7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 6. týdne

Logo_Ozveny_tydneDále pokračovaly fáze finálových skupin republikových extraligových soutěží. Domácí prostředí pro nás znamenalo maximální bodový zisk, kdy obě plzeňská družstva získala dohromady dva sety, ale v juniorské kategorii obě utkání "nebyla procházkou řůžovým sadem". JKY se pokusily bodovat na půdě silného Přerova. Bohužel i zásluhou rozhodčího se tento záměr nezdařil a k záchraně v soutěži musí pomoci vítězství v dalších utkáních.

 

 

U-19: 3. a 4. kolo Extraligy juniorek, skupina o 1.-6. místo

6.2.  16:00 SG L. Daňka Brno - VK Slavia VŠ Plzeň 3:0
7.2. 10:00 SG L. Daňka Brno - VK Slavia VŠ Plzeň 3:1
           
Komentář:

Základní sestava: Šloufová, Kopáčová, Suchá, Chevalierová, Ledahudcová, Podhrázká a libero Vaňková.

O víkendu jsme odehráli dva zápasy proti Plzni. Do těchto zápasů jsme vstoupili s jasným cílem a to vyhrát 6 bodů, což se nám taky podařilo. Naše hra začala dobře, měli jsme přihráno, nahráno a složeno. Mohl by se o něco málo snížit počet nevynucených chyb . První zápas jsme vyhráli 3:0. Fungovala obrana v poli, útoky, nekazili jsme podání a hráli jsme jako tým.

Základní sestava: Šloufová, Kopáčová, Suchá, Chevalierová, Ledahudcová, Podhrázká a libero Vaňková.

Druhý zápas jsme nezačali úplně v nejlepším a to se také projevilo prohraným prvním setem. Nešel nám příjem a když už jsme to příjmuli, nedokázali jsme složit a vetšina útoků končila v autech. Po prvním prohraném setu jsme se, ale nesložili a šli jsme do druhého setu na plno. Druhý set jsme ze začátku docela kazili příjem, ale postupem to bylo lepší a dokázali jsme přijmout tak aby jsme mohli složit. Vyhráli jsme 3:1.

Kristýna Polická, hráčka

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 3. a 4. kolo Extraligy juniorek, skupina o 7.-12. místo

6.2. 16:00 Volejbal Přerov - VK Královo Pole B 3:0
7.2.  12:00 Volejbal Přerov - VK Královo Pole B 3:1
           
Komentář:

Bohužel ani z dalšího kola nadstavbové části jsme nepřivezli potřebné body. Náš soupeř byl jasným favoritem v tomto dvojutkání. Náš cíl byl soupeře co nejvíce potrápit a zisk jakéhokoli bodu by byl úspěch.

Sobotní utkání bylo od začátku v režii domácích děvčat, která dobře útočila a dobře bránila na síti. První dva sety tak ovládli dvakrát 25:19. Ve třetím dějství se obraz hry změnil. Náš tým lépe servíroval a utočil a hned to bylo znát. Do koncovky jsme šli za slibného stavu 21:19 pro naše barvy. Bohužel, jsme v této pasáži pomohli soupeři naprosto zbytečnými zkraty a ty nás stály zisk třetího setu, který jsme prohráli 27:25.

Druhý den jsme do utkání vlétli jako uragán a v pozměněné sestavě jsme vyhrály 25:14 a i druhá sada se vyvíjela v náš prospěch až do stavu 19:13. Od tohoto stavu jsme znervózněli na přihrávce a náš soupeř se začal dotahovat. A, když jsme k tomu přidali dvě zbytečné individuální chyby, došlo na vyrovnanou koncovku. Bohužel tu ovlivnil rozhodčí, který nepochopitelně neodpískal při našem setbolu domácím tažený míč a vzápětí našemu týmu pískl dvoják(24:23). Tuto koncovku jsme nakonec prohráli 28:26. Tento vývoj domácí nastartoval a další dva sety získal v poměru 25:13 a 25:20. Závěrem musím konstatovat, že minimálně o jeden bod možná o výhru nás připravil pan rozhodčí, ale s tím bohužel nic neuděláme, protože jak se říká ten je pán na hřišti což opravdu předvedl.

Radim Vlček, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 7. a 8. kolo Extraligy kadetek, skupina o 7.-12. místo

6.2.  18:00 SG L. Daňka Brno - TJ Lokomotiva Plzeň 3:0
7.2.  12:00 SG L. Daňka Brno - TJ Lokomotiva Plzeň 3:1
           
Komentář:

Sestava: Vondráková, Helanová, Neterdová, Fialová, Weissová, Vaďurová libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Hývnarová, Polická.

Do prvního utkání proti Lokomotivě Plzeň jsme vstoupili v bojovném duchu, tlačili jsme soupeře hlavně na servisu, soupeř udělal nepředstavitelné množství chyb jak na přihrávce tak následně i v útoku. Po dlouhé době se opět hráčka Neterdová objevila na postu blokařky, kde odvedle dobrou práci, tak samo i Fialová, kterou jsme z důvodu nemoci obou tradičních blokařek postavili na post blokařky a tam se vůbec neztratila. Ve druhém setu se soupeřovi začalo dařit na servisu a několika sériemi si pomohli k vyrovnanému stavu do poloviny setu. Od poloviny setu jsme ale zvyšili obrátky a set jsme dovedli do vítězného konce. Třetí set byl už podle vývoje jen formalitou.

Sestava: Vondráková, Weissová, Neterdová, Helanová, Vaďurová, Fialová libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Grabovská, Polická.

Do druhého utkání jsme nevstoupili tak dobře jako do prvního. Po mnoha nevynucených chybách jsme první set prohráli, ale koncovka set nás nakopla, kdy jsme soupeře ze stavu 9-21 stáhli na 21-25. Od druhého setu se zápas odvíjel jen v naší řezii. a soupeře jsme již nepustili k ničemu. Hodně dobře se osvědčila varianta s Petrou Vondrákovou na postu univerzálky. Svou extraligovou premiéru si odbila i mladá hráčka Květka Grabovská, které prokázala své herní kvality.

Martin Štětka, asistent trenéra

 

odkaz na tabulku soutěže

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT