7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 9. týdne

Logo_Ozveny_tydneJarní prázdniny v Jihomoravském kraji přerušily běh krajských soutěží, takže se činnila pouze extraligová družstva. Největší porci si vzala na svá bedra děvčata z U-17, která ve 3 dnech sehrála 4 utkání v Plzni a Chodově. Nesmírně důležité body z Plzně přivezla U-19, pro kterou 2 vítězství znamenají definitivu, že finále juniorské Extraligy uvidí na přelomu dubna a května Brno !!!

 

 

U-19: 9. a 10. kolo Extraligy juniorek, skupina o 1.-6. místo

27.2.  17:00 Slavia VŠ Plzeň - SG L. Daňka Brno 0:3
28.2. 12:00 Slavia VŠ Plzeň - SG L. Daňka Brno 2:3
           
Komentář:

Zostava: Šloufová, Suchá, Tesařová, Kopáčová, Chevaliérová, Podhrázká, libero Vaňková

V predposlednom kole nadstavbovej časti EX-JKY sme nastúpili na palubovke v Plzni s cieľom upevniť si prvé miesto juniorskej extraligy. Od začiatku zápasu sme hrali koncentrovane a súpera sme dostali vo všetkých činnostiach pod veľký tlak. Jasne sme vyhrali prvý set 25:11. Druhý set mal podobný priebeh, kontrolovali sme jeho vývoj a vyhrali sme 25:19. Tretí set bol viac vyrovnaný nakoľko domáce družstvo začalo hrať na podaní s maximálnym rizikom, čo mu vychádzalo v niektorých situáciách, no do koncovky v sete sme vstúpili s 5 bodovým náskokom a set i zápas sme po veľmi dobrom výkone bez striedania vyhrali.

Zostava: Šloufová, Suchá, Minaříková, Kopáčová, Chevaliérová, Podhrázká, libero Vaňková, striedali: Vaďurová

Druhý zápas sme začali dobre, po druhom technickom oddychovom čase sme si vybudovali náskok a set vyhrali 25:17. V druhom sete domáce družstvo na podaní predviedlo veľmi dobrý výkon a vďaka tejto hernej činnosti nás dostalo pod tlak a set vyhralo. Tretí set bol veľmi vyrovnaný, hralo sa o každý bod veľmi dlho, obe družstvá predvádzali hlavne v obrane v poli úžasné zákroky a rozhodoval o výsledku setu úplný záver kde sme prehrali 25:27, keď domácim pomáhala „dobre postavená sieť“ asi v štyroch prípadoch pri podaní a na útoku. Práve toto športové šťastie domácich nás pozitívne naštartovalo do štvrtého setu, v ktorom sme vždy viedli a vyhrali ho 25:21. Piaty set bol vyrovnaný len do stavu 5:4 v náš prospech, potom sme útok súpera veľmi dobrou obranou eliminovali a v sete dominovali a vyhrali 15:11. Z Plzne si vezieme domov dve víťazstvá,  upevnili sme si prvé miesto v tabuľke a víťazstvo v nadstavbe nám už nik nevezme. 

Marek Meriač, trenér

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 9. a 10. kolo Extraligy juniorek, skupina o 7.-12. místo

 1.3.  11:00 VK Královo Pole B - Volejbal Přerov 1:3
  15:00 VK Královo Pole B - Volejbal Přerov 0:3
           
Komentář:

  odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 9. a 10. kolo Extraligy kadetek, skupina o 7.-12. místo

26.2.  17:30 Lokomotiva Plzeň - SG L. Daňka Brno 3:0
27.2.  10:00 Lokomotiva Plzeň - SG L. Daňka Brno 3:2
           
Komentář:

Sestava: Hývnarová, Helanová, Fialová, Podsedníková, Vaďurová, Neterdová, libero Digrinová

V pátek jsme odjeli na 4zápasový trip, který začal dvojzápasem s Plzní. V předchozím domácím zápase jsme Plzeň porazili 3:0 3:1 a chtěli jsme na tyto výsledky navázat i ve venkovním dvojutkání. K prvnímu zápasu jsme bohužel dorazili 30 minut před začátkem utkání z důvodu dopravních komplikací na dálnici. Tyto komplikace zavinily kratší předzápasovou rozcvičku a to možná byla jedna z příčin prohraného prvního setu. Do druhého setu už jsme na soupeře vletěly v soustředěném tempu a tento set jsme dovedli do vítězného konce. Třetí set skončil v nervydrásající koncovce 30:28 také pro Brno. Dále už jsme zápas nenechaly náhodě a ze čtvrtého setu jsme vytvořili pouze formalitu. 

Sestava: Hývnarová, Daňková, Fialová, Vaďurová, Podsedníková, Stráská, libero Digrinová

Do úvodního setu druhého zápasu jsme narozdíl od prvního dne nastoupili ve vyšším tempu, soupeř se nás až do koncovky držel ale díky kvalitnímu servisu a důsledné obraně vyzněla koncovka vítězně pro Brno. Do druhého setu jsme nastoupili s obměněnou sestavou. Na post nahrávačky nastoupila Peťa Vondráková a místo Lucky Podsedníkové na post smečařky Janča Weissová. Do druhého technického timeoutu měl tento set jasný spád ale poté z důvodu menší soustředěnosti se soupeř vytáhl na rozdíl tří bodů, ale to z jejich strany bylo vše a set jsme dovedli do vítězného konce v poměru 25:16. Do třetího setu jsme nastoupili v základní sestavě pouze s malou změnou. Na post univerzálky nastoupila místo zraněné Vaďurové (obražené prsty) Barča Neterdová. Poslední set jsme vyhráli a s vědomím získání šesti bodů jsme mohly odjet na další dvojzápas do Chodova.

Daniela Digrinová, hráčka

 

odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 6. a 7. kolo Extraligy kadetek, skupina o 7.-12. místo

28.2.  10:00 BVC Witte Chodov - SG L. Daňka Brno 3:2
  14:00 BVC Witte Chodov - SG L. Daňka Brno 3:1
           
Komentář:

Do Chodova jsme jely v sedmi hráčkách. Do prvního setu jsme nastoupily velmi nahecované,protože je to jeden z naších největších soupeřů v ČP-chtěly jsme ho porazit. První set jsme vyhrály 25:17. Druhý a třtí set jsme prohrály ,nedařilo se nám složit míč, Chodov velmi dobře bránil a tlačil nás servisem. Čtvrtý set byl velmi napínavý,prohrávaly jsme v něm o 11 bodů a dokázaly jsme to otočit a dobrou hrou a velikými emocemi jsme si vybojovaly tiebreak,ve kterém jsme bohužel prohrály 11:15.

Jana Weissová, hráčka

Na druhý zápas jsme nastoupily s tím, že chceme oplatit předchozí porážku. Prvni set  jsme vyhrály, byly jsme nahecované. Ale ovšem druhý set byl úplným opakem prvního. Nedařilo se nám na žádné z herních činností a byly jsme málo koncentrované.  Druhý set tedy prohráváme. Na třetí set jsme byli více koncentrované a bojovali jsme, ale ani to nám nestačilo a holkam z Chodova jsme podlehly i ve třetím setu. Čtvrtý sem jsme bojovaly o každý míč. Ale neměly jsme dost sil aby jsme vyhrály, tudíž druhý zápas s Chodovem prohráváme 3:1.

Petra Ondráková, hráčka

 

odkaz na tabulku soutěže


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT