7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 44. týdne

Logo_Ozveny_tydneKlíčový zápas pro šance na postup do finálové skupiny 1. ligy kadetek odehrála naše děvčata v "nedůstojném" prostředí právě rekonstruované tělocvičny na Kounicové. Zisk dvou bodu tyto šance udržel, ale proti příštímu soupeři bude potřeba naplno bodovat. Žákyně ve 3. kole krajského přeboru neztratily ani set a nadále vévodí celkovému pořadí. I žákovská družstva ze ZŠ Milénova si vedla poměrně zdatně.

 

 

KKY: 11. a 12. kolo 1. ligy kadetek, skupina D

6.11. 10:00 Sokol Brno I. - VK Královo Pole B 3:0
  13:00 Sokol Brno I. - VK Královo Pole B 2:3
           
Komentář:

V prvním utkání kadetky Králova Pole celkem pokorně odevzdaly všechny 3 body domácímu Sokolu. První zápas měl hned několik aspektů, které zřejmě zásadním způsobem ovlivnily průběh utkání. Jeden z nich byl pro obě družstva stejný a to neadekvátní a nezpůsobilá hala. Bohužel u haly probíhala rekonstrukce a všechen prach z padajících sutin se dostával do haly a na palubovku. Podmínky byly velmi ztížené, ale pro obě družstva stejné. Dalším a rozhodujícím faktorem byla naše chybovost. Neskutečné množství nevynucených chyb na přihrávce, servisu, ale i ve hře v podstatě darovalo vítězství domácím téměř bez boje. Dalším důležitým aspektem byla komunikace, bojovnost a touha po vítězství. Nebyly. Sokol naprosto zaslouženě po třech časově velmi rychlých setech zvítězil.

 Druhé utkání začal Sokol s jinou sestavou a bylo to znát. První set jsme se hned na začátku dostali zásluhou série na podání do vedení a do konce jsme toto vedení již obhájili, ikdyž až v dramatické koncovce. Opticky rádoby několik činností se oproti prvnímu utkání zlepšilo, avšak souviselo to i s polevením soupeře. Zásadní zlepšení však nastalo v bojovnosti a na samotné bojovnosti se utkání vyhrálo. Druhý set na nás zase vyrukovala původní sestava a ta nás opět zatlačila do koutu dost zásadním způsobem, druhý set jsme prohráli poměrem 10:25 a za našich 10 bodů udělal soupeř 6 chyb. Třetí set byl opět solidárnější co do domácí sestavy, přesto jsme však většinu setu prohrávali a vývoj otočili až těsně před vstupem do koncovky. Opět dramatickou koncovku rozhodla bývalá hráčka Králova Pole, nyní v dresu Sokolu, lobem do sítě. Čtvrtý set opět prohraný se silnější sestavou soupeře. Tie break byl emotivní a vypjatý, naše hráčky ho zvládly svojí bojovností a svoji zásadní roli v něm odehrála Eliška Pokorná, která svým kvalitním útokem ustála své přední postavení. I přes vítězství a dva body hovořily statistiky zásadně proti nám a s odstupem času bereme 2 body jako zisk, nikoliv ztrátu. Nejlepší hráčkou utkání byla Eliška Pokorná s 22 body. Ve druhém utkání udělaly naše kadetky 22 chyb na příjmu, 24 chyb na servisu a 12 chyb na útoku. I přes tuto velmi nelichotivou statistiku dokázaly svoji bojovností toto utkání vyhrát. Následuje 19.11. utkání se sousedem z tabulky, Žďárem nad Sázavou. 

Petr Pavlica, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 3. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, I. skupina

6.11. 09:00 VK KP Brno A - VK Znojmo-Přímětice A 2:0
  10:30   - ŠSK Gym. Šlapanice 2:0
  11:45   - VK KP Brno D 2:0
           
Komentář:

V sobotu 5.11. se odehrálo již 3. kolo krajského přeboru žákyň. Spolu s námi zde svá utkání odehrály i mladší žákyně Králova Pole, které skončily v 4členné skupině na 3 místě, čímž si zajistily udržení. Dále zde startoval tým ze Znojma Přímětic a také Gymnázium Šlapanice, které se nakonec umístily na sestupovém 4. místě. Žákyně A skupinu i přes nemoc hlavní smečařky Elišky Andrýskové vyhrály a udržely také svou neporazitelnost v kraji žákyň. 

Martin Štětka, trenér

První zápas ve třetím kole kraje žákyň jsme hráli proti Znojmu. Mysleli jsme si, že tohle utkání pro nás bude nejtěžší... a proto jsme do něho vztoupili ještě tak 2x více soustředění, aby jsme nic nepodcenili... Hned od začáku jsme je tlačili servisem, měli kvalitní přihrávku i obranu v poli, pak přišla chvíle kdy se něco zomilo a nám to najednou nešlo. Naštěstí jsme včas zvedli hlavy a dokázali Znojmo v prvním setu porazit. Druhý set jsme hráli od začátku dobře plnili jsme si každá svoje povinnosti a všechno nám šlo. Tanhle zápas mi přišel velice dobrý a jsem spokojená s našimi výkony.

Anička Hložánková, hráčka

Druhý zápas ve třetím kole kraje žákyň jsme odehráli proti Šlapanicím. Do prvního setu jsme nenasoutpili 100% soustředěné a taky to tak vypadalo. Dělali jsme zbytečné chyby na přihrávce, ve vybírání, ani balon zadarno jsme nedokázali přihrát přesně... a musím uznat, že mně se také moc na nahrávce nedařilo. Nakonec jsme ten set vyhráli. Druhý set už byl mnojem lepší, každá hsme plnily svoje povinnostim a soustředili se 100% na hru. Nebýt toho prvního setu, tak si myslí, že jsme hráli velice dobře.

Anička Hložánková, hráčka

Poslední zápas soboty 5.11. byl s naším velice známým soupeřem VK Královo pole D. Tento soupeř nám je velice známý, proto jsme věděli co od nich čekat. Do prvního setu jsme šly odvážně a radostně, ale po chvíli jsme skoro nebyly schopné přihrát i když to nebyl nijak zvlášť těžký servis. Všichni jsme znervózněly a bylo pro nás celkem těžké to dohrát. Do druhého setu už jsme vůbec nešly odvážně, protože jsme věděly co holky z "Déčka" dokážou a asi proto náš začátek nevypadal vůbec dobře. I přes několik krizových situací jsme to v koncovce dohrály a vyhrály 2:0.

Monča Novotná, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M8: 3. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, III. skupina

6.11. 09:00 VK KP-Milénova A - Minerva Boskovice A 1:2
  10:30   - Lokomotiva Břeclav A 0:2
  11:45   - VS Drásov 2:0
           
Komentář:

Dnešní turnaj byl napínavý. Líbilo se mi, že byla velká bojovnost. Hráli jsme s Boskovicemi „A“, Břeclaví „A“ a s Drásovem. Všechny soupeřky byly dobří. První zápas jsme prohráli s Boskovicemi v tiebreaku. Bohužel jsme nedokázaly udržet kvalitní servis. Druhý zápas jsme hráli s Břeclaví a opět jsme prohráli tentokrát 0:2. Byl to nejvyrovnanější zápas s největším nasazením. Fanoušci nás povzbuzovali a nakonec jsme to i vyrovnali, ale v úplném závěru jsme udělaly pár chyb a tak jsme prohráli. Třetí zápas s Drásovem skončil 2:0 pro nás a tento poslední zápas rozhodoval o sestupu nebo udržení ve skupině. Protože jsme vyhrály, udržely jsme se ve třetí skupině. Bylo to drama, měli jsme na lepší výsledek. Trenér nás povzbuzoval, přestože jsme dělaly strašné chyby, tak ho všechny také chválíme a děkujeme. Snad náš příští výkon bude lepší.

Lucie Oujezdská, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M7: 3. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, VII. skupina

5.11. 09:00 VK KP-Milénova B - ZŠ Novolíšeňská B 2:1
  10:30   - Sokol Jehnice B 2:0
  11:45   - Sokol Vítovice 0:2
           
Komentář:

Družstvo VK KP Milénova ,,B" hrálo ve složení: na smeči: Malcová K., Hudcová L., na bloku: Lukavská N., Jirgalová J., Holzbecherová A., na nahrávce: Kadaňková V., Procházková K. a na postu „účka": Schreiberová A. Ve skupině G jsme nestačili pouze na soupeře z Vítovic se kterými jsme prohrály vždy těsně v koncovkách. Se soupeřkami ze Sokolu Jehnice jsme si lehce poradily výhrou 2:0. Nad Novolíšeňskou „B“ jsme vyhrály nakonec až v třetím setu 2:1. Díky bojovnosti, kolektivnímu výkonu a dobrému servisu jsme si vybojovaly 2. místo ve skupině. Trenérka nás chválila. Příště už určitě postoupíme.

Karolína Malcová, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M7: 1. kolo Jm Poháru 7. tříd, III. skupina

6.11. 09:00 VK Královo Pole M - ZŠ Novolíšeňská 1:2
  10:30   - Sokol Újezd u Brna A 2:0
  11:45   - DDM Hippo Kuřim 1:2
           
Komentář:

První zápas skončil 1:2 pro Novolíšeňskou. 1. set jsme hrály dobře. Byly jsme aktivní a celkově jsme moc nekazily. Druhý set to bylo horší, zaskočily nás těžkým podáním, které jsme nedokázaly vybrat. Kvůli tomu jsme prohrály a musel se hrát třetí rozhodující set, který jsme bohužel také prohrály ze stejných důvodů jako set druhý. 
Druhý zápas jsme hrály proti Újezdu u Brna. Soupeřky hodně chybovaly, tak jsme tento zápas celkem snadno vyhrály 2:0. Přehrály jsme je hlavně na podání. 
Třetí zápas jsme hrály proti Kuřimi. První set jsme prohrály, kvůli velké chybovosti a špatné komunikaci na hřišti. Druhý set jsme se trochu vzpamatovaly a dohnaly to na 1:1. Musel se hrát poslední rozhodující set. Kvůli stejným chybám jako v prvním setu jsme prohrály. 
Se ziskem 5 bodů tedy zůstáváme ve 3. skupině a to byl náš výkonnostní cíl.

Vanda Kadaňková, hráčka

 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT