákyň sk. V

14.2. 09:00 VK Královo Pole B - Minerva Boskovice 2:0
      - Sokol Jehnice 0:2
      - Junior Brno 2:0
Komentář:

  Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M: 7. kolo Krajského přeboru žákyň sk. III

14.2. 09:00 VK Královo Pole M - ZŠ Novolíšeňská A 0:2
      - ZŠ Vejrostova A 0:2
      - VK Přímětice B 2:0
Komentář:

V sobotu pokračoval Krajský přebor předposledním kolem základní části. Děvčata z družstva M8 k němu nastoupila silně oslabená chřipkou. V turnaji jim dokonce musely pomáhat hráčky z nižších ročníků. Po dvou prohrách 0:2 a jedné výhře 2:0 zůstávají ve 3. výkonnostní skupině. Vzhledem k sestavě musím ale družstvo pochválit. Všechny hráčky předváděly bojovné výkony.

Véna Starý, hlavní trenér

  Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: 7. kolo Krajského přeboru žákyň sk. IV

14.2. 09:00 VK Královo Pole D - Lokomotiva Břeclav B 0:2
      - VK Přímětice C 2:1
      - Sokol Vítovice 0:2
Komentář:

V prvním utkání jsme ze začátku jsme byly vyplašené a pořádně jsme nevěděly kde máme stát. Ale pak jsme se rozjely. Více se nám vedlo u sítě. Podání nebylo sice přesné a někdy nám nevyšlo, ale bylo účinné. Soupeřky vedly asi o 5 bodů, ale nakonec jsme byly v těsném závěsu za nimi a první set skončil 25:23 pro soupeře.
Ve druhém setu se nám příjem dařil, oproti minulém. Soupeřky z nás dostaly strach a tak jsme se dostaly do vedení. Ale ne na dlouho, z našeho náskoku 10:3 se díky naší nepozornosti zmenšil náskok na 11:10. Dařilo se nám jak u sítě, tak i za třímetrovkou. Už jsme tak moc nezmatkovaly ale na výhru to nestačilo. Konečný výsledek byl 25:22 ve prospěch soupeře.

Kopečná a Matyášová, hráčky

 

Druhý zápas se nám povedl. Jen jsme v prvním setu dělaly zbytečné chyby. V druhém setu se nám dařilo vykrývat při smeči. A i dobře smečovat. V tie breaku jsme od začátku vedly a získaly jsme hodně bodů na podáních. Hlavně jsme měly pořád dobrou náladu.

Maki Dědková, hráčka

 

Ke třetímu utkání nebyl dodán komentář.

  Odkaz na tabulku soutěže
  breclav

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT