7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 42. týdne

Logo_Ozveny_tydneUplynulý víkend dále pokračovaly jak republikové, tak krajské soutěže dorostu. V obou stupních mládežnických soutěží se všem družstvům vedlo se střídavými výsledky, pouze výrazně pozitivně dopadlo působení družstva U-17 v Hradci Králové, kdy děvčata po dosavadních nepříliš úspěšných výsledcích, neztratila ani set a vezou si domů cenných 6 bodů!

 

 

 

U-19: 5. a 6. kolo Extraligy juniorek, skupiny B

17.10. 12:00 Sokol Frýdek-Místek - SG L. Daňka Brno 3:2
16:00 Sokol Frýdek-Místek - SG L. Daňka Brno 0:3
           
Komentář:

Sestava: Přibylová, Chevalierová, Minaříková, Mikelová, Ledahudcová, Polická, Digrinová, (Trávníčková, Fialová, Hývnarová, Stillerová)

V sobotu jsme se vydaly na extraligový zápas proti Frýdku. Začátek zápasu se začal vyvíjet pro naše družstvo špatně. Nedokázaly jsme ubránit soupeřky na síti. Problém nám dělal i příjem, od kterého se následně odvíjel i špatný útok. Frýdek do prvního setu nastoupil odvážně a jejich hráčky nás nepustily do hry. Postupně ke konci prvního setu jsme se dokázaly zvednout a nepříznivý stav skoro dotáhnout – prohra 25:23. Druhý set probíhal zhruba ve stejném duchu. Prohrály jsme ho 25:20. Ve třetím setu jsme musely změnit tempo hry. Během zápasu jsme dokázaly soupeřky dohnat i o několik bodů, které měly navrch. Postupně přestaly klást odpor, což nám pomohlo vyhrát třetí a následně i čtvrtý set. Do tiebreaku jsme vstoupily s nasazením a chutí vyhrát. Bohužel jsme nezvládly koncovku – zápas skončil výhrou Frýdku 3:2.

Do druhého zápasu jsme byly poučené z chyb zápasu prvního. Začátky setů jsme si již nenechaly utéct. Herní situace jsme řešily lépe. Začaly jsme tlačit servisem, kdy jsme dodržovaly přesné pokyny trenéra. Obrana na síti se oproti předchozímu zápasu výrazně zlepšila. První set výhra 25:17. V druhém setu se Frýdek snažil klást odpor, ale set skončil výhrou pro nás – 25:20. Třetí set byl již v našich rukou, protihráčky ho vypustily a vyhrály jsme se skórem 25:13! Brno – Frýdek-Místek 3:0.

Anna Přibylová, hráčka

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 5. a 6. kolo Extraligy juniorek, skupiny A

17.10. 10:00 Slavia VŠ Plzeň - VK Královo Pole B 3:1
  14:00 Slavia VŠ Plzeň - VK Královo Pole B 3:2
           
Komentář:

V sobotu se náš tým jel pokusit o překvapení na palubovku vedoucího týmu tabulky Plzně. Domácí byli velkým favoritem, protože v dosavadním průběhu soutěže ve všech utkáních vyhráli. V prvním utkání jsme kvalitnímu soupeři po slušném výkonu podlehli 1:3, kdy nás může především mrzet závěr prvního setu a promarněný náskok v setu druhém.

Druhé utkání nám přineslo první bod do tabulky. Po průběhu zápasu však celý tým mrzelo, že zůstalo jen u něj. Po několika změnách jsme do utkání vlétli jako uragán a zaskočený domácí tým přehráli v prvních dvou setech poměrně jasně. Bohužel jsme této situace nedokázali využít a dohrát utkání ve třech setech. Domácí se postupem času dostávali do tempa a tak za stavu 2:2 na sety následoval napínaví pátý set. Bohužel i přes vedení 11:8 a také přes první mečbol za stavu 14:13 jsme set a tím i celé utkání nedotáhli do vítězného konce a prohráli tak 2:3. Utkání však ukázalo, že hrát se dá s každým a náš tým se postupně zlepšuje.

Radim Vlček, hlavní trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 5. a 6. kolo Jm krajský přebor žen I. třídy

18.10. 10:00 SG L. Daňka Brno - SK Podolí 3:0
  13:00 SG L. Daňka Brno - SK Podolí 1:3
           
Komentář:

V Krajském přeboru žen jsme změřili 28. 10.síly ze soupeřem s Podolí. V prvním utkání hlavně díky zvládnutým koncovkám jsme zvítězili 3:0. Bohužel i přes dobrý vstup do druhého utkání jsme ztratili vedení 19:10 v prvním setu. Tento kolaps ovlivnil celé utkání a soupeř nás potrestal. Utkání jsme prohráli 1:3.

Radim Vlček, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 5. a 6. kolo Extraligy kadetek, skupiny B

26.9. 10:00 Slavia Hradec Králové - SG L. Daňka Brno 2:3
  14:00 Slavia Hradec Králové - SG L. Daňka Brno 3:1
           
Komentář:

Extraligové kadetky poprvé zvítězily za tři body a to hned dvakrát. Za pomoci reprezentantky Šloufové  přehrály soupeřky z Hradce Králové. Na vítězství se přičinila každá ze dvanácti hráček, která dokázala vždy dobře doplnit své spoluhráčky. Tradičně největší útočnou oporou byla pro tým univerzálka Neterdová, která si o víkendu připsala 24 bodů. Velice dobrý výkon podala také dvojice Fialová - Stillerová. Slabší den si vybrala na liberu hrající Digrinová, která však sklidila pochvala o den dříve v utkáních extraligy juniorek. Brňanky dohnaly manko z úvodu sezóny, pokud chtějí útočit na první tři místa tabulky, musí formu potvrdit v neděli v utkáních s Ostravou.

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 5. a 6. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

18.10. 10:00 DDM Kuřim JKY - VK Královo Pole B 3:0
  13:00 DDM Kuřim JKY - VK Královo Pole B 3:0
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT