7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 39. týdne

Logo_Ozveny_tydneVíkend patřil žákovským soutěžím kde kromě 1. kola Jihomoravského přeboru žákyň odstartovala také soutěž mladšího žactva - Jihomoravský pohár 7. tříd, a to Kvalifikací.

 

 

 

ŽKY-A: 1. a 2. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

2.10. 10:00

Slovan Ivančice

- VK Královo Pole B 3:1
  13:00 Slovan Ivančice - VK Královo Pole B 3:1
           
Komentář:

Navzdory bojovým podmínkám jsme soupeřky s družstva juniorek Ivančic dokázaly potrápit. Ke konečnému vítězství 3:1 jsme jim bohužel pomohly četnými chybami na příjmu a servisu. Se svým výkonem ale můžeme být spokojené, předvedly jsme pěkný a bojovný výkon.

Druhý zápas jsme hráli opět proti Ivančicím. 1. set jsme hrály nepozorně a dělaly jsme hloupé chyby v poli. Soupeř nám dál jen pár bodů útokem, zbytek jsme si zkazili sami. Neměly jsme tvrdý servis a neradovaly jsme se ze získaného bodu. 2. set jsme hrály jako vyměněné. Chtěly jsme vyhrát a podle toho to i vypadalo. Měly jsme dobré servisy i smeče a lépe jsme pracovaly v poli. Soupeř byl vydeptán z našeho nasazení a tak uhrál jen 9 bodů. Tento set jsme zaslouženě vyhrály. Ve 3. setu jsme se se soupeřem držely krok až do koncovky, kde jsme bohužel 3krát po sobě nedokázali odútočit a to rozhodlo o konečné podobě 3. setu. Ve 4. setu nás soupeř bohužel opět více zatlačil servisem a my sami jsme si nedokázali vytvořit bodovou šňůru na servise a tak jsme bohužel i přes velice kvalitní útok set prohráli.

Peťa Navrátilová, Maki Dědková, Áďa Řičánková (hráčky)

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 1. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, I. skupina

1.10. 09:00 VK KP Brno A - Sokol Brno I. 2:0
  10:30   - Gym. Šlapanice 2:0
  11:45   - VK KP Brno D 2:1
           
Komentář:

První zápas 1. kola žákyň jsme se utkali proti Sokolu Brno, který již za sebou měl tiebreakové utkání s VK KP D a tak mohl být rozehraný, ale hned od začátku prvního setu jsme ukázali, že to s námi Sokol jednoduché mít nebude. Díky kvalitní přihrávce jsme za první set nedostali jediné eso a tak jsme položili dobrý základ k tomu, abychom vyhráli, což se nakonec i povedlo. Ve druhém setu jsme již dominovali a spíše našimi nevynucenými chybami jsme soupeře pustili do hry.

Áďa Röderová, hráčka

Hned od prvního setu jsme hráli na plno. Také jsme velice dobře odpodávaly (Hrnčířová, Hložánková) v obou setech. I na smeči jsme byly úspěšné (Novotná, Šmardová). Ale v nějakých chvílích jsme měli menší zmatek na hřišti. Často jsme měli problém přihrát (Andrýsková).

Eliška Andrýsková, hráčka

Do prvního setu jsme vstoupili s tím, že to máme již vyhrané. Soupeře jsme značně podcenili. Byli jsme nesoustředěné a nepozorné. Chyběla nám veškerá komunikace. Nikdo si nehlídal svůj post a motal se do postu všem ostatním. Nedokázali jsme dát ani dobrý servis. Najednou jsme se vzchopili a s jinou sestavou jsme tento set dotáhly do vítězného konce. Začali jsme komunikovat a každý si plnil svoje povinnosti. Dařil se nám smeč. V tiebreaku se nám s vítěznou sestavou dařilo. Byli jsme oproti prvnímu setu jako vyměnění. Slavili jsme každý utržený bod a celková radost a důslednost nás dovedla do vítězného konce.

Ela Koulisiani, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže


ŽKY-M8: 1. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, II. skupina

1.10. 09:00 VK KP-Milénova A - VK Znojmo-Přímětice A 0:2
  10:30   - Sokol Jehnice A 1:2
  11:45   - Junior Brno 2:0
           
Komentář:

V sobotu nastoupilo družstvo VK KP Milénova "A" k 1. kolu v Jihomoravském krajském přeboru starších žákyň. V předchozí kvalifikaci jsme si zajistili účast ve II. výkonnostní skupině, což je velký úspěch pro naše školní družstvo. V soutěži patříme mezi ty mladší. 

Po hladké porážce od favorita soutěže Znojma "A" a těsné prohře se Sokolem Jehnice "A" se hrálo o udržení ve II. skupině s Juniorem "A". K jistotě záchrany nás posunovala pouze výhra za 3 body, takže 2:0. Po dobře zvládnutém podání a zlepšení mezihry se povedlo vydřít výhru 2:0 a výkonnostní cíl byl splněn. V příštím kole chceme Jehnicím oplatit porážku a opět se udržet.

Véna Starý, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M8: Kvalifikace JM-P7T, skupina C

2.10. 09:00 VK KP Brno M - DDM Brno 2:0
  10:00   - Sokol Jehnice 2:0
  11:00   - Tesla Brno B 1:1
  12:00   - Tesla Brno A 0:2
  13:00   - Sokol Brno I. 0:2
           
Komentář:

V neděli čekala na hráčky z KP Brno Milénova kvalifikace do poháru 7. tříd. Družstvo zdecimované velkou nemocností se s touto situací vypořádalo velmi dobře. Po výhrách nad DDM Brno, Sokolem Jehnice, remízou s Teslou "B a prohrou s Teslou "A" a Sokolem Brno začneme soutěž ve 3 výkonnostní skupině. Výsledek je chválihodný. Porazila nás pouze chlapecká družstva. Drobnou kaňkou byla naše herní nedisciplinovanost na které zapracujeme a hned v následujícím turnaji snad předvedeme. 

Véna Starý, trenér

 

 

ŽKY-M7: 1. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, VII. skupina

1.10. 09:00 VK KP-Milénova B - Sokol Jehnice B 0:2
  10:30   - DDM Slavkov 1:2
  11:45   - DDM Brno B 2:0
           
Komentář:

V sobotu odehrálo družstvo VK KP Milénova ,,B´´ první kolo krajského přeboru žákyň.

Družstvo hrálo ve složení: Holzbecherová A., Jirgalová J., Schreiberová A., Králová S., Procházková K., Malcová K., Hudcová L. a Lukavská N.

Ve skupině G nestačila děvčata pouze na soupeře z DDM Slavkov, který je přehrál především velmi tvrdým servisem a zvítězil tak 2:0 na sety. Se soupeřkami ze Sokolu Jehnice ,,B´´ a DDM Brno ,,B´´ si pak děvčata vcelku hladce poradila a zvítězila dvakrát 2:0 na sety. Díky své bojovnosti, kolektivnímu výkonu a kvalitnímu servisu si vybojovala  2.místo ve skupině.

Veronika Nálezková, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT