7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 8. týdne

Logo_Ozveny_tydneTento víkend byl vskutku bohatý na zapojení našich družstev do soutěží. U-19 si jde neochvějně za svým cílem pořádat finálový turnaj v Brně, což pocítila na své kůži děvčata z Budějovic. Bohužel družstvo JKY ztratilo dvěmi prohrami v Ostravě i teoretickou šanci na záchranu a bude muset svoji extraligovou příslušnost obhajovat v květnové baráži. Žákyně A podlehly v 2. finálovém turaji ČP pouze Olomouci a obsadily 2. místo. Tím pádem v posledním kole v Bílovci mohou usilovat o celkové prvenství. Držíme jim palce!  

 

U-19: 7. a 8. kolo Extraligy juniorek, skupina o 1.-6. místo

20.2.  16:00 SG L. Daňka Brno - VK ČEZ Č. Budějovice 3:0
21.2. 10:00 SG L. Daňka Brno - VK ČEZ Č. Budějovice 3:0
           
Komentář:

Zostava: Šloufová, Suchá, Tesařová, Kopáčová, Chevalierová, Podhrázká, libero Vaňková, striedali Minařiková, Hrazdirová

V sobotu sme odohrali prvý zápas štvrtého kola nadstavbovej časti extraligy junioriek. Zápas sme mali od prvej rozohry pod kontrolou, určovali sme tempo a vývoj hry, v každom sete sme viedli a nad súperom z Č.Budejovíc sme vo všetkých činnostiach jasne vyhrávali. Iba v druhom sete sa na nás súper doťahoval z dôvodu veľkého počtu chýb v útočných činnostiach. V treťom sete sme opäť podali koncentrovaný výkon a dominovali sme.      

Zostava: Šloufová, Suchá, Tesařová, Kopáčová, Hrazdirová, Podhrázká, libero Vaňková, striedali Chevalierová, Minaříková, Vaďurová

Nedeľný zápas sme odohrali rovnakým spôsobom ako v sobotu. V každom sete sme si rýchlo vybudovali bodový náskok pred súperom a jasne sme na ihrisku dominovali. Veľmi dobre sme podávali a bránili blokom a obranou v poli. Bol to koncentrovaný výkon, ktorý sa ukázal aj na výsledku v jednotlivých setoch. Trápia nás choroby, neboli k dispozícii všetky hráčky a tak po zisku šiestich bodov vyjadrujem spokojnosť a pokračujeme za vytýčeným cieľom ďalej.

Marek Meriač, trenér

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 7. a 8. kolo Extraligy juniorek, skupina o 7.-12. místo

21.2.  11:00 TJ Ostrava - VK Královo Pole B 3:1
  15:00 TJ Ostrava - VK Královo Pole B 3:0
           
Komentář:

Do prvního utkání jsme vstoupili slibně, ale náskok z úvodu jsme nedokázali potvrdit a set jsme prohráli. Druhý set jsme byly lepším týmem a zaslouženě jsme srovnali. V dalších dvou setech byl soupeř lepší a zaslouženě vyhrál. V druhém zápase jsme již zkoušeli různé varianty sestavy a podlehli jsme lépe hrajícímu soupeři jasně 3-0.

Radim Vlček, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 1. a 2. kolo Extraligy kadetek, skupina o 7.-12. místo

19.2.  19:00 SK Španielka Řepy - SG L. Daňka Brno 3:0
20.2.  10:00 SK Španielka Řepy - SG L. Daňka Brno 3:2
           
Komentář:

V patek jsme odehráli zápas proti Španielce Řepy. V domácím kole jsme je porazili 3:0, 3:1, a tak jsme chtěli do zápasu najet a rozsekat je. Moc se nám to nepovedlo a hned první set jsme prohráli. do druhého setu jsme šli s větším nasazením a vyhráli jsme. Naše nesoustředěnost ale vedla k další k prohře a skóre tedy bylo 2:1. Čtvrtý set jsme zase vyhráli a vyrovnali 2:2. Šlo se tedy do tiebreaku, který jsme nezvládli a prohráli 3:2. Celkově nám v patek nešel příjem a vybírání v poli a také jsme toho moc nezablokovali. Jako opora týmu na síti byla Jitka Vaďurova, která nám pomáhala i z kombinací z pipe. Musím také zmínit výborné střídání Lucky Podsedníkové na servis, kdy nezklamala a uhrála pěkných pár bodů. Myslím si tedy že to byl docela dobrý volejbal, jen chybělo vítězství.

Gabriela Fialová, hráčka

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 11. a 12. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina I.

14.2. 10:00

VK Královo Pole KKY

- Junior Brno B JKY 3:0
  13:00 VK Královo Pole KKY - Junior Brno B JKY 3:0
           
Komentář:

Družstvo kadetek sužované nemocemi, zraněními a lyžařskými kurzy nastoupilo ve velmi osekané sestavě k odvetným utkáním s Juniorem Brno, který nás v prvním měření sil dvakrát smetl poměrem 0:3. V první utkání hraném netradičně na ZŠ Milénova byli nepozorní, nedůslední a lehce zmatení. Všechny tři sety měly podobný průběh, dlouho se hrály bodově vyrovnané sety a nebo jsme prohrávali o 4,5 bodů, přesto však důležité koncovky patřily nám a výhra 3:0 byla tedy zasloužená.

Ve druhém utkání byly opět průběhy prvních dvou setů velmi podobné, soupeř točil sestavu, my si to dovolit nemohli, protože nebylo za koho, na bloku se však poprvé objevila Zuzka Nekudová. Třetí set zásadním způsobem zlomila Lucie Podsedníková, která za stavu 13:10 zařídila servisem šňůru 8 mi bodů. Ve třetím setu se odehrálo 36 bodů, přesto však trval rekordních 11 minut. Odveta se vydařilo dokonale a hlavní zásluhu na nich měly obě smečařky, Podsedníková a Novotná. Po šesti bodech se kadetky prozatím posunuly na 2. místo juniorsko-kadetské tabulky.

Petr Pavlica, trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 5. turnaj Českého pohár žákyň, Finálová skupina I.

20.2.  09:00 VK Královo Pole A - PVK Olymp Praha A 2:0
  12:45   - ŠSK Bílovec 2:0
  15:15   - VK UP Olomouc 1:2
  17:45   - TJ Kralupy 2:1
21.2. 09:45   - Slavia VŠ Plzeň 2:0
  11:00   - BVC Chodov 2:1
  14:45   - TJ Lanškroun 2:0
           
Komentář:

Byl to náš první zápas českého poháru,první ranní utkání jsou vždy velmi nervózní,v prvním setě nás tlačily servisem,ale ustály jsme to a vyhrály jsme první set,do druhého setu jsme nastoupily s vetším klidem,dobrou obranou a razantním útokem,zápas jsme vyhrály 2:0.

Jana Weissová, hráčka

V sobotu jsme jako třetí zápas nastoupily proti týmu Olomouce. První set jsme prohrály, protože jsme se zalekly a nehrály jsme naši hru. Dělaly jsme časté a zbytečné chyby. Druhý set jsme vyhrály v koncovce nejtěsnějším možným rozdílem 26:24. Tento set jsme byly již odvážnější a více jsme hrály středem sítě, což trochu  rozhodilo soupeřovu obranu. A šly jsme do tie-breaku.  V tomto setu jsme byly pod velkým tlakem a to se podepsala na naší hře, především na přihrávce. I přes naší bojovnost jsme holkám z Olomouce podlehly. 

Petra Vondráková, hráčka

První nedělní zápas jsme hrály s Plzní. První set jsme uhrály docela snadno, zvítězily jsme 25:11. Druhá sada tak snadná nebyla, koncovka byla napínavá. Nakonec to dobře dopadlo, set jsme získaly poměrem 25:23. Toto utkání jsme vyhrály 2:0 hlavně díky servisu. Byl to dobrý vstup do druhého hracího dne.

Adéla Hrnčířová, hráčka

ředposlední utkání bylo proti našim rivalům z Chodova. Vstoupily jsme do něj s velikou motivací a touhou vyhrát. Díky naší odvaze a útoku středem sítě jsme zvítězily v prvním setu. Druhý set byl od začátku vyrovnaný a napínavý, ale bohužel jsme nakonec podlehly dobrému servisu. Čekal nás tie-break a už od začátku jsme si vybudovaly bodový náskok naprostou soustředěností a důsledností. Chodov začal dotahovat, ale i přesto jsme v opět napínavé koncovce zvítězily. Tento zápas tedy skočil vítězně 2:1 pro Brno.

Daniela Digrinová, hráčka

Komentář trenéra: Je škoda že nás na takto náročný víkend zasáhla marodka klíčových hráček. Bez Neterdové, Polické, Pavlišové, Pokorné a tak tak uzdravené Stráské jsme v extraligových utkáních neměli tolik příležitostí soupeře výrazněji přehrát. Mrzela mě nutnost během prvního utkání přeřadit Terku Helanovou z postu smečařky na blok, protože se jednalo o její nejlepší utkání. Silva ale nebyla po nemoci fit, navíc ji čekaly další dva dny na Českém poháru.  Byl to dobrý zápas, který dovedla nastartovat svým servisem Lucka Podsedníková. Ve druhém utkání zůstalo šest hráček na pospas svému soupeři, vyhraný set považuji za úspěch. Břímě Českého poháru tradičně dopadlo na kvarteto Weissová, Digrinová, Vondráková a Stráská. Zbylých pět hráček jim ale směle sekundovalo, zejména servisem byla prospěšná Áďa Hrnčířová, hru pomáhala dotvořit Květka Grabovská. Za předvedený výkon se můžeme pochválit, na doladění formy máme ještě hodně času.

Erik Nezhoda, hlavní trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: 5. kolo Jm poháru 7. tříd, II. skupina

21.2.  09:00 VK Královo Pole D - Minerva Boskovice 2:1
  10:30   - ZŠ Drásov 2:0
  11:45   - Lokomotiva Břeclav A 1:2
           
Komentář:

První set jsme vyhráli s přehledem. Druhý set nám nešel příjem a útok, a proto jsme prohráli. V tiebreaku jsme zlepšili útok a nahrávku, takže jsme vyhráli.

Nikola Schwarzová, hráčka 

Druhý zápas jsme dobře rozehráli, a vydrželi jsme to až do konce. Dařily se nám bloky, ale v přihrávce jsme poněkud zaostávali. Při vyšší soustředěnosti se nám dařil i servis. Kvůli větší absenci, chyběla nám ústřední nahravačka a smečařka, to bylo těžší, ale utkání jsme i tak vyhráli.

Ela Koulisiani, hráčka

V prvním setu jsme byly o mnoho lepší než Břeclav. Dopadl 25:18 pro nás. Druhý set byl pro Břeclav vítězný. Začaly jsme dělat blbé chyby. Druhý set dopadl 19:25 pro Břeclav. Následoval timebreak a v tom jsme vykročily špatnou nohou. Dopadl 10:15 pro Břeclav. Sice jsme nevyhrály, ale příště to bude lepší.

Alžběta Vejtasová, hráčka

 

 

ŽKY-M: 5. kolo Jm poháru 7. tříd, V. skupina

21.2.  09:00 VK Královo Pole M7 - Lokomotiva Břeclav A 2:0
  10:30   - VK Znojmo-Přímětice D 2:0
  11:45   - VK Královo Pole E 2:0
           
Komentář:

V neděli 21.2.2016 hrály žákyně M7 předposlední kolo Poháru 7.tříd. Startovaly v 5. výkonnostní skupině a jejich jediným cílem byl postup do 4. skupiny. Mimo výkonnostního cíle měly hráčky zvládnout přihrávku míče zadarmo a nekazit podání. Postupně se družstvo utkalo s Břeclaví "C", Znojmem "D", KP "E" a Vyškovem. Všechny soupeře bez problémů porazilo 2:0. Vytyčené cíle se podařilo splnit do puntíku. Tímto výsledkem si hráčky zajistily postup do Finálového turnaje mezi nejlepších 8 družstev. Všichni se již těší na další prověrku v posledním kole základní části.

Václav Starý, trenér

 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT