7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 7. týdne

Logo_Ozveny_tydneNáročný program čekal děvčata z družstva U-19, jelikož celá základní sestava musela zkombinovat dvojutkání juniorské extraligy s Extraligovým utkáním žen. Bohužel se družstvu JKY nedařilo více bodovat v existenčních utkáních s Frýdkem-Místkem a v boji o záchrnau už jde opravdu do "tuhého". Žákyně A si tentokráte nenechaly vítězství v nejvyšší skupině krajského přeboru ujít a v posledním kole budou bojovat o prvenství v základní části. Také žákyně M mocně finišují v boji o finálový turnaj. 

 

U-19: 5. a 6. kolo Extraligy juniorek, skupina o 1.-6. místo

13.2.  12:00 PVK Olymp Praha - SG L. Daňka Brno 1:3
14.2. 12:00 PVK Olymp Praha - SG L. Daňka Brno 1:3
           
Komentář:

Sestava: Šloufová, Chevalierová, Podhrázká, Kopáčová, Plešingrová, Ledahudcová, libero Vaňková, Střídaly: Přibylová, Vaďurová, Neterdová

Tento víkend jsme hrály na domácí půdě Olympu. Sobotní utkání jsme nezačaly příliš dobře, hned v prvním setu jsme prohrály 26:24. Druhý set byl zcela v naší režii jasná výhra 25:10. Třetí a čtvrtý set byl hodně vyrovnaný, Olymp nás držel v tempu a snažil se nás přehrát, což se nepodařilo a oba sety jsme zakončily zcela stejným výsledkem 25:23

Sestava: Šloufová, Suchá, Chevalierová, Podhrázká, Tesařová, Kopáčová, libero Vaňková, Střídaly: Přibylová, Vaďurová, Plešingrová, Ledahudcová

Nedělní utkání jsme zvládly celkem dobře. V prvním setu jsme hrály velmi vyrovnaně se zakončením 25:23. V druhém setu soupeř hodně polevil a my jsme si udržely náskok až dokonce. S přehledem jsme vyhrály 25:11. Začátkem třetího setu jsme značně polevily a Olymp využil své příležitosti. Tento set vyhrál díky našim nevynuceným chybám. Do posledního setu jsme nastoupily s čistou hlavou, velkou bojovností a předešlou prohru nechaly za sebou, celý set jsme otočily v náš prospěch se zakončením 25:18.

Gabriela Kopáčová, hráčka

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 5. a 6. kolo Extraligy juniorek, skupina o 7.-12. místo

13.2. 17:30 VK Královo Pole B - Sokol Frýdek-Místek 0:3
14.2.  10:00 VK Královo Pole B - Sokol Frýdek-Místek 2:3
           
Komentář:

  odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 11. a 12. kolo Extraligy kadetek, skupina o 7.-12. místo

14.2.  10:00 SG L. Daňka Brno - BVC Witte Chodov 3:0
14.2.  14:00 SG L. Daňka Brno - BVC Witte Chodov 3:2
           
Komentář:

Sestava: Vondráková, Weissová, Pavlišová, Neterdová, Helanová, Fialová, libero Digrinová. Střídaly: Grabovská, Daňková

Brněnské kadetky ani do třetice nezaváhaly, když porazily Chodov 3:0 a 3:2. Ve skupině o sedmé až dvanácté místo tak dokázaly dvakrát porazit i poslední tým z Čech a výrazně se přiblížit k účasti na turnaji o páté místo, který bude na konci sezóny pořádat první zklamaný tým z horní tabulky extraligy. K úspěchu přispěl kolektivní výkon všech devíti hráček, které se nedělního dvoj-utkání zúčastnily.  Královopolanky v prvním zápase daleko lépe přihrávaly než jejich soupeř, navíc předvedly vražednou smršť v útoku. Uznejte sami, Brno dosáhlo na 43% úspěšných útoků, ve druhém setu to bylo dokonce 64%! Výrazný podíl na této statistice měla smečařka Weissová, které si připsala 14 bodů z 25 pokusů. Dařilo se ale i ostatním hráčkám, 11 bodů si v utkání připsala Neterdová, 10 nahrávačka Vondráková, která znovu poukázala na výrazný výkonnostní vzestup. Jedno ze svých nejlepších utkání odehrála smečařka Daňková, která přispěla osmi body.

Sestava: Vondráková, Weissová, Pavlišová, Helanová, Daňková, Fialová, libero Digrinová. Střídaly: Grabovská, Neterdová, 

Druhé utkání poněkud rozdíl mezi oběma týmy smazalo. Brno nastoupilo na postu univerzálky s Helanovou na místo Neterdové, která si na chvíli odpočinula, aby následně nahradila Pavlišovou na bloku. V tiebreaku zase Brno nastoupilo v sestavě z prvního setu prvního utkání, tedy na druhé smeči s Helanovou.  Chodovské hráčky v utkání lépe podávaly, co více ale, začaly urputně bránit v poli. Obě družstva se tak statisticky výrazně vyrovnala, v podstatě v žádné činnosti ani jedno nevyčnívalo. Důsledkem toho bylo vyrovnané utkání, které rozhodl až tiebreak. Přesto nutno podotknout, zatím co první set byl vyrovnaný, druhý a třetí jasně připadl Brnu. Do čtvrtého nastoupily brněnské kadetky na nahrávce s Květkou Grabovsou, dříve však, než se dotkla míče, družstvo prohrávalo 1:5. Bodová šňůra, zaviněná naprosto tragickou přihrávkou a jalovým útokem nebrala konce, a to ani po návratu Vondrákové na hřiště. Brňanky završily set ostudným rozdílem 9:25. Zmíněný tiebreak vzaly hráčky velice  vážně a koncentrovaným výkon od první rozehry nenechaly nikoho na pochybách, že chtějí utkání vyhrát. Šest bodů útokem Weissové a Neterdové na proti pouhým dvěma Chodova rozhodlo o konečném vítězství 15:8 a tedy 3:2 na sety. 

Komentář trenéra (Nezhoda): Je potěšitelné, že i ve druhé části sezóny, která se nevyvíjí úplně podle představ, co se umístění týče, se stále zlepšujeme. Po prvním pěti měsících, které jsme spíše přežívaly v vřavě bitvy, nyní čelíme slabším soupeřům a tak se více než na soupeře můžeme soustředit sami na sebe. Výrazně jsme pokročili na podání a rychlé hře, stále nás ale musí zdobit blok. Je dobře, že už se tolik nemusíme strachovat, kdo kde nastoupí, jsme flexibilní a hráčky se dokáží nové situaci přizpůsobit. Každý den, který si odpracujeme jako dnes, je investicí do příštích dnů. Čeká nás nesmírně těžká obhajoba titulu, kde dokonalosti jsme ještě strašně daleko, připravujeme se pomalu ale jistě na příští rok, kde již v extralize nebudeme chtít hrát druhé housle.  Ještě bych podotkl, že se lepšíme na projevu při hře, to byl opravdu náš kámen úrazu. Tak příští týden hurá na Český pohár, hurá na Řepy!

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 9. a 10. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina I.

14.2. 10:00

Sokol Šlapanice JKY

- VK Královo Pole KKY 2:3
  13:00 Sokol Šlapanice JKY - VK Královo Pole KKY 0:3
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 7. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, I. skupina

13.2. 09:00 VK Královo Pole A - Junior Brno A 2:0
  10:30   - Gym. Šlapanice 2:0
  11:45   - VK Znojmo-Přímětice A 2:1
           
Komentář:

V sobotu jsme odehráli 7. kolo kraje žákyň na ZŠ Novolišeňská, kde domácími byli Junior Brno. Turnaje se zúčastnili kromě našeho týmu a pořadatelského týmu i Gymnázium Šlapanice a Znojmo-Přímětice. Do turnaje jsme šli bez 3 hráček základní sestavy, které nás ale přišli podpořit jak psychicky tak i svými hlasivkami a tak to, že jsme turnaj vyhráli bereme jako pozitivní zprávu. Všechny hráčky musím za týmový výkon pochválit. Vyzdvihnul bych výkon Stázky Šenkové, které nastoupila na pozici univerzálky a podala velmi kvalitní výkon.

Martin Štětka, trenér

První zápas jsme hrály s Juniorem Brno. Na začátku jsme se musely rozehrát, ale v půlce úvodního setu jsme se dostaly do hry. Hodně bodů jsme získaly na servisu. Příjem nám taky moc velký problém nedělal. Špatná byla v tomto utkání hra v poli. Hodně chyb jsme dělaly z nepozornosti. Také jsme spolu na hřišti moc nekomunikovaly. Naštěstí jsme zápas vyhrály 2:0. Byl to dobrý vstup do hracího dne.

Stázka Šenková, hráčka

Druhy zápas jsem hráli se Šlapanicemi. V prvním setu jsem hráli dobře byli jsme soustředěné a hráli i pěkný volejbal. Ve druhem setu nám to na začátku taky šlo, ale jeden servis nás rozhodil a vyhrávají jsme asi 24:8 ale servis nám neseděl takže jsem kazili přihrávku a pak jsme to honili někde po hřišti. Ale nakonec když už to bylo 24:17 všichni jsme se tak začali obávat, že to nezvládneme ale nakonec jsme si to přihráli a odútočili. Takže jsme naštěstí nešli do tiebreaku a vyhráli 2:0

Anička Hložánková, hráčka

Poslední zápas jsme hrály s Příměticemi. Bylo to jediné utkání, ve kterém jsme musely hrát tiebreak. V prvním setu jsme hodně tlačily servisem, což nám pomohlo k vítězství. Ve druhém setu jsme body ztratily na přihrávce, kde jsme dostatečně nekomunikovaly. Do zkráceného setu jsme nastoupily se stejným nasazením jako na začátku zápasu. Koncovka tiebreaku byla dost napínavá a se soupeřkami jsme se tahaly o každý bod. Nakonec jsme vyhrály 18:16. V tomto utkání nás nejvíc táhla lavička.

Adéla Hrnčířová, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže


ŽKY-M: 7. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, II. skupina

13.2. 09:00 VK Královo Pole M - Sokol Jehnice A 1:2
  10:30   - Volejbal Vyškov A 2:0
  11:45   - Sokol Brno I. 1:2
           
Komentář:

V sobotu 13.2.2016 nastoupilo družstvo M9 ke svému předposlednímu turnaji v základní části Krajského přeboru žákyň. Oslabeno o kapitánku Áďu Wachtarzovou, Káju Janečkovou a Leňu Jílkovou bojovalo statečně a předvádělo nejlepší výkony v tomto ročníku. Celý turnaj nás zdobila bojovnost v poli. Zároveň jsme ale opět bojovali s přihrávkou. V prvním utkání jsme podlehli 1:2 Jehnicím. V tiebreaku jsme nezvládli již zmíněnou přihrávku. Ve druhém utkání jsme překvapivě porazili Vyškov 2:0. Dávali jsme lepší servis a podařilo se nám vyhnout obvyklé slabší chvilce na přihrávce.  Před posledním zápasem byla postupová matematika jasná. Jakákoliv výhra posunuje do I.čtverky, jakákoliv prohra zajišťuje udržení ve skupině. U soupeřek byla znát větší zkušenost a koncovku tiebreaku Sokol Brno zaslouženě vyhrál. Celé družstvo chválím za předvedený výkon. Zůstáváme v boji Finálový turnaj:)

Véna Starý, trenér

  odkaz na tabulku soutěže


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT