7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 48. týdne

Logo_Ozveny_tydneO víkendu se odehrálo 4. kolo Jihomoravského krajského přeboru žákyň. Královo Pole v této soutěži bylo zastoupeno 6 družstvy, 2 z toho byly v nejvyšší výkonnostní skupině. O víkendu se také odehrálo předposlední kolo 1. ligy kadetek a kraje juniorek. Shrnutí jednotlivých zápasů najdete v tomto článku.

 

 

 

KKY: 17. a 18. kolo 1. liga kadetek, skupina D

26.11. 11:00 VK KP Brno B
- TJ Sokol Česká Třebová 3:0
  15:00 VK KP Brno B
- TJ Sokol Česká Třebová 3:0
           
Komentář:

Kadetky nastupovaly do dvojutkání s vidinou zisku šesti bodů, jakýkoliv jiný výsledek by byl ztrátou. Hned ze začátku svoji kvalitu dokázaly na úkor velmi mladých soupeřek z České Třebové, kde v prvním setu nepovolily naše holky soupeři více než 7 bodů. Druhý set byl zřejmě nejvyrovnanější, dlouho jsme díky našim chybám tahali za kratší konec a neustále pod tlakem prohrávání set dotahovali. Holky předvedly velmi slušný výkon i pod tlakem, a set zvrátily ve svůj prospěch. Třetí set byl opět jasně v naší režii a my brali první tři body. Druhé utkání mělo jasně nalajnovaný průběh od začátku do konce a všechny sety byly v podstatě totožné. Kadetky splnily cíl udržení první ligy a jako odměnu si zahrají vrchní skupinu nástavby kadetské ligy.

Petr Pavlica, trenér 
  odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 17. a 18. kolo Jm Krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

26.11. 15:00 VK KP Brno B - TJ Minerva Boskovice
3:0
  17:00 VK KP Brno B - TJ Minerva Boskovice
2:3
           
Komentář:

V krajském přeboru se naše družstvo utkalo opět s prvním družstvem tabulky a opět to byl jiný soupeř. Tentokrát ve velmi omezené sestavě se naše kadetky utkaly s kadetkami Boskovic, které mají ambice nejvyšší. Přesto však dané utkání v postavení postupujících nic neřešila. V prvním utkání ve vyrovnaných setech naše holky ustály a zvládly a všechny koncovky a vyhrály 3:0. Druhé utkání začalo ve stejném duchu, první set opanovaný v koncovce. Druhý set byl setbol na dosah, ale nesmyslná chyba a následně druhá nás o tuto možnost připravila. Utkání zásadně ovlivnilo zranění domácí klíčové hráčky Podsedníkové. Bez ní se družstvo semklo a dohnalo velký bodový deficit, přesto ale set už holky nezachránily. V tie breaku rozhodlo kvalitní podání na straně soupeře a my brali jen bod.

Petr Pavlica, trenér 
  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 4. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina A

27.11. 10:30 VK KP Brno A
- VK Pegas Znojmo A
2:1
  13:00 VK KP Brno A
- TJ Junior Brno
2:0
  14:15 VK KP Brno A - VK KP Brno D
2:1
           
Komentář:

V tom prvním setu nám vůbec nešel příjem a právě ta jedna hračka kvuli našemu špatnému prijmu dala náskok 11 bodů ...ale pak jsme se zvedli dali hlavu nahoru a šli jsme do toho ...Ale už jsme to nedohnali takže jsme prohráli první set....v druhým jsme si řekli že  to musíme dat a šli jsme do toho a úspěšně ....a v tie breaku jsme sli do toho na plno a s jistotou a vyhráli jsme

Eliška Jurdáková, hráčka


Náš druhý zápas jsme odehrály proti Junioru Brno.
1. set jsme je tlačily servisem a docela dobrými smeči. Byly jsme jen trochu nepozorné v poli. Tento set jsme vyhrály, ale ke konci jsme se neradovaly ze získaného bodu, měly jsme špatnou přihrávku, takže nás dotáhly a musely jsme bojovat.
2. set se do hry dostaly i hráčky, které si tolik nezahrají. Měly jsme dobré smeče, ale už i v prvním setu hráčky Junioru, a hlavně jejich fanoušci, hrozně pištěli a nás to hodně deptalo. V půlce setu dorovnaly skóre, ale my jsme se nenechaly a prosadily jsme naše dobré smeče a popraly se se hrou, i když jsme se přes jejich jekot skoro neslyšely. Nakonec jsme zvítězily, takže ječet přestali.

Maki Dědková, hráčka


Náš třetí zápas jsme sehráli proti KP Brnu D. Do prvního setu jsme nastoupili s tím, že to máme vyhrané, proto jsme v prvním setu nebyli pozorné a celkově to podcenili. Ke vzpamatování došlo až ke konci prvního setu, ale to nestačilo a nakonec jsme šikovnosti soupeře podlehli. Do druhého setu jsme nastoupili s tím, že neprohrajeme a důsledně jsme pracovali už od začátku. Druhý set jsme získali my a dotáhli to do výsledného tiebreaku. V tiebreaku jsme pracovali stejně důsledně jako ve druhém setu a každá hráčka plnila pozorně svou funkci. Nakonec jsme zvítězili 2:1 na sety.

Ada Nováková, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: 4. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina A

27.11.   VK KP Brno D
- TJ Junior Brno
2:0
      - VK Pegas Znojmo A
0:2
      - VK KP Brno A
1:2
Komentář:

První zápas jsme hrály proti Junioru Brno. Věděly jsme, že to bude těžké, protože se jedná o nejdůležitější zápas o udržení v naší skupině. První set byl lehčí, protože soupeř měl horší příjem a my kvalitní servis. Zůstaly jsme soustředěné a dotáhly jsme to až do vítězného konce 25:11. Druhý set už byl vyrovnanější. Na začátku jsme začaly špatným příjmem, ale v průběhu setu jsme soupeře dotáhly. Nakonec jsme se tahaly do stavu 16:16 a poté jsme vyhrály 25:21.

Další zápas jsme hrály proti Znojmu. Opět těžký soupeř, prostor na hřišti dostaly další hráčky, které v prvním utkání do zápasu nezasáhly. Prohráli  jsme   2 : 0 na sety. První set jsme hodně kazily příjem a zase se nám dařil  smeč . Druhý set jsme taky kazily příjem, ale zase se nám dařila nahrávka a útok.

Koncovka prvního setu se nám moc povedla. Dařilo se nám na servisu i na smeči. Za stavu 16:23 se na podání dostala Lucka Veselá a ta už do konce setu dopodávala. Set jsme vyhrály 25:23.Do poloviny druhého setu jsme hrály vyrovnaně. Poté jsme  dvakrát po sobě udělaly nevynucené chyby a soupeřky nám utekly hlavně díky servisu. V tiebreaku jsme ještě vedly 4:2 a poté zajistila Lucka Šmardová svému týmu výhru servisem. Zápas jsme prohrály 2:1.

Tým D

 odkaz na tabulku soutěže

 FOTO M. Jurdáková

 

 

ŽKY-B: 4. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina C

27.11.   VK KP Brno B
- VK KP Milénova A
2:0
      - TJ Minerva Boskovice
2:0
      - TJ Sokol Jehnice
2:1
Komentář:

V prvním zápase jsme se utkaly s holkami z Milénky. Nejdříve jsme si myslely, že je zvládneme levou zadní, ale nakonec tomu tak nebylo a soupeřky nás hodně potrápily. Jejich smeče a úlivky byly nevyzpytatelné a s jejich vybíráním jsme měly problém. Dělaly jsme hodně chyb z nepozornosti, v poli jsme se moc nehýbaly, ale nakonec jsme je zvládly porazit v prvním setu 25:14 a v tom druhém 25:22.

Adéla Zelinková, Markéta Kopečná, hráčky

Do druhého zápasu jsme nastoupily plny energie a odhodlání. Proti nám se přichystaly holky z TJ Minerva Boskovice A, s kterými jsme se nikdy předtím neutkaly. Ze začátku se nám dařilo velmi dobře, v jednu chvíli jsme nad soupeřkami vedly až o 5 bodů. Najednou se nám ale přestala dařit přihrávka, na straně Boskovic nastoupila na podání hráčka s razantním vrchním servisem a my jsme hru začaly kazit. Nehýbaly jsme se, smečovaly jsme jen ze země a neblokovaly. Až po ztrátě pětibodového náskoku jsme se probraly a první set nakonec vyhrály 25:20. V druhém setu jsme začaly podáním do sítě, ale to nás neodradilo. Balóny zadarmo jsme proměňovaly v krásné a tvrdé smeče, s kterými měly soupeřky velké potíže. Tento set nakonec skončil v náš prospěch a to 25:18.

Markéta Kopečná, hráčka

V prvním setu tohoto zápasu jsme byly nesoustředěné a nejisté, hlavně v přihrávce. Tento set vyhrály Jehnice A. V druhém setu nám to začalo jít. Přihrávka byla lepší a celý tým si byl jistější. Šly nám přihrávky a hlavně nahrávačky dobře plnily svoji roli. Smečařky a blokařky spíše ulívaly, protože soupeřky často stavěly blok. Druhý set jsme vyhrály my. Tiebreak nám šel hned od začátku dobře. Nakonec jsme vyhrály 15:11.


Veronika Vindišová, hráčka

 odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-E: 4. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina F

27.11. VK KP Brno E
- DDM HIPPO Kuřim
0:2
    - TJ Sokol Vítovice 0:2
  - SVČ Pohořelice 0:2
           
Komentář:

V sobotu, 3.12.2016 jsme se v rámci 3.kola žákyň utkaly s týmem Hippo Kuřim. Utkání se začalo hrát v 9:00. V tomto zápase jsme hrály 2 sety. Zápas jsme prohrály 2:0, hlavní příčina prohry byl slabý příjem a špatná komunikace v poli, takže jsme nebyly schopné si přihrát, nahrát ani zaútočit.

Klára Bínová, hráčka

Druhý zápas proti Vítovicím, jsme už byly rozehrané, ale i tak jsem prohrály. Měly jsme špatný příjem a vůbec jsme se nehýbaly na nohách, tím pádem nás rozhodilo i jednoduší podání do zadní části hřiště. A když jsme nedokázaly dobře přihrát, tak jsme ani dobře neutočily. Podání jsme měly dobré, avšak soupeřky se s ním dobře popasovaly.  Kdybychom se trošku více snažili tak by to nejspíš skóre vypadalo jinak. Pořád ale děláme chyby a ty musíme do příště napravit.

Maja Matyášová, hráčka

Třetí zápas jsme hrály proti Pohořelicím. Holky z Pohořelic nebyly ani moc silné, neuměly přihrát ani hezky nahrát. První set jsme prohrály v koncovce  22:25. Druhý jsme vyhrávaly 23:15, bohužel jsme ale nedokázaly uhrát poslední bod a nakonec jsme prohrály 23:25.

Danka Moudrá, hráčka

   odkaz na tabulku soutěže

15310411 10210764678974385 255420760 n

 

ŽKY-M-B: 4. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina G

27.11. VK KP Brno Milenova B
- TJ Junior Brno B
2:0
    - Volejbal Vyškov B
2:0
  - TJ Lokomotiva Břeclav B
2:1
           
Komentář:
V sobotu 3.12.2016 jsme hráli zápas na Novolíšeňské. 1.zápas jsme hráli proti holkám z Novolíšeňské.  Ze začátku jsme hodně kazili podání, ale pak jsme zabrali a nakonec jsme proti nim vyhráli 2:0. 2. zápas jsme hráli proti soupeřkám z Vyškova, který jsme také vyhráli 2:0, protože jsme začali dávat servis a připravovali jsme si balóny na útoky. 3.utkání jsme hráli proti holkám z Břeclavi. I ten jsme nakonec vyhráli 2:1, protože jsme pořád bojovali a věřili, že vyhrajeme i když se nám zrovna nedařilo.
Postoupili jsme do lepší skupiny, a za to jsme všechny strašně šťastný. Turnaj se nám všem celkově líbil a bavil nás.
 
Lucie Hudcová. hráčka
   odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M-A: 4. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina C

27.11. VK KP Brno Milenova A
- VK KP Brno B
0:2
    - TJ Sokol Jehnice A
0:2
  - TJ Minerva Boskovice A
2:1
           
Komentář:
První dva zápasy jsme bohužel prohráli těsným bodovým rozdílem nad KP Brno "B" a Jehnicemi "A". Nedařilo se nám útočit a navíc jsme dělali hodně chyb. Do třetího utkání jsme šli bojovat o udržení ve skupině. Matematika byla jasná, pokud Boskovice vyhrají, udrží se ony. Naštěstí jsme napínavé utkání zvládli 2:1 a byli jsme tak v závěru šťastnějším družstvem. Celý turnaj se nám moc líbil. 

Lucie Oujezdská, hráčka
 
   odkaz na tabulku soutěže

 

15322534 10209058515512418 679418912 o


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT