7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 43. týdne

Logo_Ozveny_tydneTento týden se má šanci zapsat do historie této sezóny, jako jeden z nejúspěšnější. Kromě prohry družstva JKY v druhém utkání Extraligy juniorek s Olympem a 2 neúspěchů v Krajském přeboru žen, všechna družstva dokázala dověst svá utkání do vítězného konce. Ostrava si v žádné kategorii domů neveze nejen žadný bod, ale také žádný set. Všechna žákovská družstva vyhrála svoji skupinu Krajského přeboru a prohry děvčatům z JKY, také jistě nahradil úžasný dojem z první výhry v extraligové soutěž a navíc s tak prestižním soupeřem jakým je bezesporu pražský Olymp !!!

 

 

 

U-19: 7. a 8. kolo Extraligy juniorek, skupiny B

24.10. 10:00 SG L. Daňka Brno - TJ Ostrava 3:0
14:00 SG L. Daňka Brno - TJ Ostrava 3:0
           
Komentář:

Začátek prvního setu jsme začali špatně na přihrávce. V průběhu setu se to postupně zlepšovalo a tento set  jsme  jasně vyhráli  25:10. Druhý set začal podobně jako první. Soupeř nás tlačil  na podaní a my jsme tak hůře utočili. Set však nakonec  skončil 25:19. Třetí set měl stejný průběh 25:22. Soupeř byl dost odvážný v poli i na podaní, my však měli lepší útok. 

Základní sestava:  Šloufová, Hrazdírová, Chevalierová, Podhrázká, Minaříková, Kopáčová , libero –Vaňková,  (Přibylová, Mikelová)

Druhý zápas začal pro nás velmi dobře. Neměli  jsme žádné  problémy, ani na přihrávce.  První set skončil 25:11, druhý 25:16 a třetí 25:7. V tomto zápase jsme udrželi koncentraci po celý zápas. Herní situace jsme řešili, tak jak jsme měli a tento zápas pro nás měl lehčí průběh.  

Základní sestava:  Šloufová, Chevalierová, Mikelová, Podhrázká, Minaříková, Kopáčová, libero –Vaňková, (Přibylová, Ledahudcová, Trávničková)

Nikola Vaňková, hráčka

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 7. a 8. kolo Extraligy juniorek, skupiny A

25.10. 10:00 VK Královo Pole B - Olymp Praha 3:2
  14:00 VK Královo Pole B - Olymp Praha 0:3
           
Komentář:

  odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 7. a 8. kolo Jm krajský přebor žen I. třídy

24.10. 10:00 Univerzita Brno - SG L. Daňka Brno 3:0
  13:00 Univerzita Brno - SG L. Daňka Brno 3:0
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 7. a 8. kolo Extraligy kadetek, skupiny B

25.10. 11:30 SG L. Daňka Brno - TJ Ostrava 3:0
  14:30 SG L. Daňka Brno - TJ Ostrava 3:0
           
Komentář:

V utkání proti herně slabším hráčkám z Ostravy děvčata z U-17 vybojovala dalších 6 bodů do tabulky vítězstvím 3:0 a 3:0. Pomohl jim dobrý příjem a výrazné zlepšení v  útoku. Díky tomu se mohlo více kombinovat a zrychlovat hru, dařil se i servis. Na hráčky se přišlo podívat a podpořit mnoho rodičů a fanoušků.

Petra Vondráková, hráčka

Komentář trenéra: Jsme rád, že jsme utkání proti slabšímu soupeři zvládli bez větších zaváhání. Velice tomu napomohl i velice dobrý výkon smečařky Daňkové. Hráčky i velice dobře přijaly přítomnost všech rodičů. První kolo základní části zakončíme ve Šternberku, uvidíme, jak se vyvine dějství v tabulce.

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 5. a 6. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

25.10. 10:00 Slovan Ivančice JKY - VK Královo Pole B 2:3
  13:00 Slovan Ivančice JKY - VK Královo Pole B 2:3
           
Komentář:

Z pozice druhého družstva v tabulce se vydaly kadetky Králova Pole na výjezd do Ivančic. V prvním utkání se po velmi špatném výkonu z prvních dvou prohraných setů podařil takový malý sportovní zázrak, kdy naše mladé naděje utkání otočily ve svůj prospěch. Utkání nebylo pohledné, nenabídlo velké množství pěkných akcí, naopak bylo i díky našemu neplnění základních taktických pokynů, naší nedůslednosti a marnosti na útoku, velmi bojovné a emotivní, o to cennější první dva body nakonec byly. Ve druhém utkání byl průběh zrcadlově obrácený, nejprve se díky naší zvýšené disciplíně podařilo uhlídat první dva sety do úspěšného konce. Poté převládla touha utkání rychle ukončit a v důležité koncovce jsme ztratili. Další set bylo pouhé bezmocné volání o pomoc, které nás přivedlo znovu do tiebreaku. Tam jsme ovšem potvrdili kvalitu a především psychickou sílu a opět zvítězili. Krom jedné důležité koncovky jsme všechny ostatní důležité zvládli a domů vezeme cenné 4 body.

Petr Pavlica, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-A: 2. kolo Jm krajský přebor žákyň, I. skupina

24.10. 09:00 VK Královo Pole A - Sokol Brno I. A 2:0
  10:30   - Znojmo-Přímětice A 2:1
  11:45   - Volejbal Vyškov A 2:1
           
Komentář:  
 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-B: 2. kolo Jm krajský přebor žákyň, VI. skupina

3.10. 09:00 VK Královo Pole B - ZŠ Novolíšeňská B 2:1
  10:30   - Sokol Jehnice B 2:0
  11:45   - Slovan Ivančice 2:0
           
Komentář:

V prvním zápase jsme se postavily proti hráčkám z našeho klubu a to týmu žákyň D. Kvůli vlastním chybám, nepozornosti a zkaženým podáním jsme prohrály 0:2. Další zápas byl proti týmu z Ivančic. Hrály jsme dobře a v poli se navzájem domlouvaly, ale nakonec, po velkém boji, jsme prohrály 1:2. Poslední zápas jsme hrály s družstvem ze Šlapanic, který jsme vyhrály 2:0.

Nakonec jsme si turnaj užily, ale pokud se budeme chtít dostat "výš" musíme zlepšit podání i příjem. Co se týče práce v poli, myslím, že nám jde dobře.

Adéla Linková a Julie Šudáková, hráčky

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M: 2. kolo Jm krajský přebor žákyň, IV. skupina

3.10. 09:00 VK Královo Pole M - ASK Blansko 2:0
  10:30   - ZŠ Vejrostova B 2:0
  11:45   - Junior Brno B 2:0
           
Komentář:

V sobotu pokračoval 2. kolem Krajský přebor žákyň. Družstvo z 8. a 9. ročníku ZŠ Milénova odcestovalo do Vyškova, kde se hrála 4. skupina. Naše hráčky se postupně utkaly s Předklášteřím, Vyškovem "B" a Kuřimí. Všechny soupeřky jasně přehrály 2:0, když poměr míčů v tomto turnaji vyzněl jasně pro nás 150:57. Družstvo navázalo na úspěchy z 1.kola a zatím nepoznalo hořkost porážky. V soutěži mají již 6. výhru 2:0 v řadě. Držte nám palce, ať se nám daří i v dalším kole, kde již budeme startovat ve 3. skupině.

Václav Starý, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: 2. kolo Jm krajský přebor žákyň, V. skupina

3.10. 09:00 VK Královo Pole D - ZŠ Vejrostova B 2:0
  10:30   - Lokomotiva Břeclav A 2:1
  11:45   - ASK Blansko 2:0
           
Komentář:

První set 25:15. Podání nám šlo až na pár výjimek. Příjem byl trochu horší i když jsme měly lehkého soupeře. Podle toho také vypadala náhra a útok. Druhý set 25:20. V podání už jsme se zlepšily a tolik nekazily. Příjem jsme zvládaly. Náhra se nám také dařila a útok taky.

Pořád máme nedostatek v přebíhání.

Mája Matyášová, hráčka

Náš druhý zápas jsme hrály s  Břeclaví. Měly jsme úspěšný útok, ale i přes to jsme musely hrát tiebreak. V koncovce druhého setu jsme mohutně dotahovaly (23:25), ale chyba na servisu znamenala tiebreak. Ten už jsme zvládly bez větších potíží.

Monika Novotná, hráčka

 

odkaz na tabulku soutěže


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT