7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 46. týdne

Logo_Ozveny_tydneReprezentační přestávka přerušila běh většiny republikových i krajských soutěží, takže v uplynulém víkendu bylo aktivní pouze družstvo kadetek, které zvládlo veledůležitý souboj s rivalem o postup do finálové skupiny a pokud nebude v dalších utkáních nějaké překvapení, tak by jim neměl postup uniknout. Tento úspěšný víkend završily kadetky dvěmi výhrami proti aktuálnímu lídrovi ze Šlapanic.

 

 

 

KKY: 13. a 14. kolo 1. liga kadetek, skupina D

19.11. 10:00 VK KP Brno B - VAMAFIL Žďár nad Sázavou 3:0
  14:00 VK KP Brno B - VAMAFIL Žďár nad Sázavou 3:0
           
Komentář:

Přeložené utkání bylo pro naše kadetky klíčové, protože případné vítězství mohlo oddělit na vícebodovou propast tři úspěšné a tři méně úspěšné týmy v tabulce, což se nakonec podařilo. V první setu se obě družstva oťukávala a hrálo se opatrně, soupeř vzdoroval až do koncovky, kde se však první utkání zásadně zlomilo. Druhý a třetí set bylo hřiště plné naších hráček a tuto vlnu euforie si udržely až do konce. Naším servisem jsme dostávali pod tlak soupeřovic libero a i to se ukázalo, jako zásadní pro vývoj druhého a třetího setu. Za první utkání v podstatě nebyla slabší činnost a mírně nad ostatními čněla svým výkonem Michaela Zichová, jak na bloku, tak i útočně podávala nadstandardní výkon a kadetky zaslouženě braly vítězství 3:0.

Druhé utkání ovlivnily tři faktory, polevili jsme na servisu a nedostávali jsme tolik soupeře pod tlak, soupeř se zásadně probudil a nechtěl nám dát nic zadarmo a rovněž vyrovnanějšímu utkání pomohl i fakt, že do druhého utkání nenastoupila v dobré formě hrající Michaela Zichová. Všechny tři faktory zapříčinily vyrovnanější a emotivnější volejbal, přesto však stále koukatelný pro nezaujatého diváka. První set jsme opatrně a až do koncovky, ale kontrolovali a pohlídali. Ve druhém setu jsme prohrávali dokonce o šest bodů a přesto dokázali set obrátit v náš prospěch. Což soupeře opět zlomilo do poslední sady. Kadetky jsou psychicky silné a odolné družstvo, často dotahují a otáčí velmi nepříznivé skóre. Po druhém vítězství vznikla mezera devíti bodů mezi třetí a čtvrtým družstvem, následuje dvojutkání v Lanškrouně.

Petr Pavlica, trenér 

  odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 13. a 14. kolo Jm Krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

20.11. 10:00 Sokol Šlapanice U Brna JKY - VK KP Brno B 0:3
  13:00 Sokol Šlapanice U Brna JKY - VK KP Brno B 1:3
           
Komentář:

V neděli jsme odehrály krajský zápas proti juniorkám Šlapanic, do kterého jsme nastoupily s dobrou náladou a sebevědomím. Už od začátku jsme soupeře zatlačily na podaní a nedovolily mu žádnou příležitost k tomu, aby se prosadil. První zápas skončil 3:0 pro nás a naší nejsilnější stránkou bylo podaní. Ale na druhou stranu se do jisté míry nedařil příjem, na který jsme se pokoušely v každém případě soustředit a zlepšit. Případné chyby jsme vykompenzovaly útokem a dalšími vedlejšími činnostmi. Celkově hodnotím zápas velice kladně a doufám, že bude více takových zápasů s tak příjemnou atmosférou.

Do druhého utkání jsme výrazně změnily sestavu. Smečařka Lucie Podsedníková nastoupila jako libero a naopak libero Lucie Mičánková nastoupila jako smečařka. Na úvod 1. sady měl soupeř sérii na podání a i přesto jsme ze stavu 2:13 set dohrály vítězně. Druhá sada skončila bez větších výkyvů stavu také vítězně. Ve 3. setu přišel zlom utkání, kdy za stavu 23:17 pro nás, Šlapanice set otočily a vyhrály 24:26. Čtvrtý set byl plný bojovnosti a touhy po vítězství. Po napínavé koncovce pro nás set skončil vítězně a domů jsme si odvezly vybojovaných 6 bodů.

Tereza Hyvnarová a Katka Čerteková, hráčky 

  odkaz na tabulku soutěže

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT