7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 48. týdne

Logo_Ozveny_tydneRepublikové soutěže se ještě v tomto týdnu nerozběhly, tak veškěré dění obstarala družstva v rámci krajských soutěží a žákyně A v Českém poháru. Ve zkratce lze zmínit, že čím mladší kategorie tím uspěšnější. Také vítězství ŽKY-A v nejlepší moravské skupině ČP a tím pádem jasný postup do finále nás může hodně těšit. 

 

 

 

JKY: 15. a 16. kolo Jm krajský přebor žen I. třídy

28.11. 09:00 SK Duhovka Břeclav - SG L. Daňka Brno 3:0
  13:00 SK Duhovka Břeclav - SG L. Daňka Brno 3:0
           
Komentář:

Na Břeclav jsme v kraji žen nestačili. V sobotu 28.11. jsme v dalším kole JM-Z-1 zajížděli na palubovku letos silné Duhovky Břeclav. Tým, který letos doplnil sestavu a pohybuje se v popředí tabulky,  byl v tomto dvojutkání lepší a to hlavně v závěrech setů. Výsledkem byly dvě prohry 3:0.     

Radim Vlček, trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 15. a 16. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

29.11. 10:00 VK Královo Pole B - DDM Kuřim JKY 3:0
  13:00 VK Královo Pole B - DDM Kuřim JKY 3:0
           
Komentář:

Sestava: Mičánková, Navrátilová, Podsedníková, Kriegelová, Pinkasová, Šalamounová, Svobodová

V neděli jsme nastoupily na domácí půdě proti Kuřimi. Už od začátku jsme byly namotivované natolik, že jsme zatlačily na servisu, který nám přinesl velký bodový náskok. Díky perfektním útokům, koncentraci a chybám soupeře jsme bez problémů vyhrály 3:0.

Sestava: Hofbaurová, Navrátilová, Pinkasová, Podsedníková, Šalamounová, Ognarová, Svobodová

Druhý zápas jsme se snažily nepodcenit a hrály se stejnou snahou a nasazením. A i s menším zaváháním v druhém setu, kde jsme prohrávaly kvůli našim nevynuceným chybám, nastoupila na smeč Lucie Mičánková za stavu 19:23 a celý set nám pomohla vyhrát. Ve třetím setu už jsme si hru užívaly a suverénně zápas vyhrály 3:0. 

Barbora Šalamounová, hráčka

 

odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-A: 3. kolo Český pohár žákyň, skupina 3MA

28.11. 09:00 VK Královo Pole A - Sokol Frýdek-Místek A 2:0
  11:30   - TJ Ostrava 2:0
  14:00   - ŠSK Bílovec 2:0
  16:00   - VK UP Olomouc 2:0
29.11. 11:00   - TJ Lanškroun 2:0
  13:00   - TJ Nový Jičín 1:2
           
Komentář:

Na turnaj jsme jeli s ambiciózním cílem - dostat se do 1.osmičky celorepublikové části, který jsme splnili prvním místem v Moravské části. Celý víkend jsme hráli s velkým nasazením, odvahou i bojovností.

Petra Vondráková, hráčka

V prvním kole jsme nastoupily proti Frýdku-Mýstku. I přesto, že skončil druhý ve skupině, byl to jeden z lehčích soupeřů. K lepšímu výsledku nám pomohla přesnější přihrávka, tvrdší útok a dobrý servis.

Rozálie Pavlišová, hráčka

 

Zápas s Ostravou jsme s menšími výkyvy zvládli a postupně jsme do hry zařadili i další hráčky z lavičky. Soupeře jsme trápili kvalitním servisem i obranou na síti.

Eliška Pokorná, hráčka


I když Bílovec byl domácí, tak jsme ho s rezervou dokázali porazit. Vyhráli jsme 2:0 na sety. Zápas jsme vyhráli díky odvaze na útoku, a kvalitní obraně, co nás trápilo byl doposud velmi kvalitní servis.

Sísa Stráská, hráčka


Čtvrté a poslední sobotní utkání jsme hrály s Olomoucí, které jsme měli z minulého turnaje co vracet. Vyhrály jsme 2:0 díky dobrému útoku. V tomto utkání nám chyběla lepší komunikace na hřišti.

Adéla Hrnčířová, hráčka


Po náročném sobotním programu jsme si mohly přispat, protože jsme hrály až třetí kolo v 11:00. Plné sil a energie jsme vletěly na soupeře a vytvořily jsme si náskok, který jsme si pohlídaly až do konce setu. Lanškroun se ale nevzdal a druhý set byl dramatický. V koncovce se ukázala naše kvalitní hra a vyhrály jsme 27:25. Tím jsme si zajistily první místo na turnaji.

Květka Grabovská, hráčka


Poslední nedělní zápas ČP. První set jsme prohrály, druhý vyhrály a v tiebraku jsme podlehly. Celý zápas nám chyběla odvaha na útoku, klid na přihrávce a komunikace na hřišti. Nejlepší hráčkou utkání byla Dada Digrinová. Soupeře jsme občas zatlačily servisem. Díky nekvalitní přihrávce se nahrávačce špatně nahrávalo.

Jana Weissová, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: 2. kolo Jm Poháru 7. tříd, I. skupina

29.11. 09:00 VK Královo Pole D - Thyssen Letovice 2:0
  10:30   - Sl. Slavia Uh. Hradiště 2:1
  11:45   - VK Pegas Znojmo C2 2:0
           
Komentář:

V poháru sedmých tříd jsme se znovu setkaly s VK Letovicemi. Vyhrály jsme to 2:0 na sety. První set se nám až na koncovku vůbec nedařilo, předvedly jsme jeden ze svých nejslabších výkonů. Na podání se prosadila Monika Novotná.

Bětka Vějtasová, hráčka

 

V prvním setu dalšího utkání nám nešla přihrávka soupeřova tvrdého servisu. V druhém jsme měli dobré podání. Ale soupeř ho měl opět zákeřnější. Ve třetím setu jsme výborně smečovali.

Niky Schwarzová, hráčka

 

V prvním setu třetího utkání jsme si vypracovali rychle značný náskok díky dobrému podání a chybám soupeře. Tento náskok se nám podařilo udržet až do konce prvního setu. Dařil se nám smeč,podání a náhra. Druhý set byl mnohem vyrovnanější díky našim drobným chybám.Nakonec se nám podařilo tento set také vyhrát. Příště bychom si na hřišti měli více volat.

Lucie Veselá, hráčka

 

 

ŽKY-M: 2. kolo Jm Poháru 7. tříd, IV. skupina

29.11. 09:00 VK Královo Pole M - Volejbal Milénova B 2:0
  10:30   - ZŠ Novolíšeňská A 1:2
  11:45   - Volejbal Vyškov 2:0
           
Komentář:

Obě chlapecká družstva se nám podařilo porazit 2:0. S děvčaty z Junioru Brno jsme svedli velice vyrovnanou sportovní bitvu. Nakonec byly šťastnější soupeřky, když vybojovaly tie-break v těsné koncovce 15:13 ve svůj prospěch. Na závěr turnaje jsme měli bodů sice stejně jako Junior, ale na 2.místo nás odsunul horší poměr setů. Gratulujeme k postupu:)

Družstvo chválím především za nasazení a předvedenou hru. Všechny hráčky odváděly poctivou sportovní práci. Přeji všem, aby je pracovitost zdobila v celém ročníku. V příštím kole si třeba nadělíme postup "pod stromeček":)

Václav Starý, trenér

 


JM JKY B Kurim 15 16


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT