7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 45. týdne

Logo_Ozveny_tydneKadetky vzhledem k odloženému utkání 1. ligy kadetek se mohly v klidu věnovat nedělnímu utkání Jihomoravského přeboru, kde nedaly šanci dosvadnímu lídru z Ivančic. Žákyním se v moravské části Českého poháru nepovedly 2 utkání, což jim v konečném účtování turnaje přisoudilo pěkné 2. místo.

 

 

 

KKY: 11. a 12. kolo JM Krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

13.11. 10:00 VK KP Brno B - Slovan Ivančice JKY 3:0
  13:00 VK KP Brno B - Slovan Ivančice JKY 3:0
           
Komentář:

Proti prvnímu týmu krajské juniorské tabulky se naše kadetky celý první set hledaly a jejich výkon byl velmi mdlý a unavený. Soupeř tvořil mnoho nevynucených chyb a proto jsme úvodní zmatenou sadu vyhráli. Druhý set byl celkem značně v naší režii a vyhráli jsme ho stylem start cíl. Třetí potvrzující sada byla zřejmě nejtěžší, protože i přes výrazné vedení se po jednom nepovedeném útoku naše holky lehce zalekly a pustily soupeře do koncovky. Přesto jsme však závěr zvládly. 

 Druhé utkání začalo dominancí na naší straně a i na servisu, i na distribuci nahrávek ho řídila Eliška Malachová. Další sety nebyly tak výrazným rozdílem, přesto však žádné výrazné polevení nenastalo a družstvo připravující se především na první ligu kadetek zasloužené bralo 6 bodů. Po nemoci se do sestavy vrátila Anastázie Drápalová. Příští veledůležité utkání sehrají kadetky v sobotu 19.11. na Botanické proti Žďáru nad Sázavou.

Petr Pavlica, trenér 

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 2. turnaj Českého poháru žákyň, skupina I.

12.11.   9:00 VK KP Brno A - TJ Nový Jičín 2:0
  10:30   - ŠSK Bílovec 0:2
  13:30   - Sokol Frýdek-Místek 2:0
  15:00   - Slávia Hradec Králové 2:0
13.11.   9:00   - VK Prostějov 2:0
  10:30   - VK Znojmo-Přímětice 2:0
  16:30   - TJ Lanškroun 0:2
           
Komentář:

O víkendu žákyně odehrály 1. kolo 1. osmičky Českého poháru, které hostil Nový Jičín. Žákyně skončily na celkovém 2. místě za vítězným Lanškrounem, který neztratil ani set po dobu celého turnaje. S 1. osmičkou se loučí domácí Nový Jičín a Znojmo Přímětice. Rozbor jednotlivých zápasů si vzaly na starost hráčky Králova Pole.

První zápas tohoto víkendu se proti nám postavil tým z Nového Jičína. Byl to pro nás velmi slabý soupeř, se kterým jsme se mohli rozehrát a nastartovat do dalších zápasů, které jsme odehráli už se silnějšími soupeři. V zápase se nám dařil servis, a jelikož se naše tvrdé podání soupeřům většinou nedařilo dobře přihrát, celý zápas jsme v podstatě odpodávali. Když se soupeřům podařilo přihrát a míč se pak dostal opět na naši polovinu, téměř vše jsme zvládli zpracovat a neúprosně zasmečovat. Pár bodů jsme jim ale věnovali svými chybami a nedorozumněními na hřišti. I přes několik ztracených bodů jsme zápas dokázali bez problémů zakončit vítězstvím 2:0 na sety.
Terka Ježková, hráčka

Na Českem poháře v Novém Jičíně náš tým odehrál 2. zápas proti SŠK Bílovec. Věděli jsme, že to nebude lehký soupeř, a proto bylo naše nasazení v 1. setu velké. Soupeř měl dobrý útok, který se nám často dařil vybrat, a poté jsme dokázali z něho tvrdě zasmečovat.Bohužel naše chyby byly častější, zejména na servise, a proto 1. set získal Bílovec. Druhý set už byl více nervóznější. Do konce tohoto setu jsme se snažili, ale nervozita byla silnější a 2. set vyhrál Bílovec. Tento zápas nás všechny mrzel.
Áďa Röderová, hráčka

Třetí zápas na Českém poháru jsme hráli proti Frýdku Místku. Tento soupeř byl ten typ, který se dal přepodávat. Ale museli jsme dávat dobrý servis. V prvním setu se nám nedařilo podání umístit tak, jak nám poradili trenéři a tím pádem jsme neměli servis příliš úspěšný. Dařily se nám smeče i bloky. Ve druhém setu jsme zbytečně zmírnili tempo. Každá mohla být důslednější a aktivnější v poli. Mohly jsme si líp docházet pro úlivky. Blokařky si odvážně najížděli do útoku. Nahrávačce se povedli i nějaké úlivky. Celkem se nám dařil i příjem. Díky velkému bodovému náskoku jsme si mohly zkoušet i nové věci. Zápas jsme dotáhly do vítězného konce.
Ela Koulisiani, hráčka

Na Českém Poháru v Novém Jičíně náš tým odehrál 4. zápas proti Hradci Králové. Do zápasu jsme nastoupili s chutí zvítězit a spravit si tak náladu z prohraneho předešlého zápasu.V 1. setu, díky našemu tvrdému servisu a smeči jsme získali plno bodů. Tento set patřil nám. Druhý set už byl méně náročnější, jelikož Hradec Králové byl nervózní a dělali časté chyby. My jsme, ale nepolevili v obraně, stále na ně platil tvrdý smeč a podání. Zápas jsme vyhráli a zlepšili si náladu.
Áďa Röderová, hráčka

První nedělní zápas jsme hrály s Prostějovem. V prvním setu se nám hodně dařilo jak na servisu, tak i na síti. Dobře jsme blokovaly a hodně útoků našich smečařek bylo nekompromisních. Docela dobrou hrou v poli umožňujeme nahrávačce hrát i středem, kde blokařkám na útoku taky daří. Set vyhráváme 25:16. Ve druhém setu přestáváme být tak razantní na servise, takže je pro nás těžší bránit v poli. Dostáváme se z této situace a do hry se mohou zapojit i hráčky, které jinak sedí. V druhé polovině setu opět dobře podáváme i bráníme, takže se dostáváme do vedení. V koncovce jsme sice trochu zaváhaly, ale nakonec jsme set i zápas dotáhly do vítězného konce.
Áďa Hrnčířová, hráčka

V druhém nedělním zápase jsme se utkaly s družstvem VK Znojmo - Přímětice. Začátkem prvního setu nás družstvo Znojma překvapilo razantním servisem, ale vcelku se nám dařilo ho zpracovat. Jejich smečařky sice odvážně útočily, jenže nestačily na naše vysoké bloky. Špatně čitelné byly pouze občasné útoky jejich levoruké hráčky. Naše hra byla celkově bez větších chyb, dařilo se nám jak na servisu i v útoku. První set jsme vyhrály se značnou bodovou převahou. Ani v druhém setu se protihráčky nedokázaly dostatečně zkoncentrovat, a tak celkový výsledek zápasu skončil 2:0 pro nás.
Lucka Šmardová, hráčka

Poslední zápas,na Českém poháru, jsme odehrály s týmem z Lanškrouna.Do prvního setu jsme naskočíli s odvahou a razancí. Dobře jsme podávali,útočili a přímali,ale moc nám nešlo vybíráni v poli. A od poloviny setu se to cele zhoršilo.Hodně často jsme kazili přihrávku a servis. A tak jsme první set prohráli. V druhém setu, nám už od začátku nešla moc přihrávka. Holky z Lanškrouna měly výborný servis. V půlce setu jsme dostali ,skoro všechny hráčky, jakýsi výpadek a nemohli jsme se z něj dostat. Všechno to začalo tím, že si naše nahrávačka udělala něco s prstem a naše hlavní smečařka si narazila bok,takže nemohli dále hrát. Ale snažily se nám nějak pomoct se dostat z toho výpadku,ale už bylo moc pozdě a s Lanškrounem jsme prohráli 2:0.
Sísa Stráská, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT