7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 5. týdne

Logo_Ozveny_tydneVzhledem k pololetním prázdninám se v mládežnických soutěžích rozběhly pouze finálové skupiny dorosteneckých Extralig. U-19 přivezla z "horké půdy" lídra skupiny A, Českých Budějovic remízu, JKY nedokázaly využít výhody domácího prostředí proti juniorkám Ostravy a naopak U-17 dokázala této výhody využít proti stejně starým děvčatům ze Španielky Řepy.

 

 

U-19: 1. a 2. kolo Extraligy juniorek, skupina o 1.-6. místo

30.1. 20:00 VK ČEZ Č. Budějovice - SG L. Daňka Brno 1:3
31.1. 10:00 VK ČEZ Č. Budějovice - SG L. Daňka Brno 3:0
           
Komentář:

Základní sestava: Šloufová, Kopáčová, Minaříková, Ledahudcová, Plešingerová, Chevalierová, libero Vaňková.

V sobotu jsme odehráli 1. kolo druhé části extraligy juniorek. Bohužel se nám nepodařilo získat všech šest bodů, ale pouze tři.
V neděli se základní sestava nijak nezměnila, ale zápas skončil 3:0 ve prospěch soupeře a to hlavně díky selhání na přihrávce.

Jitka Vaďurová, hráčka

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 1. a 2. kolo Extraligy juniorek, skupina o 7.-12. místo

30.1. 18:00 VK Královo Pole B - TJ Ostrava 0:3
31.1.  10:00 VK Královo Pole B - TJ Ostrava 0:3
           
Komentář:

V prvních dvou kolech nadstavbové části jsme na domácí půdě hostili Ostravu, která v tabulce byla před námi o tři body a tudíž šlo o důležité zápasy. Bohužel zápasy náš tým nezastihly v dobré formě a našim soupeřkám jsme podlehli 0:3 a 1:3. Našemu týmu vázla především souhra v útoku a také naše obrana na síti byla žalostná. Hlavně v druhém utkání se nedá vyčíst našim děvčatům bojovnost, která ale bohužel na našeho soupeře nestačila. Ostrava nám odskočila v tabulce již na 9 bodů. Boj o udržení v EX-JKY se nám tímto komplikuje, ale určitě uděláme vše pro to abychom soutěž udrželi.

Radim Vlček, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 7. a 8. kolo Extraligy kadetek, skupina o 7.-12. místo

30.1. 12:00 SG L. Daňka Brno - SK Španielka Řepy 3:1
  16:00 SG L. Daňka Brno - SK Španielka Řepy 3:0
           
Komentář:

Sestava: Vondráková, Helanová, Stráská, Neterdová, Fialová, Pavlišová, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Hývnarová, Pokorná, Weissová.

Nejvíce bodující hráčky: Weissová 18, Helanová 15, Neterdová 14. 

Úvod prvního utkání nástavby o šesté až dvanácté místo přinesl nervózní volejbal, a to zejména ze strany domácího týmu. Ten udělal nepředstavitelné množství chyb, kterých pražský soupeř plně využil. Od úvodu se nedařilo smečařce Fialová, která byla již za stavu 7:14 vystřídaná Weissovou. Ta přinesla do hry razanci a společně s Helanovou se stala nejvíce bodující hráčkou utkání. Přes špatný vstup Brno předčilo pražského soupeře s postupem času na všech postech, díky čemuž jednoznačně zvítězilo ve druhém setu. Vstup do toho třetího nebyl zdařený, Brňanky po špatném úvodu nabraly sedmibodové manko, ovšem koncovka patřila výbornému domácímu podání, kterému přispěla i střídající Hývnarová. I čtvrtou sadu rozhodla až koncovka. Brno sice ještě v technickém tajmu ztrácelo dva body, znovu si ale pomohlo podáním a set otočilo na konečných 25:19.

Sestava: Vondráková, Weissová, Stráská, Neterdová, Helanová, Pavlišová, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Hývnarová, Pokorná.

Nejvíce bodující hráčky: Stráská 14, Vondráková 10, Neterdová 9

Druhé utkání nebylo tak kvalitní jako první. Soupeř nehrál s takovým zaujetím a dovolil Brnu nejen řídit jeho průběh, ale zapojit i hráčky, které do utkání ještě nenastoupily. Vydařilo se střídání nahrávačky Hývnarové na místo univerzálky a zapojení Vondrákové v útoku. V utkání mile překvapila nejmladší hráčka na hřišti Silvie Stráská, která na postu blokařky zaznamenala krásných 14 bodů a byla nejlepší hráčkou utkání.

Komentář trenéra (Nezhoda): Vstup do víkendového souboje byl příšerný, nejdříve to vypadalo, že ze hřiště bude muset Helanová, poté ale střídala Fialová s Neterdovou, která se nebyla schopna trefit do míče. Druhý set přinesl vyrovnaný úvod a po několika vydařených akcích jsme získali ztracenou sebedůvěru v naše schopnosti. V obou utkáních jsme si pomohli výbornou obranou na síti a podáním, zvládáme hrát i solidně rychle. Děkujeme divákům za to, že nás vehementně povzbuzovali, protože emoce na hřišti jsou naší nejslabší stránkou a musíme na nich zásadně zapracovat. 

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT