7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 49. týdne

Logo_Ozveny_tydneO víkendu se odehrálo 4. kolo Jihomoravského krajského přeboru žákyň. Královo Pole v této soutěži bylo zastoupeno 6 družstvy, 2 z toho byly v nejvyšší výkonnostní skupině. O víkendu se také odehrálo předposlední kolo 1. ligy kadetek a kraje juniorek. Shrnutí jednotlivých zápasů najdete v tomto článku.

 

 

 

KKY: 19. a 20. kolo 1. liga kadetek, skupina D

26.11. 11:00 VK KP Brno B
- TJ Sokol Nové Veselí
0:3
  15:00 VK KP Brno B
- TJ Sokol Nové Veselí
2:3
           
Komentář:
Brněnské kadetky měly z minulých kol zajištěný postup do vrchní poloviny nástavbové skupiny a z psychicky spokojeného družstva spadlo těžké břímě. To však mělo za následek polevení a pár zranění a onemocnění. Ve velmi osekané sestavě nastoupily kadetky na půdě Nového Veselí. Herní projev a samotná hra nebylo hodno hodnotit, obrovské množství nevynucených chyb a 18 es soupeře znamenalo jasně ztracené první utkání. Druhé utkání začínalo později odpoledne a únava se podepsala na obou družstvech, holky na hřišti bojovaly především sami se sebou a s únavou. Proto v nikterak zajímavém a koukatelném utkání přišlo rozuzlení až v tiebreaku, který během chvilky soupeř vedl jasně 0:9. Ke cti našich svěřenkyň patří dodat, že čtvrtý set, kdy prohrávaly 1:2 na sety a 10:18 na míče, dokázaly holky otočit i díky dlouhé sérii Terky Hrochové na podání až neuvěřitelně na konečných 25:20.
Od ledna se v první lize střetneme s Uherským Hradištěm, Frýdlantem nad Ostravicí a jasně dominantní Olomoucí B.
 
Petr Pavlica, trenér 
  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 2. kolo Českého poháru žákyň moravská skupina, 1. osmička

26.11. 10:30 VK KP Brno
- VK Agel Prostějov
2:0
  12:00 VK KP Brno
- TJ Sokol Česká Třebová
2:1
  14:30 VK KP Brno - VO TJ Lanškroun 1:2
  17:00 VK KP Brno - Volejbal Přerov 2:0
  10:30 VK KP Brno - ŠSK Bílovec 2:1
  11:30 VK KP Brno - TJ Sokol Frýdek Místek 2:0
  13:30  VK KP Brno  - TJ Slavia Hradec Králové 2:0
Komentář:

První zápas jsme odehráli proti týmu z Prostějova. Začátek zápasu se nám bohužel vůbec nevydařil. Soupeřky měli výborný servis, který se nám většinou nedařilo správně přihrát. Kvůli naší špatné komunikaci vznikalo mnoho nedorozumnění, a tak jsme začali pomerně výrazně  prohrávat. Zvládli jsme se ale vzchopit, a to hlavně díky dobrým blokům, které nám vynesly nemálo bodů. Potom už se pro nás hra začala vyvíjet pozitivněji. Zlepšili jsme smeče a v poli jsme byli také pozornější, ale podáním jsme soupeře příliš tlačit nedokázali. Sice jsme neměli špatný servis, ale nezvládali jsme ho umísťovat tak, jak se po nás chtělo. Druhý set už byl zcela v naší režii. Dařilo se nám více ovládat naše podání a také jsme nedělali tolik chyb na přihrávce. Udrželi jsme si dobré bloky a smeče se nám dařili ještě více než v prvním setu. Zápas jsme zakončili vítězstvím 2:0 na sety.

Terka Ježková

 

Takže jako druhý zápas na Čp jsme hráli proti České Třebové.....v prvním setu jsme tam šli s nasazením a úspěšně a první set jsme vyhrali...celkove hráli horší volejbal než mi, ale ve druhém setu jsme začali dělat chyby a pak jsme hráli volejbal na stejné úrovni jako oni a set jsme prohráli ..sice jen o kousek, ale jo ....ve třetím setu jsme si řekli, že to musíme zpravit. A tak se i stalo a už jsme nedělali tolik chyb
A vyhráli jsme, ale jen o kousek. Celkove si myslím že nam nešel servis,trochu příjem ..a chyběla nám komunikace

Eliška Jurdáková

Třetí zápas na Českém poháru jsme odehráli proti Lanškrounu. Už jsme věděli že tento soupeř bude naším nejtěžším soupeřem tohoto turnaje a proto jsme všichni šli do tohoto utkání odhodlaně. V prvním setu jsme předváděli krásný volejbal vše se nám dařilo byly jsme důsledné na přihrávce a kazdá si plnila důsledně to co má. Ve druhém setu však začala upadat naše pozornost a dělaly jsme zbytečné chyby a to nás stálo set.
Tie-break jsme krasně rozehráli několika esami. Vedli jsme o hodně. Ale najednou přišla jedna hráčka z Lanškrouna na servis a dala nám několik es a náš náskok byl ten tam. Nebyli jsme schopné servis přijmout a když jsme přihráli tak jsme neodůtočilily. Vypustili jsme nejdůležitější koncovku a zápas jsme prohráli.

Ela Koulisiani

 

Posledním soupeřem v první den Českého poháru byl tým Přerova. Tento zápas jsme vyhrály 2:0. První set jsme hned od začátku začaly soupeře tlačit podáním. Tato taktika nám pomohla k poměrně lehkému vítězství nad soupeřem v prvním setu. V druhém setu jsme nebyly už tolik pozorné a dovolily jsme soupeřům získat poměrně velký náskok. Naštěstí pro nás soupeř začal chybovat a my jsme znova získaly pozornost, přesnost a hlavně náskok několika bodů. To nám pomohlo na konci zápasu i k získání druhého setu

Květka Grabovská

V předposledním zápase druhého dne jsme se utkaly s družstvem TJ Sokol Frýdek - Místek. V prvním setu jsme od začátku zatlačily našeho soupeře dobrým servisem, a tím jsme získaly značný bodový náskok. Když se protihráčky posléze rozehrály a začaly bodovat, tak nás už nedokázaly dotáhnout a set skončil vítězně v náš prospěch. Do druhého setu jsme nastoupily už se znatelnou únavou a toho Frýdek využil a získal několikabodovou převahu. Svou hru jsme ale v průběhu dokázaly zkoncentrovat natolik, že jsme celý zápas ukončily s jasným výsledkem 2:0.

Lucka Šmardová

Posledním soupeřem celého víkendu byl tým TJ Slavia Hradec Králové. Před zápasem jsme byly mírně zaskočeny bodovým ziskem tohoto týmu. Pro nás nečekaně jsme s tímto soupeřem bojovali o druhé  místo. Byly jsme unavené, ale to nám nezabránilo dosáhnout vítězství. Hned od prvního míče jsme se hodně soustředily, ale bylo vidět, že většina z nás má za sebou náročný turnaj. Celý první set jsme se opět snažily soupeře tlačit servisem a to se nám celkem dařilo. V druhém setu jsme přidaly razanci na útoku a nakonec to skončilo krásným výsledkem 2:0 na sety.

Eliška Pokorná

 

  odkaz na tabulku soutěže

 

15540255 10209149055295856 966617767 o

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT