7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 49. týdne

Logo_Ozveny_tydneUplynulý víkend byl bohatý na soutěže, kterým dominoval souboj Brno s Přerovem. Bohužel mládežnické kolektivy nenapodobily A-tým a z Přerova si neodvezly ani bod. Marodkou poznamenané družstvo JKY, srdnatě zabojovalo a se Sokolem Žižkov se rozešlo smírně na zápasy 1:1. Žákyním A se podařilo opět vyhrát nejvyšší skupinu Jm Krajského přeboru a do celkového hodnocení si připisují plný počet bodů.

 

 

U-19: 13. a 14. kolo Extraligy juniorek, skupiny B

5.12. 10:00 Volejbal Přerov - SG L. Daňka Brno 3:0
14:00 Volejbal Přerov - SG L. Daňka Brno 3:0
           
Komentář:

Sestava: Vondráková, Vaňková, Chevalierová, Plešingrová, Podhrázká, Minaříková, Weissová,(Ledahudcová)

Když jsme vstupovali do zápasu, věděli jsme, že nám soupeř bude chtít oplatit naši výhru z minulého dvojzápasu. Bohužel hned při rozcvičce se nám zranila naše hráčka Gabriela Kopáčová, která tedy nemohla nastoupit do zápasu a byla ihned vystřídána Janou Weissovou. Začátky setů jsme nezačali nejhůř, stav byl vždy vyrovnaný, ale postupně, jak se blížila koncovka si soupeř dokázal udělat náskok, který jsme už nedokázali zvrátit. Dělali jsme hodně nevynucených chyb a chyběla nám bojovnost. Ve třetím setu jsme vedli v koncovce 21:20, ale vlastními chybami jsme dali soupeři šanci, které se chytl, a tím pádem jsme prohráli 3:0 na sety.

Sestava: Vondráková, Vaňková, Chevalierová, Plešingrová, Podhrázká, Ledahudcová, Weissová,(Minaříková)

Ve 2.  zápase jsme chtěli Přerovu oplatit porážku a získat 3 body. Bohužel jsme nezačali hrát hned od začátku a prohrávali jsme 2:8, ale  potom jsme se rozehráli a soupeře dohnali, ale opět nám nevyšla koncovka a prohráli jsme 24:26. Ve 2. setu jsme hráli hned od začátku a nedělali jsme tolik chyb na servisu, ale i tak jsme na soupeře nestačili. Prohráli jsme 22:25. Na začátku 3. setu jsme se dostali do vedení 8:5, jenže pak jsme udělali nějakou hloupou chybu a trvalo nám, než jsme opět otočili stav. Navíc jsme se moc neradovali z rozeher, které jsme vyhráli, kdežto soupeř se ze svých vyhraných rozeher radoval. Opět jsme měli šanci v koncovce, ale soupeř měl opět štěstí a vyhrál 25:23. Tím pádem si s velkým zklamáním z dvojzápasu s Přerovem neodnášíme ani jeden bod.  

Hana Ledahudcová, hráčka

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 13. a 14. kolo Extraligy juniorek, skupiny A

6.12. 10:00 VK Královo Pole B - VK Královo Pole B 1:3
  14:00 VK Královo Pole B - VK Královo Pole B 3:0
           
Komentář:

  odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 17. a 18. kolo Jm krajský přebor žen I. třídy

5.12. 10:00 SG L. Daňka Brno - VK Znojmo-Přímětice 1:3
  13:00 SG L. Daňka Brno - VK Znojmo-Přímětice 1:3
           
Komentář:

Sestava: Hývnarová (Navrátilová), Fialová (Stillerová), Pavlišová, Trávničková, Helanová (Neterdová), Hrochová T. Libero Fialová (Stillerová)

Složená sestava hráček z týmů U-19,U-17 a KKY KP vzdorovala o poznání staršímu soupeři jen v některých pasážích sobotních utkání. Znojmu po většinou diktovalo tempo hry a nebýt několika zaváhání, utkání by se vyvíjela více jednoznačně. Za pozornost jistě stále šňůra Helanové na podání, kdy otočila nepříznivý stav 9:19 na 21:19 stejně tak jako útočný apetit Stillerové. Trochu mrzuté bylo vlažné tempo mladých hráček, které se chuti Znojemských nemohlo vyrovnat.

Erik Nezhoda, trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 13. a 14. kolo Extraligy kadetek, skupiny B

5.12. 10:00 Volejbal Přerov - SG L. Daňka Brno 3:1
  14:00 Volejbal Přerov - SG L. Daňka Brno 3:1
           
Komentář:

Sestava: Vondráková, Weissová, Pavlišová, Neterdová, Fialová, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Helanová, Hývnarová, Stillerová

Přerov viděl dvě pěkná utkání, ve kterých mladý brněnský tým (v základní sestavě nastoupilo opět 5 žákyň) narážel na kvalitní obranu hostí. Brněnská děvčata po celý rok trápí nevyrovnané výkony a nedostatek odvahy, razance a agresivity v koncovkách jednotlivých setů.  To se projevilo i v neděli, kdy si Brno v mnoha sadách neslo i pěti až osmibodové náskoky, ale jen málo kdy je dokázalo proměnit v úspěšný konec. Tak jako si nikdy nestěžujeme, dnes je potřeba dodat, že první utkání výrazně ovlivnil špatným výkonem prvního rozhodčí, který zejména ve čtvrtém setu posadil do sedla domácí tým, který otočil nepříznivý stav 12:18. Brno ještě kontrovalo a srovnalo na 21:21, ovšem důsledné hře domácích již nestačilo. 

Ve druhém utkání dostala prostor i děvčata z lavičky, střídání Stillerové se dá označit za úspěšnější, ovšem i tak nepříliš výrazné. Utkání tak nejvíce odvedla čtveřice nejmladších, tedy nahrávačka Vondráková, smečařka Weissová, libero Digrinová a blokařka Pavlišová, která zažívá zářivé týdny. Výkon elitních hráček týmu, tedy Helanové a Neterdové se dá tentokrát považovat za spíše průměrný a defakto rozhodující. Pěkný vstup do utkání měla druhá nahrávačka Hývnarová. 

Komentář trenéra (Nezhoda): Pokud hrajeme na hranici možností, dokážeme být lepší než řada soupeřů, náš výkon je však nestály a chybí důvěra ve výkon jednotlivých hráček. Dostaneme eso kdy nemáme, předvedeme šňůru chyb na podání, když se to nejméně hodí. Hráčky, které dříve zdobila obrana, jsou dnes průměrné. Výkonnostní posun prodělává Vondráková, jen její hře občas chybí řád. A konečně, našemu týmu chybí jedna ryzí útočnice, která by zvrátila osud v náš prospěch. 

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 1. a 2. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

11.11. 10:00 VK Královo Pole B - Slovan Ivančice JKY 3:1
  13:00 VK Královo Pole B - Slovan Ivančice JKY 3:2
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-A: 4. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, I. skupina

5.12. 09:00 VK Královo Pole A - Gym. Šlapanice 2:0
  10:30   - VK Znojmo-Přímětice A 2:1
  11:45   - Sokol Brno I. 2:0
           
Komentář:

4. kolo kraje žákyň nás už podruhé za sebou dotáhl do Znojmo. Soupeři v naší skupině byly Znojmo-Přímětice, Sokol Brno I a Gym. Šlapanice. Poslední jmenovaný byl zároveň náš úvodní soupeř. Po vlažném začátku a několika nevynucených chybách jsme začali zodpovědně plnit své úkoly a zápas jsme vyhráli 2:0. Druhý zápas jsme s domácím družstvem již bylo Znojmo. První set jsme vyhráli, v druhém jsme byli poznamenáni srážkou dvou hráček (Stázka Drápalová, Sísa Stráská) kdy bohužel Stázka odešla z tohoto souboje jako poražená a musela střídat, do zápasu už se nevrátila, ale vše je v pořádku, poslední zápas proti Sokolu již odehrála, druhý set jsme se již z této situace nedokázali oklepat a set jsme prohráli. Tie break jsme nejtěsnějším rozdílem vyhráli. Závěrečným zápas jsme odehráli pro nás již s tradičním soupeřem, kterým byl Sokol Brno I, Sokolu šlo o všechno, prohra s námi by znamenala sestup z 1. čtyřky. Zápas to byl velice vyrovnaný, ale vždy v koncovkách jsme set dokázali urvat.

Martin Štětka, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT