7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 3. týdne

Logo_Ozveny_tydneUplynulý víkend byl ve znamení posledních utkání základních skupin dorosteneckých Extralig. Kromě kadetské soutěže, kde byly karty rozdány již před víkendovými duely, všechna utkání juniorské Extraligy měla svoji velkou důležitost, jelikož si z nich získané body naše družstva přenáší do další části soutěže. Naštěstí většina zůstala v Brně. V krajské soutěži udělaly kadetky výrazný krok ke splnění svého postupového cíle, když porazily své konkurentky z Břeclavi.

 

 

 

U-19: 19. a 20. kolo Extraligy juniorek, skupiny B

17.1. 10:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Šternberk 3:1
14:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Šternberk 3:1
           
Komentář:

Zostava: Šloufová, Chevaliérová, Tesařová, Kopáčová, Hrazdirová, Podhrázká, libero Vaňková, striedali: Přibylová, Vaďurová, Polická, Plešingrová, Ledahudcová

V poslednom kole základnej časti extraligy junioriek sa hralo o dve víťazstvá, konečné umiestnenie v tabuľke, o šesť bodov zo vzájomného dvojzápasu už postupujúcich družstiev do nadstavbovej časti extraligy junioriek. Úlohu sme potvrdili ziskom dôležitých šiestich bodov, ktoré si nesieme do nadstavby. Náš úspech nás posúva do nadstavby spolu s Prostějovom a práve zdolaným Šternberkom.

Koncentrovaný vstup do zápasu sa prejavil víťazstvom v prvom sete v pomere 25:14, druhý set súper zlepšil podanie a naše chyby práve v tejto hernej činnosti rozhodli o prehre setu 21:25. Zlepšená hra v treťom a štvrtom sete hlavne v útoku a na podaní nám zaručila výhru 25:21 a 25:13 a víťazstvo v prvom zápase .

Druhý zápas mal rovnaký priebeh, výhra prvého setu 25:19, prehra druhého setu 20:25 pri veľkom počte chýb, zlepšená hra v treťom a štvrtom sete 25:17, 25:19 a celková výhra v zápase 3:1. Pochvalu si zaslúžia všetky hráčky, výkonom v útoku vynikala Kopáčová a v obranných činnostiach libero Vaňková.

Marek Meriač, hlavní trenér

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 19. a 20. kolo Extraligy juniorek, skupiny A

17.1. 12:00 VK Královo Pole B - VSK Slavia TU Liberec 0:3
  16:00 VK Královo Pole B - VSK Slavia TU Liberec 3:0
           
Komentář:

Závěrečné kolo základní části EX-JKY na naši palubovku přivedlo tým Liberce. Již před vzájemnými zápasy bylo jasné, že oba týmy budou hrát spodní část nadstavbové části a tak pro oba celky šlo o velmi důležité utkání. 

První utkání lépe zvládli hráčky Liberce, které do utkání naskočili lépe a ujali se vedení 1-0. Druhý set patřil jednoznačně našim barvám, kdy jsme soupeřkám povolili jen 16 bodů. Bohužel to bylo vše, co se týká získaných setů v prvním utkání. Ustrašený výkon ve třetím a čtvrtém setu vedl k porážce našich barev a Liberec tak zvítězil 3-1 a získal tak tři body.

Druhé utkání se odehrávalo od začátku pod taktovkou našeho týmu. Dobrý servis, odvaha na útoku a skvěle hrající Tereza Diatková. Tak by se daly charakterizovat sety odehrané ve druhém duelu. A protože soupeř neměl sílu odrazit tento tlak, tak se hrály jen tři a naše družstvo tak dosáhlo na vítězství 3-0 a tím zároveň na tři body. 

Radim Vlček, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 21. a 22. kolo Jm krajský přebor žen I. třídy

16.1. 11:00 SG L. Daňka Brno - VK Křenovice A 0:3
  13:00 SG L. Daňka Brno - VK Křenovice A 0:3
           
Komentář:

Křenovice potvrdili, že věk u žen nehraje roli, pokud se snoubí s krásou a herní inteligencí. Kadetky možná byly o pár let mladší, zkoušenost a herní entuziasmus byl ale na straně Křenovických. Zatímco první utkání bylo zcela v režii hostí, ve druhém musely křenovcké ženy daleko více bojovat, aby dosáhly třísetového vítězství. 

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 18. a 19. kolo Extraligy kadetek, skupiny B

16.1. 11:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Šternberk 3:0
  15:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Šternberk 0:3
           
Komentář:

Sestrava: Vondráková, Helanová, Stillerová, Neterdová, Fialová, Stráská, libero Polická, střídaly: Hývnarová, Daňková

Skupina B extraliga kadetek je již rozhodnutá, obě družstva se tak mohla více soustředit na výkon svých hráček na hřišti. Oběma týmům navíc chyběly největší opory jako Šenková, Dudová či Orvošová na straně jedné nebo Vaďurová se Šloufovou a Weissovou na straně Brna. V prvním utkání bylo Brno lepším týmem, vydělalo i na zařazení Hanouskové na post univerzálky, kde nepředstavovala tokovou útočnou hrozbu. Brněnský útočný potenciál nejvíce ztělesňovala Neterdová, jejíž výkon byl nejen nejlepší na hřišti, ale pravděpodobně i v sezóně. Osu týmu dále vyztužila na liberu hrající Polická a nahrávačka Peťa Vondráková. Brněnské hráčky ovládly obě napínavé koncovky a zvítězily 3:0.

Sestava: Vondráková, Daňková, Stillerová, Neterdová, Fialová, Stráská, libero Polická, střídaly: Hývnarová, Helanová

Druhé utkání neslo patrné projevy únavy, když část družstva absolvovalo utkání kraje žen. Šternberk navíc vsadil na útok Hanouskové z hlavního kůlu a tento tah se u vyplatil. V zápase se nedařilo zejména smečařkám Daňkové a Fialové, které se v útoku naopak trápily. Druhé zápas příliš kvalit nepřinesl, k nejlepším hráčkám na hřišti patřila opět Vondráková, která svým útokem v mnoha momentech převyšovala své spoluhráčky. 

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 3. a 4. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina I.

17.1. 10:00

VK Královo Pole B

- Lokomotiva Břeclav B 3:0
  13:00 VK Královo Pole B - Lokomotiva Břeclav B 3:0
           
Komentář:

Posílené a porážkami zocelené kadetky Králova Pole čekalo těžké dvojutkání se stejně starými hráčkami z Břeclavi. Současně se jednalo o nepřímý boj o postup do baráže o první ligu kadetek. První utkání bylo ze strany Brňanek velmi bojovné a stále ještě lehce sehrávací. V každém setu jsme se prali s vyrovnaným stavem až do koncovek, kde jsme pokaždé ukázali silnější mentální rozpoložení a především herní kvalitu. První utkání jsme vyhráli zaslouženě 3:0 po místy velmi pohledném volejbalu. Druhé utkání bylo o poznání méně pohledným, méně jsme komunikovali, postupem času se více a více projevovala únava. První set jsme prohrávali dokonce 10:16 a 19:22, složitou koncovku jsme ale opět ustáli a to našeho soupeře definitivně zlomilo. Druhé utkání opět za tři body, takže veledůležitý víkend byl zakončen veleúspěšně.

Petr Pavlica, trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-A: 6. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, I. skupina

16.1. 09:00 VK Královo Pole A - Gym. Šlapanice 1:2
  10:30   - VK Znojmo-Přímětice A 2:0
  11:45   - Sokol Brno I. 0:2
           
Komentář:

V sobotu se odehrálo 6. kolo kraje starších žákyň. Kvůli velké marodce jsme na tento turnaj odjeli jen s 8. hráčkami. 

První zápas jsme odehráli s Gymnáziem Šlapanice. V prvním setu jsme předváděli na žákovskou úroveň velmi pěkný volejbal. Ve druhém setu jsme začali kupit mnoho nevynucených chyb a dovolili jsme soupeři aby se rozehrál. V tie breaku jsme si vytvořili náskok a až do stavu 7:1 jsme ovládli utkání, jenže pak nás zničil dlouhý vysoký servis, se kterým si holky nedokázali poradit. Šlapanice náš náskok stáhli a vybudovali si vlastní, který si již do konce zápasu pohlídali.

Druhý zápas jsme odehráli s největším soupeřem jimž bylo Znojmo Přímětice. V prvním setu jsme se stále přetahovali o vedení, ale více toho pomyslného štěstíčka v koncovce mělo Znojmo. V druhém setu jsme poměrně dlouho drželi krok se soupeřem, což se ale změnilo dík jedné sérii na servisu soupeře a naší nesoustředěností na přihrávce i v obraně. 

Závěrečný zápas byl zápasem o vše, kdo v zápase se Sokol Brno prohraje padá do druhé čtyřky. Důležitost zápas si holky uvědomily a již od začátku si šli za svým cílem. První set jsme i díky kvalitnímu servisu Pavlišové vyhráli poměrně rychle a hladce. Druhý set pokračoval ve stejném tempu co se kvality volejbalu z naší strany týče a dokráčeli jsme si za svým cílem, jimž bylo porazit Sokol Brno a udržet se v elitní skupině kraje žákyň.

Martin Štětka, trenér

  odkaz na tabulku soutěže


ŽKY-M: 6. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, III. skupina

16.1. 09:00 VK Královo Pole A - Spartak Velká Bítěš 2:0
  10:30   - VK Královo Pole D 2:1
  11:45   - VK Znojmo-Přímětice B 2:1
           
Komentář:

V sobotu jsme jeli do Velké Bíteše odehrát další kolo Krajského přeboru žákyň. Odehráli jsme celkem tři zápasy. První skončil výhrou pro nás 2:0 nad hráčkami týmu Velká Bíteš. Druhý zápas jsme hráli proti VK KP ,,D“,  který skončil opět naší výhrou 2:1. Po dlouhém čekání a mrznutí jsme se dočkali i třetího zápasu proti Příměticím  ,,B“.  Celý turnaj jsme zakončili vítězstvím 2:0. Postoupili jsme do druhé skupiny. Dbali jsme na zlepšení servisu a útoku. Úkolů bylo ovšem víc a víceméně jsme je dokázali splnit. Turnaj byl i přes nedostatky velmi zdařený.

Leňa Jílková a Áďa Wachtarzová, hráčky

  odkaz na tabulku soutěže

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT