7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 40. týdne

Logo_Ozveny_tydneTento víkend byl na zápasy bohatý a převážně v domácím prostředí se představila skoro všechna mládežnická družstva našeho VK. U-19 odčinila bodovou absenci z minulého týdne, což se bohužel nepodařilo děvčatům z družstva JKY, i když byla k bodovému zisku velmi blízko a nezadařilo se to ani družstvu U-17. Naopak v jihomoravském žákovském přeboru se hned třem družstvům ze čtyř podařilo postoupit do vyšší skupiny.

 

 

U-19: 3. a 4. kolo Extraligy juniorek, skupiny B

3.10. 10:00 SG L. Daňka Brno - Volejbal Přerov 3:0
13:00 SG L. Daňka Brno - Volejbal Přerov 3:0
           
Komentář:

Sestava: Šloufová, Kopáčová, Mikelová, Hrazdirová, Podhrázká, Tesařová, Vaňková

Střídaly: Chevalierová, Přibylová, Ledahudcová

Náš druhý extraligový víkend jsme odehráli v domácím prostředí na hale Vodova proti Přerovu. Do zápasu jsme vstoupili s jasným cílem získat tři body. Snažili jsme se hrát koncentrovaně, několika chybám jsme se však nevyhnuli. Soupeř od začátku sázel na servis, riskovali (proto jsme měli trochu problém s přihrávkou) a to se také projevilo na jejich chybách. První set sice nedopadl jasně, ale vyhráli jsme 25:20. Poté jsme se už rozehráli a nedovolili jsme soupeři zvrátit naše vedení, vyhráli jsme druhý set 25:13 a třetí 25:16.

Do druhého zápasu jsme vstoupili s odhodláním, nechtěli jsme Přerov nechat rozehrát. Hráli jsme svoji hru a vyhráli jsme první set 25:16. Druhý set probíhal stejně jako první, vyhráli jsme taktéž 25:16. Ve třetím setu jsme nepolevili, neztratili jsme koncentraci a to se projevilo na stavu, vedli jsme 16:8, tím pádem dostali příležitost i další hráčky. Třetí set jsme dovedli k našemu vítěznému konci, výhrou 25:11.

Hana Ledahudcová, hráčka

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 3. a 4. kolo Extraligy juniorek, skupiny A

3.10. 10:00 VK Královo Pole B - Sokol Žižkov 0:3
  13:00 VK Královo Pole B - Sokol Žižkov 0:3
           
Komentář:

Do zápasu se Žižkovem jsme nastoupily s tím, že pokud budeme hrát svoji hru, měly bychom vyhrát. Bohužel už v prvním setu prvního zápasu se u některých hráček, stejně jako v Budějovicích, projevila nervozita a z ní pramenící chyby. Všechny sety se vyvíjely podobně - až do prvního techníckého timu měl soupeř, díky našim chybám, velký náskok, který se nám sice postupně dařilo snižovat, ale jakmile se stav vyrovnal, začaly jsme zase s nevynucenými chybami, které nakonec rozhodly celý zápas ve prospěch soupeře.

Do prvního setu druhého zápasu jsme nastoupily už klidnější a tak i naše hra vypadala trochu líp. Většinu setu jsme vedly a vypadalo to, že ho i vyhrajeme, ale v koncovce zase přišel čas na naše zbytečné chyby, díky kterým jsme set opět prohrály. Celý zápas probíhal v podobném stylu a tak Žižkov znovu celkem snadno vyhrál.

Lucie Koželková, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 3. a 4. kolo Extraligy kadetek, skupiny B

4.10. 11:00 SG L. Daňka Brno - Volejbal Přerov 1:3
  15:00 SG L. Daňka Brno - Volejbal Přerov 1:3
           
Komentář:

Kadetky nenavázaly na bodový příděl z minulého týdne a všech šest bodů přenechaly soupeři z Přerova. Ten prokázal vyrovnanější výkon a i díky skvělé Jehlářové dvakrát zvítězil 3:1. Brněnským kadetkám v utkání chybělo více důslednosti při zakončování útoku a celkově body z této činnosti. Prvnímu utkání nepomohl ani velice špatný vstup, kdy Přerov hru ovládl rozdílem třídy. Brno poté vyrovnalo svůj herní projev i díky řadě střídání, žádné však nepřineslo stabilitu výkonu celého družstva. Druhý zápas sice rozehrály Brňanky o mnoho lépe, méně chybovaly a využívaly nepřesností soupeře, ve druhém setu však neuhrály koncovku a ztratily víru v konečný výsledek. Soupeř si utkání pozorným výkonem pohlídal a domů si odvezl všech šest bodů.

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 1. a 2. kolo Jm krajský přebor žen I. třídy

4.10. 09:00 SG L. Daňka Brno - Junior Brno 2:3
  13:00 SG L. Daňka Brno - Junior Brno 3:0
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

KKY: 11. a 12. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

3.10. 10:00 VK Královo Pole B - Sokol Jehnice JKY 3:1
  13:00 VK Královo Pole B - Sokol Jehnice JKY 1:3
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 1. kolo Jm krajský přebor žákyň, II. skupina

3.10. 09:00 VK Královo Pole A - Junior Brno A 2:0
  10:30   - ZŠ Vejrostova A 2:0
  11:45   - Spartak Velká Bíteš 2:1
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-B: 1. kolo Jm krajský přebor žákyň, II. skupina

3.10. 09:00 VK Královo Pole B - VK Královo Pole D 0:2
  10:30   - Slovan Ivančice 1:2
  11:45   - DDM Slavkov 2:0
           
Komentář:

V prvním zápase jsme se postavily proti hráčkám z našeho klubu a to týmu žákyň D. Kvůli vlastním chybám, nepozornosti a zkaženým podáním jsme prohrály 0:2. Další zápas byl proti týmu z Ivančic. Hrály jsme dobře a v poli se navzájem domlouvaly, ale nakonec, po velkém boji, jsme prohrály 1:2. Poslední zápas jsme hrály s družstvem ze Šlapanic, který jsme vyhrály 2:0.

Nakonec jsme si turnaj užily, ale pokud se budeme chtít dostat "výš" musíme zlepšit podání i příjem. Co se týče práce v poli, myslím, že nám jde dobře.

Adéla Linková a Julie Šudáková, hráčky

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M: 1. kolo Jm krajský přebor žákyň, V. skupina

3.10. 09:00 VK Královo Pole M - ASK Blansko 2:0
  10:30   - ZŠ Vejrostova B 2:0
  11:45   - Junior Brno B 2:0
           
Komentář:

Sestava: Adéla Wachtarzová, Alžběta Dvořáková, Miriam Štorová, Lenka Jílková, Terka Janková, Lucka Klimešová, Nikola Macková

V sobotu jsme zahájily naši volejbalovou soutěž 1. mistrovským turnajem. Díky těžkému losu v kvalifikaci, začínáme v V. výkonnostní skupině. Chtěly jsme všem ukázat, že patříme mnohem výš a tak jsme do přípravy na tento turnaj daly vše. Povedlo se. Po třech hladkých výhrách 2:0 jsme postoupily do IV. výkonnostní skupiny. V prvním utkání jsme přehrály Blansko 2:0, ve druhém zápase domácí Vejrostovu 2:0 a v posledním jsme přejely Novolíšeňskou "B" 2:0, když jsme jim ve druhém setu nadělily kanára 25:0 (na podání byla Miriam Štorová). Náš další cíl je postoupit do 3. výkonnostní skupiny. Držte nám palce:)))

Nikola Macková, hráčka

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: 1. kolo Jm krajský přebor žákyň, VI. skupina

3.10. 09:00 VK Královo Pole D - VK Královo Pole B 2:0
  10:30   - DDM Slavkov 2:0
  11:45   - Slovan Ivančice 2:0
           
Komentář:

V prvním i ve druhém setu  jsme uspěly. Na  podání se prosadila Terka Ježková a na smeči bodovala Ela Koulisiani. Byly jsme šťastné, že jsme zvítězily.

Z týmů, proti kterým jsme hrály, patřil Slavkov mezi lehčí soupeře. Samozřejmě i Slavkov měl své světlé chvilky a někdy nám dal opravdu zabrat. Však i přesto jsme vyhrály, zápas jsme si užily.

První set se nám docela dařilo, až na pár příjmů, jsme udělaly první krok k výhře v tomto utkání. Druhý set jsem začali poněkud katastrofálně (0:4)....nakonec jsme to otočily, ale ne nadlouho. Soupeřky  v koncovce začaly dotahovat až se skóre zastavilo na stavu 22:21. Po vyrovnaném setu se nám ale povedlo  utkání dotáhnout do vítězného konce a my jsme se  mohly těšit ze tří výher tohoto kola Krajského přeboru starších žakyň a postupu do skupiny E !!

A. Vejtasová, V. Varmužková, E.Koulisiani, hráčky

 

odkaz na tabulku soutěže

 

tn ZKY M JM ZKY 1 15 16


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT