7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 39. týdne

Logo_Ozveny_tydneMládežnické extraligy a i další republikové soutěže měly svůj zahajovací víkend a naše družstva nebyla v tomto ohledu vyjimkou. U-19 a U-17 zavitaly na "horkou půdu" do Prostějova, ale dokázaly domů přivézt pouze 3 body. Juniorky si odbyly svoji extraligovou premiéru s velmi těžkym soupeřem z Českých Budějovic, který bude obhajovat loňskou účast v nejlepší čtverce, a bojovný výkon bohužel na body nestačil.

 

 

U-19: 1. a 2. kolo Extraligy juniorek, skupiny B

27.9. 10:00 VK Agel Prostějov - SG L. Daňka Brno 3:1
14:00 VK Agel Prostějov - SG L. Daňka Brno 3:2
           
Komentář:

Sestava: Sloufova, Kopacova, Mikelova, Chevalierova, Ledahudcova, Minarikova, libero:Vankova, Stridaly: Policka, Pribylova

Na zacatku zapasu jsme sli do technickeho timu s nulou. Souper nas ze zacatku tlacil servisem a nase nervozita se projevila na konecnem vysledku prvniho setu 15:25.  Druhy set jsme se ale zlepsili na prijmu a zacali jsme soupere tlacit podanim, stav byl najednou otocen a my vyhravaly 16:8 a koncovku jsme si odehrali ve sve rezii za stavu 25:20. Treti a ctvrty set jsme vsak prohrali. Po skonceni zapasu jsme se v satne shodli na par vecech, ktere v zapase nefungovaly a ktere negativne ovlivnily vysledek. Co se tyce volejbalovych dovednosti, tak jsme byli jednou nahore a podruhe zas dole, to stejne vsak platilo i u soupere. V cem jsme ale soupere "trumfli" bylo mnozstvi nevynucenych chyb, a to hlavne pri utoku. Dale nefungovala komunikace a celkove jsme na hristi nepusobili jako tym, ale jako individuality. Do druheho zapasu jsme nastoupili s pozmenenou sestavou, misto Kopacove sla na ucko Chevalierova a tu na smeci vystridala Policka. Zacatek jsme zacali temer stejne jako prvni zapas, prohravali jsme 1:7. Behem setu byla vystridana Policka za Kopacovou, ktera tam uz zustala, ale v prubehu zapasu ji jeste do obrany v zone 6 stridala. Prvni dva sety jsme prohrali 15:25 a 19:25. Pred tretim setem jsme ale dostali davku nabuzeni a hecovani od asistentky a v podstate jsme nemely co ztratit. Na hlavnich utocnicich se uz zacinala projevovat unava a zacaly delat nevynucene chyby. V prubehu setu doslo ke stridani Sloufove za Pribylovou, ktera odehrala zbytek zapasu. Bylo najednou videt to, ze chceme a bojujeme o kazdy mic, vysledek byl pouze v nasich rukach a vyhrali jsme treti i ctvrty set. Zacatek tiebreaku jsme rozehrali celkem dobre, 8:5 pro nas, pak nas ale zacal souper dohanet, pritlacil na servisu a my podlehli v koncovce 13:15. Verim, ze pristi zapas uz nepodlehneme ze zacatku nervozite a z nasich chyb se poucime.

Gabriela Trávníčková, hráčka

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 1. a 2. kolo Extraligy juniorek, skupiny B

27.9. 10:00 VK ČEZ Č. Budějovice - VK Královo Pole B 3:0
  14:00 VK ČEZ Č. Budějovice - VK Královo Pole B 3:1
           
Komentář:

Do prvního zápasu jsme vstoupily s velkou motivací a odhodláním. Sety jsme začaly skvěle s bodovým náskokem a mírnou převahou nad soupeřem. Bohužel jsme neudržely koncentraci a zbytečnými chybami (nedocházení obrany nad sítí, špatně volený útok) jsme na soupeřky ztrácely vždy v koncovkách.

Do začátku prvního setu druhého utkání jsme nastoupily ve špatném rozpoložení a kvůli chybám v poli a obraně jsme celý set ztrácely na soupeřky. Do druhého setu skvěle střídala Domča Malánová na post univerzálky a svojí odvahou v útoku pomohla zvrátit set a vyhrát (25:21). A i když se sestava už příliš nezměnila, až na několik málo dostřídání, nedokázaly jsme stoprocentně navázat na výkon z druhého setu a opakováním chyb z prvního zápasu jsme znovu prohrály v koncovkách.

Petra Sedláčková, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 1. a 2. kolo Extraligy kadetek, skupiny B

26.9. 10:00 VK Agel Prostějov - SG L. Daňka Brno 2:3
  14:00 VK Agel Prostějov - SG L. Daňka Brno 3:1
           
Komentář:

Kadetky Králova Pole loupily první body v Prostějově, kde dokázaly proti starším soupeřkám vybojovat první dva extraligové body. K těm jim dopomohl zejména výborný vstup do prvního utkání a vedení 2:0. Prostějov poté začal prokazovat své kvality a zatímco první utkání pouze zdramatizoval, v tom druhém byl lepší a zvítězil 3:1. Nejvíce bodů si o víkendu připsalo trio Neterdová (28 bodů),  Weissová (24) a Polická (18). O další body hráčky zabojují v neděli na domácí palubovce proti Přerovu.

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT