7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 37. týdne

Logo_Ozveny_tydneExtraligové soutěže se kvapem blíží a proto je potřeba prověřit svoji připravenost na tradičním testovacím turnaji tentokráte pořádaném Olympem Praha v Brandýse nad Labem. Oběma družstvům se sice nedařilo podle představ, ale přece jenom jde více o přípravu než nutnost vítězství, která se budou počítat až v extralize obou kategorii. Žákyně již svou soutěž zahájily kvalifikací do Krajského přeboru a určitě budou mít v úvodních kolech co zlepšovat.

 

 

U-19: Testovací turnaj SCM juniorek

11.9. 16:00 SG L. Daňka Brno - VK České Budějovice
2:1
18:00   - TJ Ostrava 2:1
12.9. 10:00   - Slavia VŠ Plzeň 1:2
  12:00   - Sokol Šternberk 1:2
13.9.   9:30   - VK Přerov 2:0
  12:00   - PVK Olymp Praha 1:2
    Konečné 6. místo      
Komentář:

Sestava: Šloufová, Minaříková, Trávníčková, Ledahudcová, Vaňková, Valová, Chevalierová, Helanová, Neterdová, Digrinová, Weissová, Polická

KP - MADETA

Testovací turnaj v Brandýse  jsme zahájily pátečním utkáním s Madetou. Hned od začátku na nás soupeř nastoupil s kvalitním servisem, který se nám nedařil přihrát. Během prvního setu jsme dělaly hodně zbytečných chyb a prohrály jsme 19:25. Do druhého i do třetího setu jsme zlepšily podání i útok a vyhrály jsme 25:15 a 25:19.

KP - Ostrava

Během prvního i druhého setu jsme dobře útočily. Hned ze začátku jsme si udělaly náskok, který jsme dotáhly až do konce a první dva sety jsme zvítězily (25:16, 25:21). Třetí set už jsme bohužel neudržely, zbytečně jsme chybovaly (hlavně na útoku) , prohrály jsme 22:25.

KP - Plzeň

Ve třetím zápase ve skupině nás čekala Plzeň.  První set jsme vyhrály 25:23. Druhý set byl hodně vyrovnaný, ale Plzeň nás přehrála (27:29). I přes náskok, který jsme si udělaly na začátku třetího setu se soupeř nevzdal a porazil  nás (22:25).

KP - Šternberk

Poslední zápas ve skupině jsme odehrály se Šternberkem. V prvním setu jsme ke konci vyrovnaly, ale v úplné koncovce nás soupeř přehrál a set získal (24:26). Druhý set už si Šternberk udržel bodový náskok, výborně útočily a držely kvalitní servis, na který jsme bohužel nestačily a prohrály jsme 16:25. Třetí set jsme zlepšily servis i příjem, zvítězily jsme a získaly tak alespoň jeden bod. Bohužel nám to ale nestačilo na druhé místo ve skupině.

KP - Přerov

Proti Přerovu jsme odehrály velmi dobrý zápas. Tlačily jsme servisem a nepouštěly jsme soupeře k tvrdému útoku. Oba sety jsme vyhrály (25:20, 25:11)

KP - Olymp

Poslední zápas tohoto turnaje (zápas o celkové 5.místo)jsme hrály proti Olympu. Během prvních dvou setů jsme  měly dobře přihráno a mohly jsme zakládat kvalitní útok. V tiebreaku jsme bohužel servis soupeře neustály a podlehly jsme jim 13:15. Za tento turnaj jsme tedy skončily na celkovém 6.místě.

Adéla Chevalierová, hráčka

 

U-17: Testovací turnaj SCM kadetek

11.9. 14:00 SG L. Daňka Brno - PVK Olymp Praha 2:1
  17:00   - Španielka Praha 0:3
12.9. 11:00   - Slavia VŠ Plzeň 1:2
  15:00   - VK Prostějov 3:0
    Konečné 3. místo      
Komentář:

Hráčky družstva U-17 absolvovaly generálku na extraligovou sezonu. Olymp Praha pořádal tradiční testovací turnaj, při jehož příležitosti byl odehrát i pětičlenný turnaj kadetek. Brňanky postupně porovnaly své síly s Olympem, Španielkou, Slavií Plzeň a Prostějovem. Družstvu se vedlo proti tradičním rivalům, porazilo pražský Olymp 2:1 a Prostějov 3:0. Horší chvilky si ale vybralo se Španielkou 0:3 a nezvládlo ani utkání s Plzní 1:2. Šest vyhraných setů stačilo nakonec na třetí místo. Turnaj ovládla suverénní Španielka, která ukázala opět před sezónou výbornou formu. Druhý skončil o jediný bod pražský Olymp. Nutno dodat, že všechny týmy hrály v kombinovaných sestavách (mnoho kadetek hrálo turnaj juniorek) a do extralig nastoupí pravděpodobně v jiném složení. 

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

 

ŽKY-A: kvalifikace Jm Krajského přeboru žákyň, skupina KA

12.9. 09:00 VK Královo Pole A - ZŠ Vejrostova B 2:0
  11:45   - Loko Břeclav
2:0
  15:30 baráž o I. čtverku - Sokol Brno I. 0:2
Komentář:

V sobotu 12. 9. pořádalo VK KP Brno kvalifikační turnaj krajského přeboru žákyň, kterého se zúčastnily hned 4 týmy Králova Pole. Žákyně A odehrály svůj první zápas v základní skupině proti brněnskému týmu Vejrostova B, který jsme porazili hladce 2:0, kdy se do utkání postupně postavil kompletně celý tým. Do druhého zápasu, proti Lokomotivě Břeclav, jsme v prvním setu vyzkoušeli postavit nejsilnější sestavu a byl znát rozdíl mezi oběma družstvy, ve druhém setu, kdy nastoupila obměněná sestava, se tempo hry oproti prvnímu setu nezměnilo. Základní skupinu jsme vyhráli bez ztráty setu a v boji o první výkonnostní skupinu nás čekal beachclub Sokol Brno I. Do zápasu jsme vstoupili v bojovném duchu, ale možná právě přemotivovanost bylo to, co nás poráželo, během prvního setu jsme zkazili 10 servisů a tím jsme Sokolu ulehčili cestu za vítězstvím v prvním setu, který skončil 24:26. Do druhého setu jsme vstoupili s klidnější hlavou a také se to ukázalo na skóre, kdy jsme v půlce setu vedli o 5 bodů, jenže prokletí prvního setu, tudíž přemotivovanost a velká zbrklost ve hře nás stála vybudovaný náskok a opět jsme začali kazit servis. Druhý set jsme bohužel také prohráli, a to poměrem 22:25. Turnaj jsme tedy zakončili prohrou a zařazením do 2. čtyřky, kde se v prvním turnaji utkáme s Příměticemi A, Velkou Bíteší a Juniorem Brno A.

Martin Štětka, asistent trenér

  Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M: kvalifikace Jm Krajského přeboru žákyň, skupina KD

11.4. 10:30 VK Královo Pole M - Gym. ŠSK Šlapanice 1:2
  13:30   - VK Znojmo-Přímětice A
0:2
  14:15 baráž o V. čtverku - VK Královo Pole B 2:0
Komentář:

V sobotu se náš tým VK KP Brno M8+9 zúčastnil kvalifikace Krajského přeboru žákyň. Odehrály jsme tři zápasy. První skončil neúspěšně výsledkem 1:2 (13:15) proti ŠSK při Gymnáziu Šlapanice. Druhý zápas skončil také prohrou s výsledkem 0:2 proti týmu VK Pegas Znojmo A. Třetí zápas jsme odehrály s týmem VK KP Brno B o pátou skupinu. Tento zápas jsme vyhrály 2:0.

Celkově to byl pěkný turnaj. Škoda, že se nám tolik výsledkově nedařilo. Věříme v lepší výsledky v příštích turnajích.

Adéla Wachtarzová, hráčka

  Odkaz na tabulku soutěže

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT