7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 2. týdne

Logo_Ozveny_tydneSoutěžní start do nového roku byl opravdu bohatý. Všechna dorostová družstva pokračovala ve svých soutěžích a i žákyně odstartovaly svoji pouť za vavříny vítězů ve finále ČP. Ostravská extraligová mise byla vcelku úspěšná, pouze 2 body zůstaly domácím, ale ostatním družstvům se bohužel, tak dobře, nedařilo.

 

 

 

U-19: 17. a 18. kolo Extraligy juniorek, skupiny B

9.1. 10:00 TJ Ostrava - SG L. Daňka Brno 0:3
14:00 TJ Ostrava - SG L. Daňka Brno 0:3
           
Komentář:

Sestava: Šloufová, Mikelová, Plešingrová, Vaďurová, Podhrázká, Minaříková, (Polická), Libero: Vaňková

Do Ostravy jsme přijeli s jasným cílem získat 6 bodů, abychom si zajistili místo v prvních šesti nejlepších týmech extraligy juniorek. Proti nahecované Ostravě jsme nastoupili velmi dobře, a to i přes to, že náš odjezd z Brna byl už v 6:15. Díky chybám Ostravy na útoky a našemu nezkaženému servisu jsme vyhrávali 3:0. Po našich menších problémech na přihrávce Ostrava vyrovnala, ale my jsme opět servisem a výborným útokem utekli na stav 18:6, takže vítězství v prvním setu bylo téměř v našich rukách. Bez větších problémů jsme první set vyhráli 25:14. Do druhého setu jsme vstoupili bohužel trošku hůř, Ostrava přitlačila servisem a my jsme měli problém na přihrávce a prohrávali jsme 0:5. Díky servisu Šárky a obraně jak na síti, tak v poli jsme vyrovnali stav na 5:5. Opět přišli problémy s přihrávkou, tak za stavu 9:13 přišla do hřiště mladší posila Týnka, která přihrála za jedna a vytvořila možnost útoku středem, který byl úspěšný. V tomhle setu Ostrava rozhodně zlepšila servis a útok. Druhý set jsme museli hodně zabojovat a tak bylo drama až do posledního bodu, ale právě díky bojovnosti jsme vyhráli 25:22. Třetí set byl vyrovnaný až do stavu 22:22. Za stavu 24:22 ukončila zápas svým esem Lenka Podhrázká.

 

Sestava: Šloufová, Mikelová, Plešingrová, Vaďurová, Podhrázká, Minaříková, (Polická, Ledahudcová, Přibylová, Neterdová), Libero: Vaňková

Do druhého zápasu jsme nastoupili opět s cílem zvítězit a nejlépe 3:0! Byli jsme rozhodně pozornější v obraně a nedělali tolik nevynucených chyb, hlavně na podání a v útoku. Do prvního oddechového času jsme vstoupili s náskokem sedmi bodů a do druhého oddechového času šla Ostrava s pouhými dvěma body. První set skončil 25:10. Druhý set se vyvíjel skoro stejně a tak se díky velkému náskoku do koncovky dostaly i hráčky ze střídačky. Set skončil naší výhrou 25:13. Ve třetím setu byla docela vyrovnaná koncovka, ale i tak byla v naší režii a vyhráli jsme 25:21.

Z Ostravy tedy jedeme všichni spokojení se splněným cílem získat 6 bodů. Jako další klady bych určitě viděla i naši bojovnost, koncentraci, skvělé podání, málo chyb a obranu v poli i na síti.

Markéta Minaříková, hráčka

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 17. a 18. kolo Extraligy juniorek, skupiny A

10.1. 10:00 PVK Olymp Praha - VK Královo Pole B 3:0
  14:00 PVK Olymp Praha - VK Královo Pole B 3:0
           
Komentář:

Dvacet hodin po skončení sobotního programu se naše děvčata pokoušela o překvapení na hřišti silného Olympu. Hrál se poměrně pěkný volejbal, ve kterém byly hráčky našeho soupeře lepší a zaslouženě dvakrát zvítězily 3:0. Nutné však je podotknout, že naše děvčata předváděly to na co momentálně mají a soupeř byl prostě lepší.

Radim Vlček, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 19. a 20. kolo Jm krajský přebor žen I. třídy

9.1. 10:00 Junior Brno - SG L. Daňka Brno 1:3
  13:00 Junior Brno - SG L. Daňka Brno 1:3
           
Komentář:

V sobotu a neděli čekal na juniorky KP náročný program v sobotu dvě utkání v krajském přeboru žen na palubovce čtvrtého týmu tabulky Junioru Brno a v neděli cesta k dvěma utkáním na Olympu Praha. V obou případech byl náš soupeř favoritem, ale naše děvčata se chtěla poprat o každý set, který odehrají. Toto tvrzení potvrdilo hned první sobotní utkání, kdy oba týmy bojovaly o každý bod a konečným výsledkem byla výhra našich barev 3:2 a tím dva cenné body do tabulky. Ve druhém utkání se našim děvčatům výsledkově již tolik nedařilo a podlehli soupeřkám 3:0. 

Radim Vlček, trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 17. a 18. kolo Extraligy kadetek, skupiny B

8.1. 13:00 TJ Ostrava - SG L. Daňka Brno 0:3
  15:30 TJ Ostrava - SG L. Daňka Brno 3:2
           
Komentář:

Kadetky ztratily dva body v utkání s Ostravou. Po snadném vítězství 3:0 v prvním zápase dostaly prostor hráčky z lavičky. Ty neudržely nastolený trend a několikrát využily pomoc svých hráček ze základní sestavy. Brno zvítězilo ve druhém a třetím setu, rozhodující koncovku však nezvládlo, stejně tak jako vstup do tiebreaku. Ostrava druhé utkání po boji vyhrála a připsala si dva boje do tabulky o páté až osmé místo. Na straně Brna vynikala zejména hra "ostřílených" žákyň Vondrákové, Weissové a Digrinové, skvělé momenty měla také Neterdová, Doplatila však na pokles koncentrace v průběhu druhého utkání a nezadařilo se ji ani v tiebreaku. Solidním výkonem si odbila premiéru na smeči kapitánka Helanová.

 

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 1. a 2. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina I.

10.1. 10:00

Junior Brno B JKY

- VK Královo Pole B 3:1
  13:00 Junior Brno B JKY - VK Královo Pole B 3:2
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-A: 4. turnaj Českého pohár žákyň, Finálová skupina I.

9.1. 09:00 VK Královo Pole A - ŠSK Bílovec 2:0
  12:45   - PVK Olymp Praha B 2:0
  15:15   - PVK Olymp Praha A 2:0
  17:45   - BVC Chodov 0:2
10.1. 09:45   - VK UP Olomouc 2:1
  11:00   - TJ Nový Jičín 2:0
  14:45   - Slavia VŠ Plzeň 0:2
           
Komentář:

V tomto víkendu jsme odehráli první kolo republikové části Českého poháru žákyň v Brandýse nad Labem.

Sobotní první zápas jsme odehráli proti nám dobře známému soupeři z Bílovce. Od začátku jsme na tohoto soupeře tlačili servisem, který jsme doplnili kvalitní obranou. První set jsme v rychlém tempu vyhráli. V druhém setu jsme začali dělat velké množství nevynucených chyb a tak jsme za stavu 7:10 vystřídali Elišku Pokornou a Adélu Hrnčířovou, které dokázali set otočit díky kvalitnímu servisu Adély Hrnčířové a útoku Elišky Pokorné. Zápas jsme nakonec vyhráli 2:0 na sety

Druhý zápas jsme sehráli s prvním pražským celkem, kterého jsme měli v tento den potkat. Po vlažném začátku z naší strany kdy jsme prohrávali o 5 bodů jsme hlavně díky našim kůlovým hráčkám Daniele Digrinové a Janě Weissové začali postupně vývoj prvního setu otáčet, což se nám povedlo i díky pestré hře v koncovce kdy naše nahrávačka Petra Vondráková začala využívat středové hráčky, které připisovali bod za bodem. Druhý set byl od začátku vyrovnanější, ale i díky mnoha nevynuceným chybám ze strany Olympu B jsme i druhý set vyhráli, celkově 2:0 na sety.

V třetím zápase sobotního dne jsme narazili na druhý pražský tým. Soupeř se snažil od začátku tlačit na servisu, ale právě z toho pramenilo mnoho nevynucených chyb, čehož jsme dokázali využít a po krásné sérii na servisu od Kateřiny Kuníkové jsme první set poměrně hladce vyhráli. Druhý set byl v poměrně stejném tempu kdy díky kvalitní síti jak v útoku tak i v obraně, jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Závěrečný zápas sobotního dne jsme sehráli s Chodovem. Již od začátku tohoto zápasu jsme věděli, že Chodov bude nejkvalitnějším soupeřem tohoto dne. Bohužel již na hráčkách bylo znát, že již v pátek odehráli zápasy Extraligy kadetek v Ostravě a čekala je cesta přes celou republiku, což se projevilo na jejich fyzické únavě. Zápas jsme bohužel prohráli 0:2 a tak jsme po prvním dni figurovali na druhém místě.

První zápas druhého dne jsme hráli s našim tradičním soupeřem z Olomouce. Celý zápas byl poměrně vyrovnaný a tak se čekalo na to, kdo udělá více chyb. V prvním setu jsme to bohužel byli my, ale po pár změnách jsme druhý set poměrně hladce vyhráli a tak poprvé jsme se dostali do tie breaku. Od začátku jsme bohužel pořád jen dotahovali, což se ale za stavu 11:13 změnili a rázem jsme se díky kvalitnímu servisu a obraně jak na síti tak v poli dostali do vedení a tie break jsme vyhráli.

Půlhodiny po tie breakovém utkání s Olomoucí jsme nastoupili proti poslednímu moravskému soupeři, jimž byl Nový Jičín. Zde jsme dali šanci postupně všem hráčkám a i díky zodpovědnosti jednotlivých hráček na svých postech jsme oba dva sety vyhráli.

Závěrečný zápas celého prvního kola jsme odehráli s Plzní. V zápase jsme se vždy předháněli ve vedení. Bohužel byli jsme to my, kdo pak neustál jednu až dvě série na servisu soupeře, kdy jsme nebyli schopni kvalitně odútočit a poté ubránit plzeňský útok.

Celkově jsme skončili v prvním kole na 2. místě. Toto kolo hodnotíme oba dva trenéři velmi pozitivně, jelikož se nám ukázalo, kde máme slabiny a kde je potřeba ještě hodně pracovat.

Příští kolo ČP by se mělo odehrát v Chodově v termínu 20. - 21. 2. 2016

Martin Štětka, asistent trenéra

  odkaz na tabulku soutěže

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT