7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 40. týdne

Logo_Ozveny_tydneDorostová družstva cestovala ke stejnému soupeři, do Prostějova a i když si kadetky vedly o poznání lépe než juniorky, se svými bodovými zisky se vracela spokojená obě družstva. Žákyně A nezaváhaly a zaslouženě beze ztráty setu vyhrály svoji kvalifikační skupinu Českého poháru a mohou se těšit na boje v 1. osmičce.

 

 

 

U-19: 5. a 6. kolo Extraligy juniorek, skupina B

8.10. 11:00

VK Agel Prostějov

- SG L. Daňka Brno 3:1
  15:00 VK Agel Prostějov - SG L. Daňka Brno 1:3
           
Komentář:

První utkání přineslo o poznání napínavější „řežbu“ než předchozí utkání kadetek. Oba týmy platí v současné generaci za největší favority na titul, obě družstva ale také sčítají ztráty. Zatím co Prostějovská zlatá generace se postupně rozpadá (Adamčíková v USA, Meidlová v Olympu Praha, Cruz doléčuje zranění ramene a podobně je na tom i Valášková), Královo Pole své největší opory přesunulo do „A“ družstva žen. O víkendu si vypomohlo alespoň univerzálkou Kopáčovou, která nahradila Neterdovou, která zase vypomohla kadetkám, které soužily absence třech hráček v té době působících v Bilovci na Českém poháru žákyň. V součtu se zraněnou Pavlišovou a nemocnou Kuníkovou týmu rázem chybělo pět hráček.

Husarský kousek se povedl v druhém utkání. Z šedého průměru vytáhlo hru brněnských smečařské duo Novotná – Mahelová. Nejenže obě zlepšily týmovou přihrávku, především výrazně proměnily emoce týmu na hřišti. A co víc, družstvo jejich výkonem ustálilo herní projev, nabídlo prostor k útočením středovým hráčkám a připravilo přesnou pozici Kopáčové. Ta se tak konečně ukázala jako trumfem Brna v těžkých situacích. Dodejme, že Královopolanky využily slabého odhodlání a invence prostějovského týmu zvítězit a odvezly si domů důležité tři body za vítězství 3:1.

Erik Nezhoda, vedoucí trenér složky

 

odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 5. a 6. kolo Extraligy kadetek, skupina B

8.10.   9:00

VK Agel Prostějov

- SG L. Daňka Brno 0:3
  13:00 VK Agel Prostějov - SG L. Daňka Brno 0:3
           
Komentář:

Třetí hrací víkend zavedl brněnské dorostenky do nejúspěšnějšího volejbalového města - Prostějova. Nabytý sobotní program zahrnoval čtyři utkání, ve kterých se prostřídaly mladší a starší extraligové hráčky.

První utkání obstaraly kadetky a den začaly opravdu úspěšně. První set byl vyrovnaný pouze do stavu 7:4, poté na podání zaúřadovala Bára Neterdová, která za přispění spoluhráček deseti podáními v řadě posunula stav na 17:6. Dohrát set byl již formalitou, skončil 25:10. Druhá sada přinesla vyrovnanější bitvu, dokud se na podání “neutrhla“ Denisa Pavlíková – 16:10. Naše hráčky svědomitě ztrátovaly a téměř v žádném postavení nedovolily soupeřkám výrazněji snížit. Druhý set skončil 25:13. Ten třetí byl pro změnu vyrovnán do stavu 11:10. Nejdelší „šňůru“Brňanky předvedly s Janou Weissovou na podání, která celý zápas v podstatě dopodávala na 25:11. Kadetky zvítězily 3:0

Druhé utkání kadetek již tak precizní jako to první nebylo. Přestože přineslo opět vítězství 3:0, neobešlo se bez řady zbytečných chyb a nepřesností. Nebylo ani tak pestré ze strany brněnské souhry, čehož Prostějov využil zarputilou obranou a agresivnějším útokem. V součtu se musely Brňanky o druhý set poprat až v samotné koncovce, kde je z nepřesné přihrávky vysvobodila až chyba soupeře na podání. Třetí set byl snadnou záležitostí. Klárka Daňková výborně odservírovala na 10:2, Brno poté výborně ztrátovalo, k tomu přidalo v každé rotaci bod či dva navíc a zvítězilo 25:9.

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: Kvalifikace Českého poháru žákyň, skupina B

8.10. 10:30 VK KP Brno A - TJ Svitavy 2:0
  15:00   - Junior Brno 2:0
  18:00   - Slovan Mor. Třebová 2:0
  19:30   - VC Kroměříž 2:0
9.10. 10:00   - TJ Ostrava 2:0
  13:00   - Réma Rychnov n/K 2:0
           
Komentář:

Byl to náš první zápas na Českém poháru. Hned od prvního setu jsme hrály naplno. Hodně se nám dařil útok a servis. V poli jsme byly velice pozorné. A v nějakých chvílích nám nešla přihrávka. Do druhého setu jsme nastoupily se stejnou bojovností jako do prvního.

Eliška Andrýsková, hráčka

Soupeř ve druhém utkání nebyl volejbalově zdatný a vytvořilo nám to možnost k vyzkoušení rychlé hry.

Květka Grabovská, hráčka

Třetí zápas kvalifikace na Český pohár jsme hráli proti Moravské Třebové. První set nám vycházelo úplně všechno příjem, servis, balóny zadarmo... a Moravská Třebová proti nám uhrála pouze 9 bodů. Do Druhého setu jsme nenastoupili úplně na 100% soustředěné a proto se nám moc věcí nedařilo tak jak by jsme chtěli. Například jsem z balónů zadarmo vytvářeli balón zadarmo... což nebylo to pravé... ale i tak jsme nad Moravskou Třebovou vyhráli 2:0

Anička Hložánková, hráčka

Poslední zápas soboty jsme odehrály se soupeřem VC Kroměříž. Tohoto soupeře jsme v prvním setu hodně rychle porazily, protože tento set jsme vyhrály 25:4. Přesto, že první set byl velice rychlí, tak v druhém setu nás soupeř trochu více potrápil...chyby jsme dělaly na přihrávce a také na servisu, ale i tak jsme tento set vyhrály 25:17, takže konečný výsledek byl 2:0 pro nás.

Monča Novotná, hráčka

Pátý zápas jsme odehráli proti Ostravě. Byl to lepší soupeř než předešlé týmy. V 1. setu nám šla hůře přihrávka, a tak soupeř utekl o pár bodů.Následnou ztrátu jsme dohnali tvrdým servisem a smečí. Do druhého setu jsme nastoupili s větší odvahou, nakonec jsme vyhráli 2:0.

Áďa Röderová, hráčka

Poslední zápas, v kvalifikaci na Český pohár, jsme odehrály s týmem z Rychnova nad Kněžkou. Na začátku prvního setu jsme dobře útočili,podávali a přijímali , ale potom přišla na podání jedna hráčka a ta nás rozstřílela servisem a uhrála pro Rychnov nad Kněžkou skoro 12 bodů. Ale na konci jsme se zpamatovali a otočili stav z 16:22 na 26:24. V druhém setu jsme se už nevykojili ze hry a vyhráli 25:10.

Sísa Stráská, hráčka

Žákyně se díky těmto výsledkům probojovaly do 1. osmičky moravské části Českého poháru.

  odkaz na tabulku soutěže

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT